Suuri kynnys kuntosalilla käymiseen

Vaikka zumbatessa kohisten noussut kunto on alentanut hurjasti kynnystä kokeilla uusia liikuntamuotoja, niin se pätee lähinnä vain erilaisiin jumppa ja tanssimuotoihin. Puhutaanko muuten vielä jumpasta? Vai mitä ihmeen sanaa niistä kaikista hienoista Fit ym. tunneistä pitäisi käyttää?

Joka tapauksessa, kun Tiia kirjoitti blogissaan kynnyksestä mennä sinne kuntosalin sille puolelle, missä touhutaan painojen, eikä laitteiden kanssa, niin jäin miettimään omaa kovaa kynnystäni kuntosalille.

Kyllä minä joskus aikanaan olen kuntosalilla käynyt ja joskus ihan vakituiseenkin. Opiskeluaikana siellä motivoi käymään hyvä ystävä. Silloin tehtiin liikkeitä vuoron perään ja katsottiin, että toinen tekee oikein. Yhdessäkin aloittaen kuntosalillä käymiseen oli kynnys, mutta kun oli kaksi yhtä aloittelijaa, niin eipä ollut yksin.

Nyt tekisi mieleni vaan todeta, että ei se kuntosalilla käyminen ole minun juttuni. Voinhan minä käyttää kuntosalin jäsenyyteni niillä ryhmätunneilla. Joopa joo. Mielelläni jättäisin kynnyksen ylittämättä. Miten ihmeessä se onkin niin vaikeaa, mennä vaan ja olla välittämättä siitä miltä muiden silmissä näyttää. Kyllä siellä takuulla on muitakin aloittelijoita tai niitä, jotka ovat vasta vähän aikaa käyneet ja muistavat kyllä miten vaikea on aluksi keksiä mitä tekee.

Mutta kun se siltikin tuntuu niin vaikealta ajatukselta…

Onneksi on nyt motivaatio kevyempään elämään kohdallaan. Se auttaa varmasti kynnyksen ylittämisessä ja voinhan minä vilkuilla tänäänkin niiden laitteiden ohi kulkiessani, että mitä siellä on. Jos joka kerta vilkaisee ja päättelee, että mistä voisi aloittaa. :D Ja parasta olisi, jos pääsisi ohjatulle tunnille ensi viikolla.

Lisäsin muuten blogin sivuun aika alas viikon kuntoilujen seurannan.

**********

Ja nyt kehiin todellinen motivaatiokuva, vaikka ei kauneudessaan voikaan olla mikään tavoitekuva. Ajatella kuitenkin, että tässä on jo minua useamman vuoden vanhempi ja myös kahden lapsen äiti Jennifer Lopez. Tripla Vau!

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Suuri kynnys kuntosalilla käymiseen”

 1. Teea says:

  Ehdottomasti kannattaa mennä ohjatulle tunnille ensin salilla, varsinkin jos ei ole sellainen “irtopainosali” eli on vaan paljon laitteita, tietää mitä milläkin laitteella tehdään. Ohjauksen jälkeen saa kuitenkin paljon enemmän irti salitreenistä ja voi keskittyä “vain” tarpeellisiin :-) Mä uskoisin, että salilla johon meet, on valmiita ohjelmia laadittu treenaukseen, joissa on jaoteltu eri päiville eri kehonosat, näin saat eniten irti treenistä, ettei tarvi koko kroppaa kerralla treenata läpi. Mä muistan joskus vuonna kivi ja kirves ku menin ekaa kertaa salille, mua häiritsi niin mahdottoman paljon ne PEILIT! Mut sitten ku tajusin mitä varten ne on, niin jossain salilla on häirinnyt peilien vähyys :-)

 2. Outi says:

  Peilit hieman oksetti suorastaan viime perjantaina, mutta sitten vaan huokasin, että sillä mennään mitä nyt on. Toisaalta siitä hetkestä on tipahtanut paino aika tasan kilon eli tänään pitäisi olla vähemmän turvonnut peilikuva vastassa. :) (eli olen minä salaa sinne puntarille jo uskaltanut…)

  Täytyy yrittää torstaina jaksaa jo aamupäivällä sinne ohjatulle kuntosalitunnille…

 3. Kirsu says:

  Salille vaan!
  Itellä ainakin salilla käyminen auttaa myös näinä vaikeina päivinä kun paino ei tipu vaikka päällään seisois (en tosin oo ihan varma päällä seisomisen laihduttavista vaikutuksista..). Salilla huomaa kuitenkin kehityksen, muutaman kerran jälkeen ei enää kuolekaan sarjojen jälkeen ja sekös vasta motivoi kun saa nostaa painoja tai siis vastusta.
  Niin nopeaa ja välitöntä kunnon kohentumispalautetta en ainakaan itse saa jumpassa tai muussa urheilussa.

 4. Sennu says:

  Rohkeasti vaan kuntosalille! Uskon vahvasti siihen, että kuntosalilla käynti muokkaa ja kiinteyttää kroppaa kaikista parhaiten. Ja kalorinkulutus lisääntyy lihasten myötä levossakin! Ite oon saanut nyt aika vasta oikean kuntosaliherätyksen ja valtavan innostuksen. Suosittelisin että kannattaa teettää ohjelma kuntosalilla, jotta saa kunnon opastusta liikkeiden tekemiseen jne. Itse ainakin olen aina teettänyt itselleni omien tavoitteiden mukaisen ohjelman. Aloitin yksjakoisella, mikä oli hyvä kun ei tarttenut aluksi heti opetella niin montaa laitetta muistamaan, miten ne tehtiin jne. Sitten olen kokeillut kaksjakoista, mutta se ei toiminut kun en aina käynytkään salilla kuin kerran viikossa. Silloin en ollut vielä niin innostunut salilla käymisestä… Nyt ekaa kertaa olen todella innoissani ja olen laittanut tavoitteeksi, että käyn salilla kolme kertaa viikossa. Että kyllä se innostus sieltä tulee sitten pikkuhiljaa! Tsemppiä kuntosalille menoon ja treeneihin :)

 5. Keiju says:

  Hyvä että toinen meistä jaksaa ja edistyy! Mäkin olen päässyt kotona zumbailemaan kun sain videon viikonloppuna. Nopeita vaan ovat: voi kun koneessa olisi hidastustoiminto… jään odottamaan sitä “hidasta sumbapostaustasi”! Kivaa se vaan on ja ne vaatteet! Ne kyllä kannustaisi liikkeelle, tosi hienoja toppeja ja housuja. Suurinta pudottajaa täytyy yrittää seurata, onneksi se tulee eri päivänä nyt kun Mentalist. :)

 6. Outi says:

  Heippa Keiju! Olen sinua kaipaillut ja käynyt kurkkimassa blogissasi. :) Tänään pääsenkin vastailemaan.

  Se hidas zumbapostaus on jo tuolla sivussa aluillaan, mutta vasta ensi viikolla pakkolomaillessa on enemmän aikaa etsiskellä. Muutenkin ensi viikko tulee olemaan aivan erityinen liikunta sun muu viikko. Paino on ihan väärässä suunnassa eli ei minulla mitään edistymistä siinä suhteessa ole tullut… En vaan ole noloudeltani kehdannut tunnustaa.

  Sennu ja Kirsu: Kiitos kuntosalitsemppauksesta!!!! Olen jo melkein varma, että menen torstaina aamupäivän ohjattuun ryhmään kokeilemaan.

Leave a Reply

See also: