Tour de France tai pikemmin Tour de Pohjanmaa

Viime viikolla, kun olin Geneven lentokentällä lähdössä kotimatkalle, kentälle tuli paljon ihmisiä kummallisen mallisen matkalaukun kanssa. Ihmetystä herätti se, että niin monilla oli samanlainen. Pähkäilyn jälkeen se välähti. Noissahan on pyörä sisällä!

Tour de France oli ja on yhä menossa ja siksipä siis ihmisiä pyörineen oli paljon liikkeellä. Pyöriä näkyi jonkin verran pienellä vuoristoajelulla minne pääsin ja olisi tehnyt mieli pysähtyä ja napata kuva jostain porukasta tai yksittäisestä pyöräilijästä kiipeämässä vuorta ylös.

Ehkä se porukka jäikin parhaiten mieleen, joka oli vielä polkemassa tasaisella siellä vuoren juurella. Olivat samanlaisissa pyöräilyasuissa ja ehkä jotain 10 heitä oli. Siinä oli huikea ylämäki vielä edessäpäin ja taisi olla melkoinen henkinen valmistautuminen menossa.

Geneve järvi

Oi niitä maisemia…

Minä teen tänään illalla oikein pitkän lenkin. En tiedä vielä mihin päin, koska annan tuulen suunnan vaikuttaa hieman valintaan. Kartta on kuitenkin jo esillä ja yritän keksiä jonkin uuden reitin. Ehkä Vöyrille?

Ihana kun on loma. Hurjasti on kerääntynyt kaikenlaista tekemistä, mutta pala kerrallaan kakusta nakertaen ja kyllä nyt on aikaa liikkuakin. Kevät ja alkukesä oli liian tiukkaa aikaa ja olen tässä päätä pyöritellen ihmetellyt, että miten niin on voinutkin olla.

Mutta nyt on kesä ja Tour de Pohjanmaa! Ehkä ei ihan joka päivä pyörän päällä, mutta yksi erityisen pitkä lenkki viikossa ja muuten lyhyempää. Aion kyllä uudistaa pyöräilyn Jalasjärvi – Tervajoki tai ehkä toisinpäin tänä vuonna. Mitähän muuta sitä keksiikään? :)

Ranska ja vuoria

Onni on polkupyöräilijälle mukavan tasainen Pohjanmaa, mutta olisihan se hurja unelma polkea kerran elämässään oikealle vuorelle. Jotkut unelmat toteutuu, jotkut ei, mutta hitsi vieköön unelmissa on elämän suola!

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: