Nyt vuoden tavoitteet, kuntokuuri ja maximus zumba bailatus!

Otetaan se suuri uutinen heti: Ostin jäsenyyden Laihialle Fysiokipinään, joka kuuluu CMS Club -ketjuun. Ajomatka 10 minuuttia ja siellä alkaa zumba 13.1. sekä pyörii monenlaista muuta liikuntaryhmää ja on tietenkin kunnollinen kuntosali. Tämä on aika iso juttu jäsenyysvastaiselle ihmiselle, mutta askel tuli otettua loppujen lopuksi nopeasti JA sain ystävän mukaan JA hyvä työkaverini on siellä jo jäsenenä, joten tällä askeleella on oikeasti mahdollisuuksia suuriin muutoksiin.

Tästä eteenpäin käyn siis zumbassa ainakin Petran tunnilla maanantaisin ja keskiviikkoisin Laihialla sekä optiona ovat edelleen perjantain Petran tunti, johon töistä ehtiminen tekee tosi tiukkaa sekä lauantai Laihialla klo 14-15, joka onnistuu, jos ei missään olla reissuamassa. Mutta siis ma + ke on se ehdoton viikkozumbaus. :) Ja sitten eiliseen päivään.

Olen ollut koko viikon aika epätoivoisissa ajatuksissa välillä ja sitten taas välillä vähän positiivisemmissa. Tämä siis nimenomaan sen suhteen, mitä peilistä katsoo vastaan, mitä puntari paukuttaa lukemia ja vielä liikunnan surkean määrän suhteen. Selvästi kolmen kuukauden aktiivisen zumbauksen loppuminen kuin seinään aiheutti kroppaan melkoisen kriisin ja siihen ne syömiset päälle. Erityisesti kasvokuva peilistä nähtynä on ollut KAMALA. Ihan turvoksissa ja silmien alla hirmuiset turvotukset ja ihme vekit. Motivaation etsintä on välillä vähän tuottanut tulosta ja välillä ei, se nilkan nyrjähdys tietysti pahensi vielä tilannetta potenssiin x.

Eilen näin uutisen, että Laihian zumba alkaa 13.1. Ryntäsin Fysiokipinän sivuille ja aloin lueskelemaan, että millä hinnalla zumbaan pääsee mukaan. Laitoin lopulta postiakin ja kyselin, että miten se maksaminen oikein tapahtuu. Talvikampanjan ansiosta kuukausimaksuihin sai oman painonsa verran alennusta. Jahas, äkkiä siis, että pääsee sisään ennen yhdenkään gramman katoamista… Soitto ystävälle, että kuulepas, lähdetäänpäs jäseniksi ja zumbaamaan jne. Tämä kyseinen ystävä asuu lyhyen kävelymatkan päässä siitä liikuntapaikasta ja houkuttelu onnistui noin sekunnissa. Yhdessä liikunta on mahdollista, yksin se ei onnistu. Teealle, joka varmaan tänne vähän kommentoi, kuuluu suurin kiitos siitä, että minä olen näinkin innostunut liikunnasta, koska yhdessä zumbaamassa käyminen on jotain aivan mielettömän ihanaa verrattuna siihen, että yksin saattaisi jäädä joskus sohvalle.

No, sovittiin ystävän kera treffit Fysiokipinään neljän jälkeen, mutta hetken päästä sain vinkin (jälleen Teealta!), että RVP on hyvä juttu. Reisi-vatsa-pakara + venyttely oli kuin olikin eilen klo 18-19 eli äkkiä sopimaan ne Fysiokipinätreffit sen tunnin alkuun ja ei  kun liikkumaan.

Se tunti oli kyllä juuri sitä liikuntaa miksi minä olen kammonnut liikuntaa ja siinä oli lisäksi jotain todella hämmentävää. Minulle ei tullut hiki. Kyllä ne liikkeet lihaksia vapisuttivat, mutta olin aivan ihmeissäni, kun hiki ei vaan noussut pintaan. Mitäs liikuntaa tämä tällainen on? Siis oikeasti, tuleeko teille hiki tunnilla, jossa tehdään rankkoja lihaksiavapisuttavia vatsa, reisi ja pakaraliikkeitä? Minua nolottaa tunnustaa tuota, nolottaa ihan hirmuisesti, koska zumbassa en voi käsittää ihmisiä, jotka tulee sinne sanomaan, että “ei tullut edes hiki”. Mutta kun minä oikeasti tein ne liikkeet niin, että tuntui, ettei mitenkään jaksa enempää… Minussa on varmaan jotain vikaa. Niin ja se lattialla vatsalihasten tekeminen on oikeasti jotain, mikä tuntuu aika älyttömältä, vaikkahan kuinka tehokasta onkin.

Ihana oli kyllä huomata, miten zumba -tauosta huolimatta- on kehittänyt lihaskuntoa roimasti. Mikään asia ei ollut mahdotonta ja joissakin tietyissä liikkeissä huomasi todella, että ikinä eläessään ei ole jaksanut ihan samalla tavalla ja varsinkaan hallinnut jotain asentoa samaan tapaan. Ai niin, steppilauta oli muuten sen RVP tunnin paras juttu. Askellukset on zumban jälkeen vaivattomia ja kylläpä polvi nousee!

Pitääköhän minun pätkäistä tämä blogikirjoitus kahtia ja laittaa ne uuden vuoden tavoitteet toiseen sepustukseen? Ehkä niin, koska nyt on niiin paljon asiaa. :)

Joka tapauksessa, nyt on suuri muutos aluillaan, koska vaikka en kovin pitänyt tuosta RVP tunnista tai sanotaan, että olen hämilläni sen jälkeen, niin tämä vuosi on täynnä monipuolisempaa liikuntaa kuin ikinä. Sovimme jo ystävän kanssa, että käymme kaikki Fysiokipinän tunnit läpi kokeillen. Erityisesti minua kiinnostaa Fit -tunti, mutta muukin. Spinning jotenkin kauhistuttaa, mutta sinnekin menen kokeilemaan.

Illalla muuten sen RVP:n hämmingin jälkeen pääsin kotiin ja ZUMBASIN DVD:LTÄ LIVE PARTYN! Ihanaa. Hiki tuli kymmenessä minuutissa niin ihanasti ja voi että se tuntui helpolta, helpottavalta ja niin oikealta. Zumba on parasta! Oi, en jaksa odottaa maanantaita ja Petran zumba tuntia. :)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Nyt vuoden tavoitteet, kuntokuuri ja maximus zumba bailatus!”

  1. Teea says:

    Voisin sanoa, et melkein kateeksi käy, että tekee lähes säännöllistä päivätyötä että pääsee salille säännöllisesti (maalla ku kaikki jumpat on iltaisin)…Meillä on töissä mahdollisuus käyttää talon salia ilmaiseksi ja niin paljon kuin huvittaa, mutta ennen työvuoroa ei useinkaan ehdi ja työvuoron jälkeen on mehut useimmiten niin pois, että ei vaan jaksa…selittelyn makua, ehkäpä, mutta todellisuudessa 15 h:n työvuoron jälkeen on välillä niin rättipoikkiväsy, että juuri ja juuri saa itsensä hinattua autoon ja kotiin. Ja toisaalta yövuorojen jälkeen ei tulisi mieleenkään muuta kuin äkkiä nukkumaan…ajoittain jopa ajomatka n.25 kilsaa yövuoron jälkeen on yhtä hengissä selviytymistä, et pysyy hereillä edes jotenkin ja pääsee ehjin nahoin kotiin ;-)
    Mutta zumbaa ainakin maanantaisin tiedossa aina tuplatunnit ja mahdollisuuksien mukaan tietenkin muillekin tunneille. Tammikuun voin käydä kaikilla tunneilla, mut helmikuussa sitten työt alkavatkin rajoittaa hieman harrastuksia :-(

  2. Outi says:

    Minulle tämä on todella uusi juttu, koska tähän asti lapset on olleet niin iso osa elämää ja vasta silloin syksyllä aloin irrottautua käymään zumbassa. Siihen asti en käynyt oikeastaan missään! Töistä on aina kiire hakemaan poikaa hoidosta ja kaikilla on kuoleman nälkä jne. On se vaan melkoista. Mutta nyt minä oikeasti yritän.

    Kyllä mies on vähän huolissaan siitä, että miten tässä nyt mennään, kun minä juoksen harva se päivä jossain. Koitan kuitenkin aikatauluttaa viikolla asiat niin, että en tosiaan yritä kuudeksi oikeastaan mihinkään, koska silloin ei saa katsottua, että isompi tekee läksynsä. Ruuan jos vielä pystyisi lämmittämään siinä kuuden aikataulussa, niin moni muu jää kuitenkin liian myöhälle. Varsinaista aikataulutusta, mutta minä uskon lujasti, että koko perhe voi tähän oppia. Niin ja torstai erityisesti täytyy sumplailla, koska silloin kuskaan poikaa kitaratunnille jne. Se on varsinainen rumba päivä ilman minun menojani.

Leave a Reply

See also: