Kahvakuulatekniikkaa uuteen ojennukseen

Kirsin kanssa treenaamisen jälkeen olen nostanut kaksi kertaa kuulaa ja todellakin ajatuksella. Olen hakenut muutosta räkkiasentoon, muutosta rinnallevetoon sekä tukavampaa varpaiden pysymistä maassa. Pieniä muitakin juttuja olisi, mutta nuo kolme on sellaiset jotka voi kokonaisuutena hallita kerralla tai hakea niihin muutosta kerralla, vähän vuoronperään muistutellen.

Rinnalleveto hieman erilaisena liikkeenä muuttaa räkkiä automaattisesti ja se on sellainen suuri juttu. Olen pyrkinyt muuttamaan räkkiä jo tähän astikin, mutta nyt se tulee jotenkin luonnostaan.

Käytännössä painavalla kuulalla asento löytyy oikein, mutta silti tein pitkää sarjaa aika pitkästi vaaleanpunaisella sunnuntaina. Otin toki 12 kg:n ja 16 kg:nkin kehään, mutta pidemmin tein kevyellä ja hain sellaista luontevuutta liikkeeseen.

Eilen sitten oli omat kuulat mukana salilla.

Omat kahvakuulat mukana

Edelleen tein hyvin paljon rinnallevetoa, mutta myös työntöä kahdella kuulalla. Minä en kahta kuulaa ole juuri nostanut, mutta nyt se on varsin järkevää, että saan räkin kuntoon niin, että kroppa pysyy myös suorassa. Ja kyllähän ne kuulat hyvin kahdestaankin nousee. :)

Olisi noita kuulia kotipihassakin voinut nostaa, mutta halusin päästä suuren peilin ääreen. Niinpä tein ensin lämmittelyn ja pienen kuulatuokion, kyykkäsin kunnolla ja tein jaloille lisää muuta ja sitten nostin kuulaa niin että hiki roiskui.

Nyt on hyvä fiilis siitä miltä uudet liikelinjat alkaa tuntua. Räkkiä ei tarvitse “pakottaa” vaan se alkoi nopeasti tulla kuin luonnostaan. Omat mittasuhteet ei tee tekniikan muuttamisesta aina helppoa, mutta ei se toisaalta mahdotontakaan ole ja kompromissejahan joutuu tekemään, eikä se ole huono asia vaan aivan normaalia.

Tänään vain hieman tunnustellen heilautin kuulaa ja tarkistin tuntumaa. Huomenna en taida ottaa kuulia salille mukaan vaan nostan penkistä. Sekin on niin parhautta, että ei sitä malta toista kertaa peräkkäin jättää väliin. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: