Venyttelyohjeita

Lupaan venytellä tästä eteenpäin lähes päivittäin ja sitä varten etsin netistä venyttelyohjeita. Kyllähän sitä nimittäin venyttelee, mutta ihan varmasti varsinkin kuvallisista venyttelyohjeista olisi hyötyä. En linkitä tähän mitään tikku-ukko kuvia tai piirrettyjä vaan aidosti kuvattuja ohjeita.

Täällä on venyttelyohjeet jaloille, keskivartalolle ja käsille sekä hartioille. Onpa muuten monipuoliset kuvalliset ohjeet! Noista voisi löytyä sopiva setti minullekin, tosin valokoiden.

Tästä voi vaikka tulostaa kahden sivun venyttelyohjeet.

Nämä lyhyet ulkoilijan venytykset on pakko linkittää, kun on kuvattu niin hienossa maisemassa. :)

Näkojään blogimaailmastakin löytyy oikeasti Venyttelyblogi. Linkki vie suoraan sohvaperunavenyttelyyn.

Täällä on kuvalliset venyttelyohjeet erikseen niska-hartiaseudulle, keskivartalolle, jaloille ja käsille.

Mutta täällä on kyllä jotenkin raikas sivusto ja napakka kokonaisuus venyttelyjä jaloille, keskivartalolle ja ylävartalolle. Näistä minä lähdenkin liikkeelle tänään!

Kaivelin muuten jo viime viikolla ikivanhat Jane Fonda ja Callannetics kirjat esille ja poimin sieltä venyttelykohtia, joiden mukaan venyttelin. Niilläkin pääsi jo liikkeelle. :D

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Venyttelyohjeita”

 1. Sotanorsu says:

  Venyttelystä tulee kyllä hyvä olo. Ja sitä pitäisi tosiaan muistaa tehdä, se on tärkeää niin monesta syystä. Itse tunnen, että alkaa alaraajat alkaa vetää juntturaan, kun en ole pitkään aikaan venytellyt. Siispä, tsekkailempa läpi linkittämäsi sivustot!

  Hyvän päätöksen olet kyllä tehnyt!

 2. Outi says:

  En tehnyt sitä päätöstä itse keksien vaan sain tuuppauksen siihen suuntaan. Laitoin tuonne sivuun viime viikolla näkyviin 24 oma liikuntaohjelma -sivun. Koitan siellä ylläpitää tosiaan vähän ohjelman omaisesti, että mitä nyt pyrin ja mitä siis ehdottomasti pitäisi tehdä.

 3. Piritta says:

  Olis niin tärkeää, mutta musta tuntuu, että tuokin onnistuis paremmin lähtemällä erilliselle venyttelytunnille. En jotenki saa aikaseksi ottaa kotona venyttelyasennetta. Kotizumba jo onnistuu…

 4. Outi says:

  Minä olen ajatellut sen niin, että jos saisi venyttelystä tavan telkkaria katsellessa. Että olisi se hetki vaikkapa lasten mentyä nukkumaan ja kun televisiosta tulee jotain Mentalistia tms. Toisaalta minä olen katsonut niin vähän televisiota viime aikoina, että siitäkin pitäisi tehdä uudestaan tapa. :)

 5. [...] kurkata. Tämä pakaravenytys on yksi sellainen “ahaa elämys” aiemmalta aktiiviselta venyttelyohjeiden etsimiskaudelta. Se tuli eteen jossain ryhmäliikuntatunnissa ja oli minulle ihan uusi juttu. Tosi hyvä [...]

 6. Kirahvi says:

  Hei! Sinulla on ihana ja kannustava blogi :) Itse löysin joku aika sitten jostain kuntoiluun liittyvästä lehdestä jutun, joka koski Aaron Mattesin ”kehittämää” venyttelymetodia. Tässä eri juttu samasta asiasta: http://readme.fi/product.php?isbn=9789522203182 Mielestäni tuo kuulosti mielenkiintoiselta ja loogiseltakin (opiskelen yliopistossa biologiaa)… Sinun venyttelyohjeesi kuulostivat lähinnä staattiseen venyttelyyn painottuvilta, joten ajattelin että saattaisit olla kiinnostunut asiasta, tai että sinulla on mahdollisesti jokin mielipide tähän, kun haluat juuri painottaa staattiseen venyttelyyn? :)

Leave a Reply

See also: