Kesä ja geokätköt

Tämä on yksi ihan paras juttu kesässä. Geokätköily kera pojan ja geokoiran. :)

Kätköpolulla

Mutta pari isoa muttaa kesän geokätköilyssä on: käärmeet ja punkit. Sitä joutuu aika tavalla miettiä, että mihin tuon parivaljakon kätköreissuilla vie. Turvallinen valinta on pysyä “kaupunkikätköillä”, mutta metsän poluilta se hauskin geokätköliikunta löytyy.

Minä en työnnä kättäni mihinkään koloon käärmeen purtavaksi noin vain ja se ei muuten ole mikään turha pelko, koska kätköilijöille sitä on sattunut. Ei maankolokätköjä mielellään kiitos, vaikka sellaisen olen itsekin tainnut kätkeä. :) No ainakin työnnän ensimmäisenä kepin tai mielummin poimin sen kätkön varrellisella apuvälineellä.

Punkkiongelma on sitten omansa. Paljonko punkkeja pitäisi pelätä? Siinä sitä on kysymystä, mutta en minä niiden takia metsäkätköjä kaukaa kierrä. Ehkä ihan rannikolle ei suunnata, mutta ei sinne geokätköille mentäisi ehkä muutenkaan.

On se vaan niin hauskaa. :) Eilen löydettiin kolme kerta kaikkiaan hienoa kätköä, jotka oli näkösällä – ja ei sitten kuitenkaan ollenkaan helposti löydettäviä. Laadukkaita kätköjä, joiden eteen oli nähty vaivaa. Sellaisia on ilo etsiä ja löytää.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Kesä ja geokätköt”

  1. Päivi says:

    En tiedä kuinka paljon niitä punkkeja kannattaa pelätä. Meillä käytetään sellaista offia, joka torjuu myös punkkeja. Samainen suihke torjuu myös mäkäräisiä (toimii) ja me käytetään sen takia sitä. Suihkutellaan koiratkin, joka tietty aiheuttaa pesemistä. Mutta pienempi paha pestä kuin katsoa miten mäkäräiset kuppaa noi.

  2. Outi says:

    Samaa offia täältäkin löytyy, mutta nyt kun ei ole tuntunut olevan paljon ötököitä, niin ei sitä niin paljon ole tullut käytettyä. Vaatteet on tietysti sen mukaan, että metsään ei shortseissa mennä. No tosin kelitkin suosii nyt verkkareita. :)
    Dorikselle laitan Bayvanticia ja ötökät ei tunnu silloin häiritsevän.

Leave a Reply

See also: