Voimaa voimasta ja tekniikkaviikko kaikissa nostoissa

Olin jo etukäteen merkannut Heiaheiaankin tälle päivälle kuntosalitreenin, mutta en ehkä osannut ajatella aivan näin perusteellista kertaa. Puoleentoista tuntiin tuli esimerkiksi mainiot penkkisarjat, vain 40 kg:lla tehdyt pitkät ja tekniikkaan keskittyvät kyykyt ja maastavetosarjat, jotka myös oli todella tekniikkaa miettivät. Tulipa tuosta viimeisestä videon pätkäkin, mutta se on 90 astetta vinossa oleva minipätkä, joten en ehkä laita tänne. Olen kuitenkin super tyytyväinen siihen mitä näen. :)

Maastaveto on tuntunut kolmesta kovasta heikoimmalta tekniikaltaan ja olen suorastaan ollut epävarma, mutta nyt on suunta oikea. En vielä nostanut kuin 70 kg, mutta nyt tuli se tunne ensimmäistä kertaa, että siinä suunta lähtee ylöspäin ja voin taas ymmärtää, että olen jo lähennellyt 100 kiloa kevätkaudella. Ongelmat ei ole voimasta kiinni vaan pään sisäinen juttu.

Nostotekniikka olkoon erityinen pääasia vielä sunnuntaina, joka todennäköisesti on salipäivä. Silloin haluan saada kunnon videon kyykystä. Jep. Todellakin haluan nähdä miltä se näyttää.

Mutta penkissä nousi siis painot nyt kolmannella viikolla 47,5 kiloon. Nostot oli hyviä ja potkua on paljon. Fiilis on se, että viisikymppinen menisi hyvin nopeasti, jos haluaisin. Kevään ennätyshän jäin 52,5 kiloon.

Oli ihan hyvä ratkaisu jättää kuulat tällä kertaa matkasta ja keskittyä penkkiin. Tästä tuli hyvä mieli. :)

Penkistä nousee pian taas 50

Niin noiden nostojen jälkeen tuli vielä todella hyvät vatsakidutukset vinopenkissa 5 kg:n levy rintaa vasten, jalkojen nostot telineessä ja jonkinlaiset voimapyöräräpellykset. :D Teen vatsatreenin joka toinen kerta salilla käydessä. Toistaiseksi ohjelma on selkeä, mutta vapaamuotoinen ja perustuu väljästi kevään ohjelmaan. Ensi viikolla on aika päättää millä ohjelmalla homma jatkuu. Olen vähän pitkittänyt päätöstä kuula- ja muiden nostojen tekniikkatarkistusten takia.

Ei jestas miten hyvältä tuntuu nostaa rautaa ja tuntea miten kroppa toimii. :)

Voimapyörä on tosiaan yksi juttu, jonka haluan oppia kunnolla ja jolla “pyöräilen” joka toisella kerralla salilla. Ensimmäisellä kerralla siitä ei tullut tosiaan mitään, toisella kerrallakin meinasin rämähtää vatsalleni monta kertaa ja nyt kolmannellakaan kerralla se ei ollut kovin hallittua, mutta parempaa, suunta on selvästi parempaan.

Vaan ehkäpä en koskaan pysty vetämään itseäni ylös lähes lattian myötäisestä asennosta, kuten joissakin videoissa näkyy. Eikä se haittaa, minä haluan vain edistyä ja kokeilla miten vatsalihaksiin saa tällä konstilla tuntumaa. :) En muten tiedä miksi olen tämän saanut päähäni…

Voimapyörä

Mutta voimaa voimasta. Minä niin tarvitsen sitä. Hitsi vieköön nostaminen maistuu makealta.

Did you like this? Share it:

10 Responses to “Voimaa voimasta ja tekniikkaviikko kaikissa nostoissa”

 1. Soile says:

  Oon kerran kokeillut tuota penkkiä ja siitä ei montaa kertaa 20 kg noussut. Ja sinä siellä huitelet viidessäkympissä! :D

  Taas kateellisena luen näistä, myös maastavedosta ja kyykyistä, kun itse en osaa. Eihän siinä tietysti muuta olis kuin että hankkis jonkun opettamaan. Ehkä jonain päivänä…

  Mahtavaa, että olet rautakauden riemuissa nyt!

 2. Outi says:

  Eihän nuo mitkään aluksi onnistu! Mitenkäs kirjoitinkaan kyykystä, että aluksi meinasin aina kipata nenälleni ja vaikka mitä. :)
  Ihmeesti sitä kuitenkin lihakset alkaa totella ja kehityksen jotenkin huomaa joka ikinen kerta.
  Rautakausi kyllä kerta kaikkiaan sopii minulle. :)

 3. Mallu says:

  Kuinka pitkiä sarjoja yleensä teet, ja millä toisto määrillä (esim. penkkiä ja/tai maastavetoa)?
  Mulla viimeisissä treeneissä itsellä ollut penkissä 55kg ja sillä tulee tehtyä 4×6-10. Mavet itse oon tehnyt aina pyramiidisarjana ja työsarja ollut sitten hieman päivästä riippuen 100-120kg 3×6.
  Kyykyt on kyllä ihan parhaita :) Huomenna olisi mulla niitä ohjelmassa, sarjalla 120kg 5×6.

  Itse luovuin kokonaan vatsoista vinopenkillä, totesin, että saa sillä hyvin treenattua lonkankoukistajat, mutta vatsaan siitä ei minulle suurta hyötyä ollut. Saan kyllä tuossa vaivatta menemään 80 vatsaa, mutta ottaa vain lonkankoukistajiin.
  Korvasin itse liikkeen kokonaan step-offilla (teen sen pallolla), mukavan haastava liike.

 4. Outi says:

  Kyykkyjä 120 kg:lla…. Olen mykistynyt. :)
  Ehkä minäkin vielä joskus tai siis se 100 kg on kyllä tähtäimessä rauhalliseen tahtiin lähestyen.
  Mutta joo 6-10 toistoa kuulostaa tutulta. Useimmiten teen kahdeksaa ja sitten kovimmalla painolla 6 riittää.
  Minä olen salitreenaamisessa ihan vihreä. Aloitin tosiaan vasta joskus vuoden vaihteessa ja 4 kk tein tiiviisti ohjelmalla, jossa jokainen päivä oli toistoiltaan etenevä.
  Vatsojen suhteen minullakin on epäilykseni vinopenkin suhteen. Otan tosi paljon tukea jaloista. Jalkojen nostot telineessä on paljon armottomampi siinä, että sen tekee tosiaan oikeilla lihaksilla. Muut liikkeet on vähän hakusessa. Reverse sit-upit oli kiinteä osa ohjelmaa alkuvuodesta ja siinä on yksi hyvä vaihtoehto myös.

 5. Mallu says:

  En minäkään kokenut salilla kävijä ole. Olen aika tarkalleen vuoden verran nyt kulkenut hieman aktiivisemmin salilla.

  Kuinka monta sarjaa sinun tulee yleensä tehtyä?

  Vatsoissa itse suosin paljon myös lankkuja, ovat ihanan haastavia.

 6. Outi says:

  Kuinka monta – riippuu vähän tilanteesta. Kolme sarjaa, jos teen vatsoja tai vaikka ylätaljaa tai jotain laitetta, mutta kun nostamisesta on kyse, niin sarjoja tulee aina enemmän.
  Lankut on hyviä. Niitä tuli jossain välissä tehtyä tosi paljon eri versioina kotona ja just tänään mietittiin eräänlaista stattista pitoa puoli istuvassa asennossa (aurinkotuoli?) yhtenä hyvänä vaihtoehtona. On kuulemma tärisyttävä kokemus ja sain nähdä mallisuorituksen. :)

 7. Mallu says:

  Diplomaattinen vastaus ;) No ei vaan, kovassa kunnossa saa olla, kun noilla painoilla penkissäkin pidempää sarjaa tekee.

  Minä ajattelin seuraavaksi kokeilla staattistapitoa tuossa aurinkotuolissa joulukuun alussa, kun suuntaamme Karibialle lomailemaan :)

 8. Outi says:

  Ihana aurinkotuoli siis tiedossa. :)
  Joo, tuo ehkä kuulostaa diplomaattiselta. Alkuvuoden ohjelmalla oli tarkka määrittely, että montako sarjaa ja millä painoilla, mutta nyt olen enemmän tehnyt sitä, että laitetaan aina 2,5 (penkissä) tai 5-10 kg lisää ja sillä sarja sinne asti, kun jaksaa jonkun 6 toistoa. :)
  Toki tällä viikolla joku päivä tein kyykkyjä 4 * 8 toistoa 40 kg:lla, kun ihan vaan hain tekniikkaa rauhallisilla toistoilla.

 9. Mallu says:

  Eli ts. teet toistot pyramiidisarjoina.

 10. Outi says:

  Sitähän se siis taitaa olla. :)

Leave a Reply

See also: