Palautteleva juoksu- ja venyttelylenkki

Että osasi olla hauskaa kiertää töiden jälkeen alle 3 km pururata osin kävellen, juoksennellen ja monessa kohdassa venyttelemään pysähdellen. En tiedä miten tieteellisesti täydellistä palauttelua se oli eilisestä kuntosalista, mutta ihanaa se kyllä oli.

Hei ja eikö liikunta ole parasta silloin, kun se pistää hymyilemään? Tämä pisti. :)

Puolapuut pururadan varrella

Voi kuinka tuossa ensimmäisessä pysähdyspaikassa olikin vaikea nostaa jalkaa puolapuulle niin, että pääsi takareittä venyttämään. Vähän kerrassaan venytykset kuitenkin helpottui ja liikkeelle lähteminen oli selvästi helpompaa.

Vaskiluodon pururadan varrella oli ainakin kolme pysähdyspaikkaa. Tuo kuvassa oli varmasti vanhin, mutta oli siellä huomattavasti “hienompi” ja monipuolisempikin paikka sinisine metallisine telineineen. Siellä olisi mahdollista vetää kunnon vatsalihas- ja selkälihastreenikin. Olipa siellä tankokin kiinteillä painoilla, jotka ehkä teki noin 40 kg yhteensä.

Kolmas pysähdyspaikka oli kaksi eri tasolla olevaa tankoa, joista alempaan minäkin jopa yllän. :) Omituisen paljon siinä tuntui eilinen penkkipunnerrus. Toisaalta, penkissä oli heti kohtuullinen paino.

Mutta juu, oli ihana venyttelylenkki, joka tuntui kaikin puolin mukavalta, jos ei oteta huomioon etureisien tuntemuksia alamäissä. Tätä lisää. Niin ja siis sitä raudan nostamista lisää niin, että lihakset taas tottuu siihen menoon.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Palautteleva juoksu- ja venyttelylenkki”

  1. Malinnea says:

    Kyllä! Se on nimenomaan tärkeintä, että urheilu pistää hymyilyttämään :) Ja ainakin mun käsityksen mukaan juuri tuollainen lenkki on sitä parasta palauttavaa!

  2. Outi says:

    Minä oikein mietin sitä, että yleensä ei ole olevinaan aikaa jollekin noin aikaavievän “tehottomalle” liikunnalle. Kertoo helposti kieroutuvasta liikuntakäsityksestä ja päälle iskevästä pakkomielteestä(?), vaikka kevyelle liikkumiselle on aikansa ja takuulla tilausta ja tarvetta.
    Kyllä kaikenlaisesta liikkumisesta pitäisi osata nauttia ja jestas tuolla ajatuksetkin kirkastui. :)

Leave a Reply

See also: