Pietarsaareen minigolfkisoihin golfvinkkien virityksellä

Kurkku on edelleen kipeä, enkä ole aivan täydessä terässä, mutta otan silti suunnan Pietarsaareen minigolfkisoihin. Foreca lupaa aurinkoa ja naisia on kisassa suorastaan ennätysmäärä, joten hyvillä mielin lähden silti kisaamaan. Tuloksesta ja jaksamisesta en heitä mitään arvausta, mutta hauskaa aion pitää! :)

IS:n sivuilla sattui just silmään tämä lista, joka melkein sellaisenaan sopii myös minigolfiin tai siis ratagolfiin. Pari omaa sanaa suluissa perässä.

1. Saavu kentälle ajoissa, jos mahdollista, niin tunti ennen starttia. Venyttele ja käy läpi kaikki lyöntien osa-alueet lämmittelysi aikana, jotta olet ”iskussa” heti ensimmäisestä lyönnistä lähtien. (Kaikki radat kerran läpi ja muistellen)

2. 18 reiän golfkierros kestää n. 4 tuntia. Varaa riittävästi nestettä ja ravintoa varmistaaksesi energian riittävyys pelin ajan. Kuumalla ilmalla nesteen merkitys kasvaa huomattavasti. (5 kierrosta minigolfia vie vielä vähän enemmän aikaa)

3. Golf on kohdepeli. Tähtää mahdollisimman pieneen kohteeseen ja käytä silmiäsi riittävän paljon kohteessa. Näin alitajuntasi taltioi kohteen ja ulkopuoliset, haittaavat tekijät häipyvät silmistä ja mielestä.

4. Anna mailan massan levätä käsiäsi vasten alkuasennossa. Näin säilytät koko swingin ajan hyvän tunteen mailasta.

5. Näe lyöntisi etukäteen. Kerro itsellesi (voit tehdä sen hiljaa sisäisesti), millaisen lyönnin aiot tehdä ja toteuta se. Kokeilemisen arvoista on myös sopia pelikaverin kanssa harjoitus, jossa kerrotaan toiselle ääneen oma aikomus, esimerkiksi kolmen reiän ajan.

6. Käytä niitä lyöntejä pelissäsi, jotka tiedät osaavasi ja joita olet harjoitellut.

7. Matala pallon kaari on tarkempi ja helpompi hallita kuin korkea. (Rento ja rauhallinen lyönti ilman käsiä)

8. Elä nykyhetkessä, pelaa vain yksi lyönti kerrallaan. Tulevaan voi vaikuttaa vain tämän hetken ajatuksilla ja toiminnalla.

9. Hyväksy epäonnistumiset, koska ne kuluvat tähän lajiin. Pysy coolina, tapahtui mitä tahansa.

10. Saat golfista irti vain sen, minkä olet valmis sille antamaan. Kun ihminen nauttii tekemisestään, sitä tekee enemmän. Hymyile ja nauti pelistäsi!

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: