Hyvä kun äiti sinä olet vahva vrs. Strong is new skinny

Muutaman viikon takaisen Ikea reissun jälkeen oli koottavana työtuoli, jossa tuolin runkoputket piti saada napsautettua tuolin alle kiinni. Poikani rakensi tuolin melkein muuten itse valmiiksi, mutta se napsautus ei tietenkään onnistunut. Olihan se aika tiukka, mutta ei muuta kuin kunnon ote ja kaksin käsin puristus – naps.

“Hyvä kun äiti sinä olet vahva” poika hihkaisi naama aurinkoisena ja rutisti minua niin kovaasti, että kylkiluut rutisi. :D

Se tuntuu niin hurjan hyvältä pystyä erilaisiin asioihin, joihin tarvitaan voimaa tai että yleensäkin jaksaa. Vaikka en hetkeen käynyt salilla, niin kyllä sitä voimaa kropassa on. Kuulan nostamisestahan sitä on erityisesti karttunut, mutta salilla voimaa tulee lisää.

En koe, että voima yhtään vähentäisi naisellisuutta. Päin vastoin, sehän antaa lisää hyvänolon tunnetta ja se taas varmistaa hymyä ja hyväntuulisuutta. Ne jos mitkä ovat minusta osa naisellisuutta. Eikö?

Mutta minä en ole hento, en hoikka, en lähelläkään “täydellistä” etenkään tämän minigolfkesän jäljiltä. Tähän kohtaan sopii varmasti vatsa pinkeänä puntteja punnertava kuva.

Rauta nousee monessa muodossa

Luin eilen artikkelinThe 6 most shockingly irresponsible “fitspiration” photos“. Olen miettinyt vastaavia asioita paljonkin ja katsotaan saanko yhden ajatuspolun muotoiltua sanoiksi.

Strong is new skinny on se lause, jonka saa lukea nykyään koko ajan. Vahvuus on päivän sana vai onko se sittenkään. Onko tarkoitus olla vahva vai mahdollisimman hoikka ja lihaksikas hinnalla millä hyvänsä. Kyllä minä arvostan todella paljon naisessa näkyvää lihaksikkuutta, mutta tosiasiassa työssäkäyvälle perheenäidille tulee se huikean täydellinen lehtikuvien hoikka lihaksikkuus vain poikkeustapauksissa, poikkeuspanostuksella ja myös ympäristön tuella. Minusta tuo viimeinen on tässä asiassa aivan erityisen tärkeää.

Olen itse 40 -vuotias ja ammennan paljon voimaa elämääni nimenomaan lihasvoimasta. Kuten sanoin, niin rakastan pystyä asioihin, joihin en pystyisi ilman jo monivuotista (ei läheskään tähänastisen elämän mittaista!) liikkumista, johon on melkein alusta lähtien kuuluneet kuulat ja tänä vuonna paljon suuremmatkin painot.

Kaikki voimavarat tarvitaan varsinkin silloin, kun elämässä on tavalla tai toisella vaikeampi aika, mutta tarvitaan niitä voimavaroja parhainakin aikoina! Työn ja muun elämän yhdistelmä voi olla rämpimistä, mutta väitän, että hyväkuntoisena kaikesta saa enemmän irti. Jokainen sohvalle lysähdetty ilta on pois jostain ja varsinkin lapsilta. “Äiti ei nyt jaksa” on minulle sellainen kauhistus ja herätys nykyään, että sitä hipovatkin ajatukset sähköistää miettimään missä mennään. Been there, done that pahimman kerran ja en halua sitä enää koskaan.

Takaisin lähtökohtaan eli vahvuuden tavoittelemiseen muka hoikkuuden sijaan. Pyh, sanon minä. Tavalla tai toisella jokainen (okei karrikoin) lehti , televisio-ohjelma, mikä tahansa ajankohtainen juttu ylistää huikeita vartaloita, joihin suurimmalla osalla naisia ei ole mitään mahdollisuutta ja sen mahdottomuuden toteaminen käytännössä tai vain pään sisäisesti lannistaa monet. Hyvään tai ainakin parempaan kuntoon sen sijaan pystyy kuka tahansa!

Voima ja hyvä kunto on se asia, jota minä haluaisin ylistää. Se ei tarkoita, ettenkö itsekin haluaisi olla hoikempi ja hoikka, kuten kaikki muutkin naiset haluavat ja siihen suuntaan tie taas minigolfkesän jälkeen hiljalleen vie. Silti hyvä kunto on jotain, mitä minä nostaisin jalustalle ja jonka etuja voisi mediassa tuoda vielä enemmän esille, vaikka se ei seksikästä olekaan.

Hurraa huuto jokaiselle naiselle, joka tässä maailmanmenossa ja vaihtelevissa elämäntilanteissa pystyy pitämään kunnostaan ja itsestään huolta! Vaikka naisen ihannekuva olisi mitä tahansa, niin jokainen askel parempaan on kuin rahaa pankissa, jota totisesti tarvitaan. Jokainen ylös nouseva kuula, otettu juoksuaskel, mikä tahansa liikunta on vaivan ja tosiasassa niiden antaman nautinnon arvoinen. Nautintoahan liikkuminen erityisesti tarjoaa ja se on se salaisuus, joka ei helposti sohvien pohjalle mene perille. Paremmalta hyvä treeni maistuu kuin levyllinen suklaata.

Strong is not new skinny, but a powerful woman!

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Hyvä kun äiti sinä olet vahva vrs. Strong is new skinny”

 1. maythef says:

  Hyvä kirjoitus! Juurikin näin. Hurraa!

 2. Outi says:

  Mitähän sitä oikein tuli kirjoitettua? :) Joutuu lukemaan itsekin uudestaan…
  Minä en missään nimessä halunnut kirjoittaa hoikkuuden vastaista tekstiä eli toivottavasti tuota ei siltä kantilta luetakaan vaan nimenomaan sitä, että vaikka se hoikkuus ei olisi automaattista, niin jokainen ripaus voimaa on jo kaiken arvoista. Ja tosiasia on, että kun kunto ja voimakin kasvaa, niin aina on niin paljon helpompi koittaa uusia juttuja, uskaltaa, tehdä asioita, jotka ei ennen olleet mahdollisia.
  Hitsi, heti alkoi tehdä mieli salille, mutta seuraava kerta taitaa kyllä olla sulkkista. :)

 3. Mika says:

  Loistava kirjoitus! Juuri tällaisten arkielämän juttujen takia haluan olla hyvässä kunnossa, on kiva saada kannettua huonekaluja tai pystyttyä pelaamaan ja touhuamaan lapsen kanssa ilman että joutuu koko ajan huilaamaan ja vetämään henkeä. Jollekin se peilikuva on motivaattorina, minusta arkielämässä selviytyminen on paljon tärkempää!

 4. Outi says:

  Uskon, että motivaatio löytyy jokaiselle jostain, mutta ei ole ihan itsestään selvää, että mistä.
  Minulle just arkielämä eli jokainen tavallinen päivä on tällä hetkellä ykkönen oikeastaan kaikessa. Ei siis ihme, että siitä ne parhaat tuntemukset ja palkinnot tulee siihenkin, kun tajuaa, että kunto ja voimat on kasvaneet ja jaksaa aina vaan enemmän. :)

Leave a Reply

See also: