Maistuuko paprika ja onko teillä paprikavinkkejä?

Olen hulluna varsinkin keltaiseen paprikaan, mutta myös oranssi, punainen ja makeat suippopaprikat kuuluu herkkuihin. Vihreää käytän jostain syystä yleensä vain kypsennettynä, mutta muuten paprika menee salaattiin tai tulee pilkottua sellaisenaan.

Niin ja siis tästä lautaselta puuttuu keltainen paprika, koska se tulee käytettyä aina ensin. :)

Vain keltainen paprika puuttuu, se tuli jo käytettyä!

Tänään tein erityisen paprikaisen salaatin ja mietin, että meneeköhän paprikainnostukseni jo yli, kun salaatissa täytyy olla sekä keltaista, että punaista paprikaa. :)

Taas aurinkoinen paprikasalaatti

En ole sen kummemmin ajatellut paprikan ravintosisältöä, mutta eipä sekään pahalta kuulosta, joten ehkä tuplapaprikakaan ei ole pahasta.

Paprika sisältää C-vitamiinia keskimäärin neljä kertaa niin paljon kuin appelsiini. Varsinkin punaisessa paprikassa on huomattavasti A-vitamiinin esiastetta eli beetakaroteenia. Muista vitamiineista paprika sisältää merkittävästi E-vitamiinia sekä B-vitamiineja, muun muassa foolihappoa, josta suomalaisessa ruokavaliossa saattaa olla puutetta. Lisäksi paprikasta saa runsaasti flavonoideja.

Mitä te teette paprikasta ja minkälainen paprika on parasta? Tai siis missä muodossa se maistuu parhaiten?

Mietin nimittäin itse, että kypsennettynä paprikaa tulee syötyä aika vähän. Täytetyt paprikat on usein aivan ihania, mutta niitäkin tulee syötyä lähinnä vaan lounaaksi työpäivän keskellä. Jostain syystä niiden tekeminen on jäänyt… Onko muita vinkkejä, että mitä paprikasta ehdottomasti kannattaa kokeilla?

Oli muuten suorastaan tuskaa pahin paprikakausi tässä kevään korvalla, kun jo kaupoissa paprikat oli surkeassa kunnossa. Onneksi nyt niitä taas löytyy kaikissa väreissä!

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Maistuuko paprika ja onko teillä paprikavinkkejä?”

  1. Laura says:

    Hei määkin oon ihan hullaantunut nyt paprikaan, mies siitä just kommentoikin yks päivä :D Oon saanut sitä ujutettua ruokiin, vaikka hän ei erityisemmin paprikasta tykkää. Mitään erityisiä ohjeita ei oo, semmosta lisuketta teen usein, että uuniin vaan paprikan palasia ja öljyä. Jopa Jere-vauva tykkää siitä.

  2. Outi says:

    Uunivihannekset on tosiaan nam ja kesällä ne voi tehdä foliovuuassa grillissä. Hei sitä on saatava viikonloppuna. :)
    Minulla on tosin se ongelma, että joudun tekemään kaksi versiota vihanneksista, kun poika ei pysty paprika syömään. Toisaalta, siihen on tottunut ja sama aika menee kahden astian kypsennykseen kuin jos ne olisi samassa.

Leave a Reply

See also: