Kokeilussa Cocovi kylmäpuristettu kookosöljy

Tadaa, yksi osa itselleni hommattua syntymäpäivälahjaa oli purkki Cocovi kylmäpuristettua kookosöljyä.

Cocovi kylmäpuristettu kookosöljy

Tämä on siis se ihmeaine, jonka pitäisi huoltaa ihoa sisäisesti ja ulkoisesti, auttaa immuunijärjestelmää, tehdä jotain hyvää hermostolle ja kilpirauhaselle. Sen pitäisi myös kiihdyttää aineenvaihduntaa. Sitä voi käyttää ruuanlaittoon ja purkin kyljessä lukee myös, että sitä kannattaisi nauttia sellaisenaan 3-4 ruokalusikallista päivässä, mutta käytön aloittaminen pitäisi tehdä pikku hiljaa.

Ei kun maistamaan. Tosin pienen alkujännityksen tilanteeseen antaa, että tiedän kookosmaidon perusteella olevani allerginen kookokselle. Mitäpä muuta kitalaen raivoisa kutitus voisi olla…

(kuvat värisokean kirkastamat/värikäsittelemät, sorry)

Niiiiin epäluuloinen maistaja

Kookosöljy näytti päältä päin valkoiselta vaseliinilta, mutta on yllättävän kovaa tuolla purkissa. Paljon en aikonutkaan maistella, mutta sen verran kuitenkin, että tiedän mistä on kyse ja kuinka tässä käy.

Aivan selvä puhdas kookoksen maku, huulet tuli tehokkaasti rasvattua ja loppuhelpotuksen tunne oli, että hei, kyllä tästä hengissä selvisikin!

Tosin hieman myöhemmin alkoi kielenkärki kutista ja vähän kitalakikin ja myöhemmin jopa kurkku, joten joudun varmaan samantien tunnustamaan tappioni ja elämään elämäni epämuodikkaasti ilman kookosöljyn terveysvaikutuksia. Hitsi, erityisesti jää harmittamaan se, että kuulemma hieman tuota ihmeainetta ennen salille menemistä antaisi treeniin lisäpotkua.

No mutta, se mikä on tärkeintä on, että omaa kehoa on kuunneltava. Mitään asiaa ei kannata syödä väkisin, jos se ei sovi. Minä siis olen kiiville ja kookokselle allerginen, ainakin niin, että sen itse tiedän. Tuskin tuota vastaan kannattaa tapella vaan etsiä elämään terveysvaikutukset jotain toista kautta.

Mitä erityisen terveysvaikutteista suosittelisitte kokeilemaan? :)

En harmittele 11 euron sijoitusta puolen litran purkkiin vaan olin henkisesti valmistautunut tähänkin vaihtoehtoon. Lahjoitan purkin eteenpäin. Saapa nähdä ketä ilahdutan… ;)

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Kokeilussa Cocovi kylmäpuristettu kookosöljy”

 1. Mari says:

  Pystytkö käyttämään kookosöljyä ulkoisesti? Kosteuttaa ihon aika tehokkaasti pesun jälkeen, päästä varpaisiin asti :) .

 2. Outi says:

  Varmaan sitä voisi käyttää ulkoisesti, mutta keksin jo, että lahjoitankin minulta väliin jäävät terveysvaikutukset äidilleni. :)

 3. Aila says:

  Mistä hommasit kookosöljypurkin? Aion kanski kokeilla.

 4. Outi says:

  Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kookos allergia on tutkitusti tosi harvinaista, joten minulla on siinä vaan suunnattoman huono tuuri.
  Ostin tuon Vaasan Rewell centerin Life myymälästä. :)

Leave a Reply

See also: