Kunto- ja kroppatavoitteet 2010

Kun blogin nimi on 24 ja alkuperäinen tavoitteeni oli 24 viikkoa, niin tarkistin, että minne tämän vuoden viikko 24 osuu. Se on juhannusta edeltävä viikko! Ja eikö juhannus sitten ole kesäkuun 24. päivä. Siitä lähtee tavoitteiden asettaminen.

1. Tavoite on 30.1. eli hämmästyttävästi pikkujoulut. Ne pikkujoulut nyt sattuu perinteisesti olemaan vasta seuraavan vuoden puolella. Tai ehkä ne onkin melkein vuoden etuajassa. Sitä näkökulmaa en olekaan tullut ajatelleeksi.

Pikkujouluissa 30.1. pukeudun pikkumustaan kotelomekkoon, joka näyttää HYVÄLTÄ. Ja otan siitä asusta oikeasti kuvan tänne blogiin. Se oli tavoite nro 1 ilman painotavoitetta.

2. Tavoite on liikkua paljon. Tuohon 30.1. mennessä liikun vähintään neljänä päivänä viikossa, mutta ehdottomasti enemmänkin saa mennä. Sovitaan, että silloin kerron tarkemman jatkotavoitteen. Siihen mennessä tulee myös kokeiltua useampaa liikkumistapaa.

3. En lupaa, että olen normaalipainossa 24 viikon kuluttua, mutta lupaan, että koko tuon ajan etenen määrätietoisesti kohti normaalipainon painoindeksiä ja teen sen terveellisesti. Lupaan, että en lankea mihinkään tyhmyyksiin vaan teen tämän tarkkailemalla syömisiäni ja kirjaamalla syömiset (ja liikunnat) tunnollisesti Kiloklubiin. Kirjaan sinne myös ne huonot päivät. Sillä konstillahan on paljon jo saavutettu, joten siitä on hyvä jatkaa.

4. Asetan vähintään kuukausittain uudet välitavoitteet ja otan toisinaan myös viikkotavoitteita, joista palkitsen itseäni. Yksi välitavoitteiden ajankohdista on 15.2. eli sen alkuperäisen 24 lopputavoitteen kohta ja oma syntymäpäiväni.

Menisikö elämä eteenpäin ja kroppa paremmaksi näillä tavoitteilla? Minusta ne tuntuvat nyt juuri oikeilta. Jos pääsen kiinni siihen elämäntapaan, että paino laskee ja vaikka ei laskisi, niin kunto nousee, niin silloin olen sillä oikealla tiellä. Viime vuoden zumbailukausi osoitti minulle mitä kunnon koheneminen oikeasti antaa. En siis tavoittele pelkkää painon laskua vaan sitä, että kuntoni pysyy hyvänä ja vartalo alkaa näyttää hyvältä.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: