How well do you see colours?

Tarkoituksena oli keventää tätä päivää oranssilla, mutta värisokealla sekin voi heittäytyä entistä hilpeämmäksi versioksi. :)

Kevennystä elämään

Paitani on siis oikeanpuolimmaisen sukan värinen. ;)

Tämä colour challenge osui joskus silmiin fb:stä. Minähän olen värisokea (pitäisi olla sokea, jos sitä ei joskus minua katsoessaan huomaisi), mutta toisinaan tulee kokeiltua ihan huvikseen mitä erilaiset testit sanoo, koska en lakkaa miettimästä mite eri tavoin ihmiset – värisokeat ja värit “oikein” näkevät – värejä näkevät. En usko, että kaikki näyttää yksiselitteisen samanlaiselle värejä näkevienkään kesken.

En pidä ollenkaan sellaisista pallohässäköistä, joista pitää löytää kuvioita, koska en yleensä löydä kuin ehkä puolikkaan numeron tai en yhtään mitään. Tämä taas oli hauska, koska siitä sai järjesteltyä laatikot niin, että ne oikeasti näyttivät olevan järjestyksessä. :)

Tulos näytti lupaavalta. Hitsi, melkein sata pistettä!

Hitsin paljon pisteitä :)

Mutta mitäs, kun seuraava ruutu paljasti, että maksimi olisi ollut yli 1500 :D

colour challenge results

Juu, en edelleenkään yritä säätää kuvien sävyjä tai tehdä mitään värinäköä vaativaa, mutta olen onnellinen näin ja rakastan räiskyvän punaista ja selkeitä värejä. :) No, ehkä aamuhämärässä voisin niiden kanssa olla hieman varovaisempi…

Mites teillä: Löytyykö laatikoiden järjestys helposti? Onko jalassa mustat tai valkoiset sukat vai vähän hilpeämpää meininkiä? ;)

ps: Minä en osaa tänään olla ollenkaan harmaalla tuulella, vaikka ulkona ropisee vettä ja tuulee.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “How well do you see colours?”

 1. maythef says:

  Sain 15. Eli mitä vähemmän pisteitä, sen parempi..

 2. Pumpumkatti says:

  Meillä töissä virisi vilkas keskustelu siitä, kuinka paljon tulokseen vaikuttaa näytön laatu ja kalibrointi. Mä sain 4 pistettä eli mun näyttö on varmaan ihan hyvä. Tässä mun kotiläppärissä on aika huono näyttö – pitäis ehkä kokeilla, miten tällä käy.
  Mä vähän yllätyin, että sain noinkin hyvän tuloksen, koska mä en ole yhtään taiteellinen, enkä välitä värisävyistä tai silleen. Esim just kuvien sävyjä ei kiinnosta säädellä. Mutta näköjään aistissa ei ole vikaa vaan vika on taiteellisuudessa tai kiinnostuksessa ;)

 3. Outi says:

  Näyttö vaikuttaa takuulla paljon. Minulla on ihan uusi läppäri ja minusta tämä toistaa värejä vallan mainiosti (väriasiantuntijana arvioin).
  Värinäössä on takuulla erilaisia “näkökulmia”. Tämä testi oli tosiaan minulle edullinen. Näitä laatikoita oli jotenkin miellyttävä laitella paikoilleen, kun taas en kuviot on tosi ärsyttäviä, jos niitä ei näe ollenkaan. :D Kyllä minä ne osan näen, mutta toiset taas on täyttä hepreaa.
  Ja nuo sukat. No, siis onhan ne aivan selvästi erilaiset, mutta aamulla hieman hämärässä en edes ajatellut, että ne voisivat olla eri väriä. Valo, luonnonvalo, kirkkaus, taustavärit, kaikki sellainen vaikuttaa todella paljon.

 4. Outi says:

  Ei hitsi, siis minähän tosiaan tein elämäni parhaan värinäkötuloksen tuossa testissä! Siis jos joku on vetänyt 1520. :)
  Paitsi, että tuolla sanotaan:
  On a scale between 0 and 99, with 0 being Perfect Color Acuity and 99 being Low Color Acuity
  Minä kyllä oikeastikin olen aika toivoton tapaus.

 5. Pumpumkatti says:

  Mä veikkaan, että toi 99 on max tulos, jos yrittää tosissaan, mutta on vaan värisokea. Tollaset poskettomat yli tonnin tulokset on varmaan tehty silleen, että on ihan tosissaan yritetty saada iso tulos ja tahallaan laitettu laatikot maksimaalisen väärin.

 6. Outi says:

  Minä ainakin tosissani yritin. :)

Leave a Reply

See also: