HIIT treeni mäkijuoksun ja kahvakuulan nostamisen yhdistelmänä

Ostin Fitbody lehden, kuten aika usein teen. En todellakaan ostanut sitä Sofia Ruusila-Nousiaisen takia, joka bikini fitness maailmanmestarina on kansikuvassa ja super pitkässä ensimmäisessä jutussa. Syy on se, että sieltä yleensä löytyy joku aivan helmi jutuksi. Tällä kertaa se oli Voimalan Sanna Savolaisen juttu HIIT treenaamisesta, vaikka hyviä juttuja on muitakin.

Sanna Savolainen

HIIT eli high intensity interval training on siis kovatehoista intervallitreeniä. Välillä mennään lujaa ja sitten vähän hiljempaa. Se mikä tässä jutussa osui enemmän kuin kohdalleen ideoiden antajana on, että esimerkkinä on toteutus kovan mäkijuoksun ja palauttelevan kuulan nostamisen yhdistelmänä.

Intervallitreeni on tosi tehokasta ja siitä on tullut luettua juttu jos toinenkin. Aika vähän sitä on tullut silti tehtyä, jos ei kuulatreenejä ota huomioon. Lenkillä kyllä hieman, mutta nyt jatkossa varmasti enemmän, koska minä olen aika kärsimätön ihminen. ;) Niin ja hei tabata tosiaan myös HIIT treeniä lyhimmässä muodossa ja sitäkin on joskus tullut tehtyä.

Jutun treenissä lähdetään ensin aika rauhallisesti juoksemaan tai kävelemään mäki ylös joitakin kertoja ja ylhäällä aina pyöritellään ja lämmitellään nivelet kunnolla. Sitten treenin intensiteettiä lisätään. Mäki juostaan vauhdilla ylös ja ylhäällä kohtuu pienellä kuulalla tehdään minuutti per käsi rinnalleveto + punerrus yhdistelmää.

Rinnalleveto ja punnerrus kahvakuulalla

Jestas minä muuten arvostan tuota, että kuvista näkee heti, että kahvakuula on oikeasti hallussa! Siinä ei ole mitään sinnepäin vaan aitoa nostamista.

Lupaan ehdottomasti kokeilla tuon treenin ja lupaan pinkoa mäkeä ylös täysillä – minun mahdollisuuksieni mukaan täysillä. Jos nyt ensimmäisellä kerralla pääsisi sen 5 kertaa, niin hyvä juttu. 10 kierrosta voi heti alkuunsa olla sula mahdottomuus. Kokeilu jää varmasti viikonloppuun, mutta onpa jotain erityistä mitä odottaa.

Huomisen aamulenkin vaihdan mäkijuoksuksi. Tuo lähipururata on lyhyt, mutta siitä löytyy useampi mäki, jossa sen voi toteteuttaa ja siis ilman kuulaakin. Ajattelin toteuttaa sen niin, että juoksen kahta mäkeä. Vaihdan suuntaa vuoronperään mäkeen ja toiseen vesitornin juurella. Näin suunnittelen ainakin nyt, mutta saa nähdä jääkö jyrkempi myöhempää kokeilua varten.

Mäkijuoksu intervallitreeninä on ollut ennenkin mielessä, mutta lehtijuttu antoi nyt juuri sopivan suuntaisen tyrkkäyksen muuttaa ajatus todellisuudeksi.

Intervallitreeni mäessä

Kävin salilla tänäänkin, mutta se tuskin haittaa tätä kokeilua. En tehnyt kyykkyjä vaan kokeilin vähän erilaisia juttuja lähinnä kuitenkin kehonpainolla, joten jalkojen luulisi aamulla pelaavan. Tai no, siis en tehnyt juuri mitään laitteissa vaan esimerkiksi perus vatsalihaksia ja selkälihaksia penkissä lisäpainon avulla jne. Alatalja ja soutulaite oli ainoat varsinaiset laitteet, joissa töitä tein.

Minä en siis vain “käy” salilla vaan hiki virtaa joka kerta.

Ja lupauduinpa pitämään peruskurssin kuulan nostamiseen, jos salille hankitaan kuulat. ;)

Did you like this? Share it:

One Response to “HIIT treeni mäkijuoksun ja kahvakuulan nostamisen yhdistelmänä”

  1. [...] tekemiseeni, mutta toisen intervallin haluaisin kokeilla toisin. (Ehkä jo huomenna aamulla tai kuulayhdistelmänä [...]

Leave a Reply

See also: