Kierrelyönti minigolfissa eli slaissi ja hukki tai siis slice ja hook

Minigolfissa on monta pientä suurta opittavaa asiaa. Kun suunta ja vauhti ja sellaiset perusasiat alkaa olla jossain kunnossa, niin on kierteen vuoro. Kyllä minä sitä jo kokeilin viime syksynä pikkuisen, eterniitillä vähän enemmän ja nyt sen aika alkaa tosiaan olla.

Slaissi ja hukki

Eli kuva (lainattu täältä) sen kertoo. Kun normaalisti palloa lyödään tasan tarkkaan suoraan, niin kierrelyönnissä mailaa liikutetaan samalla itsestä poispäin tai itseen päin niin, että pallo alkaa pyöriä. Siinä ei ole koko totuus, koska omaa asentoa pitää muuttaa niin, että samalla lyöntisuunta pysyy hallinnassa.

Minusta oikeastaan kaikkein vaikeinta kierrelyönnissä on se, että ei lyö liian lujaa. Siihen ei ole mitään tarvetta! Päin vastoin, kun lyö rauhassa, niin koko lyönti pysyy kasassa ja kierre syntyy kyllä hiljaisellakin lyönnillä.

Minkä takia sitä kierrettä sitten tarvitaan? No, minä en malta odottaa, että osun ensimmäisen kerran Vaskiluodon huovilla juustoradan niin, että kierre vie pallo kuppiin kops. ;) Eli kun rata lyödään niin, että pallo osuu takavalliin ja sieltä pallon pitää kimmota jompaan kumpaan suuntaan kaartuen, niin siihen tarvitaan kierrettä. Esteiden ohitukset ja esteiden takana olevat kupit ei aina peruslyönneillä onnistu.

Tänään pääsin siis pikkuisen kierrelyönnin kimppuun ja täytyy myöntää, että nyt se rupesi toimimaan sekä slaissina ja hukkina. Tähän asti ja varsinkin eterniitillä vain itseäni kohti tuleva kierrelyönti onnistui, toinen puoli oli aivan mahdoton. Kuulemma yleensäkin jompi kumpi on helpompi.

Vöyrinpallolla pikkuradoilla

Vähän kerrassaan, askel kerrallaan uusia juttuja ja pakko myöntää, että maila ja pallon on yleensä aina mukana. Sitten jos tulee pieni hetki ja mahdollisuus, niin sen käyttää heti hyväkseen. :)

Paitsi kierrelyönnit, niin tänään oli myös kokeilussa uusi pallo: Vöyrinpallo. Lyhyillä huoparadoilla se vaikutti varsin toimivalta ja helposti lyötävältä (pomppu 6, paino 45, kovuus 44).

Vöyrinpallo

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: