Blogielämän muutoksesta

Jo pitkän aikaa blogien lukeminen on siirtynyt pois blogeista. Yksittäiset jutut luetaan facebookin tai erilaisten readereiden kautta. Siinä on ollut melkoinen kulttuurimuutos blogien pitäjille ja minulle myös. Siinä missä alkujaan suuri osa tämänkin blogin ideasta oli kommenttikeskustelussa, niin sen aika on suuressa osassa blogeja ohi.

Minulle 24 on niin osa elämää, että en voisi tällä hetkellä kuvitella blogin lopettamista, vaikka aikakaudet vaihtelee. :) Mutta yhtä lailla itsekin olen vasta nyt etsinyt itselleni sopivamman tavan seurata blogeja – useimmiten kommentoimatta.

Fb:ssä tietenkin tulee seurattua, mutta olen nyt tykästynyt Feedlyyn. Sen käyttö alkoi osin senkin takia, että igoogle poistuu toiminnasta marraskuun alussa. Tähän asti reader oli aina automaattisesti igooglessa näkyvissä. No, Feedly tuntuu toimivan mainiosti ja näyttää jokunen lukija 24:stakin sitä kautta seuraavan.

Sitäkin on kysytty, että mitä blogeilla enää tekee, kun on fb. Onhan fb kiva kanava, mutta ei se toimi blogina, jonne jutut on paljon helpompi säilöä talteen. Ainakaan minun mielestäni ne eivät sulje toisiaan pois, enkä pystyisi elämään pelkän fb:n kautta.

Eli 24 on tukevasti osa elämää ja löytyy 24 and Let’s Lift It nimellä fb:stäkin. Olen melko varma, että jatkossa sinne tulee päivitettyä pienempiä juttuja nopsasti entistä enemmän, varsinkin bongattuja linkkejä ym. Mutta 24 elää vuosien kiertokulkua täällä. :)

Viljaa

Hitsi muuten miten paljon nautin syksystä juuri nyt. Aivan kuin voisin kulkea silmät avoimempina ja nauttia pienistä asioista enemmän kuin pitkään aikaan.

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Blogielämän muutoksesta”

 1. Flikka says:

  Olen itse huomannut samaa, ja itsekin kommentoin vähemmän blogeihin kuin ennen. En tiedä mistä johtuu, ehkä niitä blogeja mitä seuraa alkaa jo olemaan niin paljon, ettei enää jaksa kommentoida kuin harvoihin ja valittuihin. Mutta älä missään nimessä lopeta blogin pitämistä, on se aivan eri asia kuin fb.

 2. Pumpumkatti says:

  Tunnustan, luen Feedlyssä, enkä yleensä edes avaa blogin sivua selaimessa, eli en taida näkyä missään kävijätilastoissa. Se on harmi, ettei blogin kirjoittaja näe todellista lukijamäärää, jos moni lukee vain feed readerilla, mutta minkäs teet. Itse en ainakaan ole valmis klikkailemaan jokaista postia auki – käytän Feedlyä juuri siksi, että kaikki on nopeasti yhdessä paikassa saatavissa.

 3. Outi says:

  Feedly ja muut systeemit on ok ja kyllä sen tavalla ja toisellakin tietää, että lukijoita on, vaikka keskustelua ei niinkään synny. Tottahan osassa blogeja on edelleen ihan vallan hurjakin keskustelukulttuuri, mutta niitäkin blogeja luetaan myös erilaisilla readereilla.
  Ja niin siis teen minäkin. :)
  Flikka, ei tosiaan pelkoa blogin lopettamisesta. Silloin joskus kun tällainen “muutossuunta” oli aluillaan, niin se tuntui aika kummalliselta vaan kirjoitella. Ja ei, fb ei vaan voi riittää…

 4. Soile says:

  Onpa jotenki haikeaa, että ajat muuttuvat ja blogit myös… eikös Facebook ole lyhyille (ja usein vähän mystisille) päivityksille, kyllä blogit ovat minun mielestäni ihan eri asia. Sinua varmasti luetaan paljon vaikkei kommentteja samalla tavalla tulekaan. Minua blogikirjoituksesi pitävät innostuksen ja liikunnan syrjässä kiinni, ihanaa kun olet jatkanut kirjoittamista!

 5. Outi says:

  Minä olen huono mystisten viestien kirjoittaja, vaikka myönnän, että just äskettäin en ihan kertonutkaan, että mitä mörköjä vastaan itse taistelen. Taistelen todella ja joskus, jonain päivänä täälläkin siitä kerron.
  Mutta ei se kommentoimattomuus enää haittaa. Maailma muuttuu ja sitä joko sopeutuu tai sitten ei. Ja tiedän toki, että liikennettä riittää edelleen, vaikka välillä ei jaksa keksiä syytä, että miksi joku jaksaisi vielä kaiken maailman minigolfjuttuja. :)

 6. Zi says:

  Kiva, kun kirjoittelet jatkossakin:) Minäkin olen juttujasi lueskellut pitkään. Minigolfjuttuihin ei juuri ole sanottavaa, kun olen sitä vain muutaman kerran ajankuluksi joskus pelaillut. Silti niitäkin juttuja on mielenkiintoista lukea.
  Olimme kesällä samalla paikkakunnalla (siis ei kotikunnassasi) ja ajattelin käydä pikaisesti kiittämässä blogista ja sen tuomasta kannustuksesta moneenkin asiaan. Ajoitus ei vain ilmeisesti natsannut. Tässä kiitokseni kuitenkin kommentin välityksellä :)

 7. Zi says:

  P.S. Voimia ja tsemppiä mörkötaisteluihin. Monenlaisia ja -asteisia niitäkin voi olla. Tasapainoa heilauttavat kai pahimpia. Niitäkin tuntuu riittävän itse kullekin. Onneksi useimmiten ajan kanssa jonkinlainen tasapaino löytyy :)

 8. Outi says:

  Mikähän paikkakunta se on mahtanut olla. Tampere ehkä. :)
  Voimia tarvitaan ja sitkeyttä ja sinnikkyyttä ja vaikka mitä, mutta eiköhän se tasapaino kaikessa lopulta ole palkintona. Ainakin niin on ajateltava ja siihen luotettava.

Leave a Reply

See also: