5 kierrosta aamuintervallia mäkijuoksuna

Kello kuuden aamusumu pururadallaSanoista tekoihin ja kello kuuden aamusumuun juoksemaan. :)

Kävelin ja lämmittelin koiran kanssa polkua pitkin treeniin  ajattelemani mäen alle. Hölkkäsin mäen ylös ja totesin, että siinä on tosi miellyttävä kulma sellaiseen ylämäkihölkkäänkin. Kävelin takaisin alas ja tuntui siltä, että tämä olisi just oikea mäki, jolla saisin vähintään 5 kierrosta toteutettua ja toiveissa oli onnistumisen iloa.

Lentävä lähtö ja täyttä ravia kohti ylinta valotolppaa! Jestas sehän tuintui juoksemiselta. Koira tuli iloisen yllättyneenä vierellä ja nautti selvästi kokemuksesta. Eka juoksu meni kaikin puolin hyvin.

Kävellen alas ja ei kun vauhtiin! Tällä kertaakin jaksoin hyvin juosta ylös asti, mutta puolessa välissä vauhti vähän tasaantui.

Ja ei kun alas ja kolmas kerta! Nytkin vielä alkumatka meni vauhdilla, mutta loppu oli selvästi tiukempi, mutta minä pääsin sinne valotolpalle ja totesin jo mielessäni, että oli hyvä ottaa käyttöön merkki, jolle takuulla joka kerta yrittää päästä.

Neljäs kerta alas ja juoksuun! Henki kulki, mutta ei ihan niin hienosti kuin tähän asti. Syke oli taatusti kokeammalla ja hitsi vieköön taisi jäädä puolitoista juoksuaskelta vajaaksi valotolpalle. No, ei se mitään, vielä oli kerta jäljellä.

Viides pinkaisu vaati pienen tuumauksen ja lisätsempin. Koira jo odotti, joten ei kun juoksuksi! Tämä kerta oli jo tukalaa, ja kolme askelta ennen valotolppaa vauhti vaihtui juoksusta hölkäksi.

Minä tein sen! :D

Aikaa meni alle puoli tuntia ja eipä takuulla palele tänä päivänä. Ei todellakaan paha kokeilu ja tätähän saa helposti lisää lumen tulemiseen saakka. Sen jälkeen ei ole mäkeä mitä juosta, joten tästä on otettava kaikki hauskuus irti nyt.

Tavoitteenahan voisi olla, että pystyisi tekemään 10 kierrosta intervallia ja vauhdilla, jonka itse kelpuuttaa eli ei minään lönkyttelynä. Kuinkahan kauan tuon tavoitteen saavuttamiseen menisi? Ehtiikö lumet ensin vai minä? Olisiko noin kolme aamua viikossa sopivasti?

edit: Etten taas kehittelisi liikaa tekemistä, niin päätän, että 1-2 kertaa viikossa on hyvin, jos käyn myös sulkkiksessa ja tietenkin kävelemässä koiran kanssa. Se sopii hyvin hiljalleen muotoutuvaan treeniohjelmarunkoon…

Did you like this? Share it:

2 Responses to “5 kierrosta aamuintervallia mäkijuoksuna”

  1. [...] Ensimmäisen aamuintervallini tein tyhjällä mahalla. Minulla ei yksinkertaisesti ollut aikaa miettiä mitä suuhuni pistäisin vaan vain päättäväisyys ja into lähetä juoksemaan mäkeen. En usko, että se tällä kertaa vaikutti juurikaan tekemiseeni, mutta toisen intervallin haluaisin kokeilla toisin. (Ehkä jo huomenna aamulla tai kuulayhdistelmänä sunnuntaina.) [...]

  2. [...] viime viikolla ensimäinen kierros meni super lujaa ja loppukierroksilla meinasi jäädä juoksuaskelet vajaaksi, [...]

Leave a Reply

See also: