Kokeilussa quinoa

En ollut koskaan ennen tehnyt quinoaa, mutta viime viikonloppuna pysähdyin kaupassa juuri sen kohdalle ja totesin, että tätä on maistettava.

Quinoa eli kvinoa

Minä en tiennyt paketin poimiessani quinoasta yhtään mitään. Vasta kotona aloin tutkia pakettia ja hämmästyin ensimmäiseksi tiedosta, että quinoa on itse asiassa siemeniä ja ne täytyy huuhdella ennen keittämistä. No ei siinä sinällään mitään, mutta ne siemenet on niin pieniä, että ei minun normaali sihvilääni jäisi yhtään siementä jäljelle.

Aikani pohdiskeltuani keksin, että on yksi vanha teesiivilä, aika pieni sellainen, jossa siemenet pysyisivät. Siinä olikin etsimistä, mutta löytyi lopulta ja sain siemenet huuhdeltua ennen kuin kippasin kiehuvaan veteen.

Quinoa

Quinoa

Vartin verran kiehuttelua ja quinoa oli valmista. En laittanut edes suolaa sekaan vaan tein sellaisenaan lisukkeeksi.

Pojan määritelmän mukaan quinoa tuntuu siltä kuin se poksahtelisi suussa. :) Ehkä nyt ei aivan poksahtele, mutta onhan ne sellaisia palleroita. Yhtään ei tunnu “puuroutuvan” vaan on sellaista mukavan irtonaista ja voin hyvin kuvitella sen salaatin osaksi. Toistaiseksi tosin olen tehnyt sitä normaalin ruuan lisukkeeksi.

Tänään söin quinoaa spagettikastikkeen kanssa. :)

Quinoaa kera pastakastikkeen

Silloin ensimmäisellä kerralla huuhdellessani siemeniä en tiennyt ollenkaan, että miksi sen tein. Quinoa itse asiassa suojaa siemeniään sillä, että siementen pinnassa on pahanmakuista ainetta “kitkerän saippuamaista saponiinia”, kertoo Ekoloinen. Tuolla blogissa muuten neuvotaan huuhtelemaan kylmällä vedellä. Minä huuhtelin pakkauksen ohjeen mukaan kuumemmalla vedellä ja kippasin ne suoraan kiehuvaan veteen sitä mukaa kun sain huuhdeltua.

Quinoasta tuli kerta heitolla ihan normaali ruuan lisuke. Kiva löytö. :)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Kokeilussa quinoa”

  1. Mari says:

    Minä olen tehnyt kvinoasta tonnikalasalaattia – eli sekaan öljyistä tonnikalaa sekä herne-maissi-paprikapussi ja valmista tuli :) . Hyvää ja täyttävää. Muulle porukalle teen tonnikalasalaatin edelleen riisistä, vaikka nuo lapsetkin aika avoimia ovat kaikelle uudelle ruualle ja kaikille kokeiluilleni niin kvinoaa eivät halua syödä.

  2. Outi says:

    Ruokaisat salaatit varmaan kvinoasta toimii hyvin, mutta mietin, että se voisi sopia kevyempäänkin salaattiin pienessä määrin. Täytyy jotain kokeilla. :)

Leave a Reply

See also: