Tahdonvoimalihaksen kuormitushuippu

Eilinen oli hyvä esimerkki siitä, että “Älä turhaan kuormita tahdonvoimaa enempää kuin se kestää tai on tarve”. Mielessä on siis Joni Jaakkolan loistava blogikirjoitus ja eiliset tahdon taistelut. Olen muuten ehdottomasti sitä mieltä, että minun tahdonvoimani toimii tehokkaammin ja vaivattomammin, jos täytyy tehdä joku rankka liikuntasuoritus kuin siinä, että pitää taistella jotain vastaan.

Elän yleensä elämää, jossa kotona ei ole vääränlaisia houkutuksia eli liikaa herkkuja. Tämä on ihan normaali tapa, ei mikään dieettijuttu, enkä siis edelleenkään tunne olevani millään dieetillä. Esimerkiksi sipseistä on sovittu, että kotona saa olla juustonmakuisia sipsejä, koska minä en voi sietää niitä. Pullaa meillä on aina ollut harvoin ja sellaisia herkkuja ei nykyään ole sen vertaa. Karkit olen luvannut siivota roskikseen, jos joku jättää sellaisia minun näkyvilleni.

Eilen oli pitkä ja rankka siivous- ja remonttipäivä. Tiesin heti aamusta, että tänään ei ilman iltapäiväkahveja selvitä. Tein jääkaappiin valmiiksi valkosuklaa mansikka puddingin ja se houkutteli minua koko päivän.

Valkosuklaa mansikka pudding

Se oli todellakin tahdonvoimalihaksen työn helpotuskonsti ja kestin ruokakauppareissun donitsiostoksineen ja jopa sen kahvihetken sanailuineen melkein ilman houkutusta, mutta…

…entäs kun siihen pöydälle jäi niitä donitseja. Keksejä jäi myös, mutta niillä ei ollut väliä.

Jostain syystä ne donitsit alkoi houkuttaa ja todellakin kuormitti tahdonvoimalihasta niin, että se vei voimia kaikelta muultakin. Join vettä, en ollut nälkäinen jne. mutta paras fiilis meni niihin donitseihin, joiden tiesin olevan näkyvillä.

Mikä olisi ollut oikea tapa toimia? Minun tahdonvoimani ei tällä kertaa kestänyt ottaa niitä donitseja käteeni, laittaa pussiin ja kaappiin piiloon. Se olisi pitkän päälle toiminut, mutta olin heikko, enkä vaan voinut koskettaa. Siispä riuduin monta tuntia, kunnes donitseja ei ollut.

Kyllä, se vei parhaan toimintavireen ja lankesin illemmalla proteiinipatukkaan JA pepsi maxiin, jota olin jo päättänyt olla juomatta. Pienempi paha, mutta tahdonvoimalihas ei täysin kestänyt.

Siivous- ja remontointipäivä oli lopulta menestys, koska pääsin illalla uuteen vauhtiin. Paljon tuli tehtyä. Tänään tulee tehtyä muutakin.

Aamupäivän kysymys kuuluu:

Hair styles

Iltapäivä olkoon siivousta.

Illan suussa riittää vilskettä Lotlaxin hiihtolomaillassa, jonne poika erityisesti haluaa mukaan, enkä minä tappele vastaan. Lotlaxin isompi kisa on jo ensi viikolla!

Lotlaxin hiihtolomapäivä

Ja sitten taas sitä eilistä lajia eli siivousta ja remontointia ja jos voimia riittää, niin kuulakin nousee. Saapa nähdä, mutta voi olla, että treenaamiset jää huomiseen.

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Tahdonvoimalihaksen kuormitushuippu”

 1. Satu says:

  Kuormitushuippuja tulee vastaan. :-) Itse vietin eilisen päivän kaupungilla vain parin ruispalan ja Pepsi Maxin voimin, joten illalla syömiset olivat sekaisin. Popsin mm. pussillisen Ahlgrenin autoja.

  Öö, onko sulla reseptiä siihen valkosuklaa-mansikka puddingiin? Se kuulosti hyvältä.

 2. Outi says:

  Mannisen valkosuklaa-mansikka pudding. ;) Minä luulen, että en pysty enää elämään ilman sitä. Alussa söin sitä vähän liiankin usein, mutta siis se on niin kätevä tehdä 1 dl maitoon, kun vaan tajuaa varautua ajoissa. Jähmettymisaika on 2 tuntia.
  Täällä on kuva siitä Mannisen pönikästä: http://www.kissanpaivia.com/24/?p=9845 ja maku tuntuu edelleen kerta kaikkiaan mainiolta.

 3. Merja says:

  Täytyykin kokeilla tuota valkosuklaa-mansikkaa. Mulla on banaani-toffee kotona ja ei kyllä auta makean nälkään, mutta on kivaa vaihtelua rahkalle. Ja teen siitä myös proteiinilettuja, jotka kyllä maistuvat :)

Leave a Reply

See also: