Oksennustautia karkuun salille illalla?

edit: Taidanpa miettiä omiakin menemisiä uudelta kantilta, koska kuten kirjoitin äsken facebookiin:

Hah. Isompi pojista tuli koulusta ja kertoi, että jokaisen kaverin pikkuveli on oksennustaudissa. :D Ja opettaja kertoi, että luokalta oli 11 lasta poissa. Voi jestas!

*****************************************************************

Huh mikä viime yö ja voi raukkaa pienempää poikaa. Oksennustauti yllätti oikein totaalisesti… Voi raukkaa äitiä, joka EI MISSÄÄN NIMESSÄ halua sairastua, eikä muuten halua, että riparileirille lähtijäkään sairastuu.

Mitä avuksi?

Totaalipesu desifioivalla aineella vessa ja ovet ja valokatkaisijat jne. Kierros tietyiltä osin uusiksi silloin ja tällöin ja toisinaan koko ajan.

Jatkuva käsienpesu.

Käsidesikin on esillä, mutta edelleen luotan paljon enemmän kunnon käsienpesuun ja siihen, että tartuntapinnat pidetään puhtaina.

Siinäpä ne tärkeimmät.

Okei, tämä ei ole minun tai varmaan kenenkään lempparitauti, mutta ei varsinkaan jonkun, jolla on allergian herkistämä maha kuten pojalla. :(

No, minä olen nyt omalta osaltani tehnyt kaikkeni, etten sairastuisi ja sama peli jatkuu varmuuden vuoksi pari päivää. Tunne on sellainen, että illalla on pakko päästä nollautumaan salille. Aion kyllä sielläkin toimia erityis tarkalla käsienpesulinjalla jne. Ei ole mitään syytä tartuttaa muihin, jos se itseeni varotoimista huolimatta tarttuu.

Huokaus. Ei hitsi, pakko kai se vaan on tunnustella omaa oloa päivän mittaan ja katsoa sitten mitä tekee tai on tekemättä… Onni on ainakin kuulat olohuoneessa.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Oksennustautia karkuun salille illalla?”

 1. Johanna says:

  Mä tein myös kaikkeni viimeksi, kun muut sairastui tohon tautiin. Pesin ja jynssäsin! Hyvä ettei kädet pudonnut irti, kun yritin pestä niitä niin kovin. Mutta EI! Tuli se! :( Kun tarttuu kuulemma jo aivan ilmasta. Ja mulla tuli se niin rajuna, että huh huh! Kuume 39 ja molemmat päät lauloi! :D Mutta eipä ole ollut tautia viimeksi, kuin 20 vuotta sitten. Mutta sitä ei siis TODELLAKAAN halua seuraavaan 20 vuoteen uudelleen. Toiveajattelua!? Taitaa olla niin, kun on pieniä lapsia talossa…

 2. Outi says:

  Lapset tuo taudit koulusta kotiin ja siis päivähoidosta ennen sitä. Poika kertoi miten joku oli oksentanut koulussa yhteisessä tilassa ja siitähän jos mistä se tarttuu, saati sitten aivastuksesta yms. Mutta pitää yrittää! Täytyy koittaa kaikki keinot ja isompi pojista sanoi, että joka ikisessä kaverin kodissa on aivan sama yritys päällä. Epätoivoista, mutta saa nähdä…

 3. Zi says:

  Toivottavasti onnistut. Tänä keväänä se tuntuu valitettavasti myös osalla uusiutuvan miedompana.

 4. Outi says:

  Voi ei, lisää huonoja uutisia. :D
  Mutta siis kyllä minä tässä mietin, että ihan liikaa kaikenlaisia tauteja jyllää ihmisten harmina. On flunssaa, influenssa ja noroa tai muuten vaan vatsatautia jne. Mistä näitä koko ajan tulee?!
  Vieläkään ei itsellä mitään oireita ole, mutta öiseen aikaanhan kaikki yleensä alkaa, jos on alkaakseen. Jos nyt ei kumminkaan…

 5. Ammi says:

  Törmäsin viikko sitten yhtenä iltana haamuna kulkevaan Kuopion kämppikseeni keittiössä. Oli alkanut edellisenä yönä oksentaa. Sanoi pyyhkineensä ovenripoja ym. jotta ei tartuttaisi tautia. Sen tytön käsienpesutyylin tietäen (joskus vessassa vedetään vessa ja samantien aukeaa ovi, kerran se taas ilmoitti, että käsienpesuainetta ei hänellä mene kovin paljon, kun ei sitä aina tarvi käyttää…) olin ehkä hiukkasen huolissani itsestäni. Olis edes kertonut heti alettuaan oksentaa, eikä vasta jotain 20 h kuluttua, niin olisin tienny varautua. Tämän jälkeen kyllä pesin käsiä ihan neuroottisena, enkä koskenut juuri mihinkään oven ripaan paljain käsin. Ja säästyin! :) Kun on edellisen kerran sairastanu oksutaudin 10 vuotta sotten ja sitä ennen ei ikinä, niin mitä sitä nytkään ;) Vaan paljon sitä on kyllä liikkeellä, ja tuntuu tarttuvan. Mun onnihan tietty oli, että en minä joutunu kämppikseni oksennuksia siivoamaan. Pienten lasten vanhemmilla on varmasti vaikeampi välttyä sairastumasta itse.

 6. Outi says:

  Sepä se, kun koko ajan peset ja minäkin kannoin poikaa pari kertaa ja tottakai sitä oli hyvin läheisesti. Peseminen jatkuu edelleen, mutta mietin juuri nyt, että mikähän tämä olotila on. Saapa nähdä. :D
  Onneksi kävin aamulla varhain salilla ja treenitsemppi oli kohdallaan, että jos nyt pariksi päiväksi sairastuisikin, niin ei ota niin kovasti päähän. ;)

Leave a Reply

See also: