Maastaveto omassa treenissä ja uudessa Fitbodyssa – paino kantapäillä

Kävin oman salitreenin jälkeen hakemassa taas FitBody lehden ja alkaa vaikuttaa siltä, että se on tilattava. Eihän siinä ole järkeä, että haen sen aina kioskilta.

Tiesin etukäteen, että Minna Pättikangas on lehdessä. Hitsi vieköön siinä on nainen täynnä energiaa. Hyvä Minna! :) Mutta ne jutut mitä itse heti bongasin olivat “Mikä on sun maksimi?” ja “Maastaveto on voimaharjoittelun kuningas”. Onneksi maastavetojutun kirjoittaja Sanna Savolainen sanoo sitten kyykyn olevan kuningatar. Siitä on juttua seuraavassa lehdessä, jota en siis malttaisi odottaa.

Maastaveto

Maastavetojutussa oikeastaan yksi lause pitää sisällään sen, mihin keskityin omassa treenissä tänään. Hae painoa kantapäille.

Olen liian laiskana ihmisenä pitänyt painonnostokengät myös maastavedon ajan jalassa. Nyt se on loppu. Vaihdoin kesken salitreenin kyykyn jälkeen tasapohjaiset kengät jalkaan ja ajattelin koko maastavetosarjojen ajan sitä, että kantapäät painuvat maahan.

Jutussa Sanna toteaa, että “kaikkein pahinta on ilmatyynyalus jalan alla, eli paksu ja pehmeä kantavaimennettu lenkkari”. No minä olin jo aiemmin tullut siihen tulokseen, että otin tänään käyttöön tasapohjaiset kengät, joita käytään minigolfissa. Hyvin toimi ja koko tekniikka oli paljon paremmin kasassa. En jotenkin osaa ajatella sukkasillaan vetämistä, mutta näin tämä tuntui hyvältä.

Tasapohjaiset kengät ja kantapäät maahan kaivautuen

Hassu pussihousukuva. :D

Itse asiassa maastaveto alkaa “viimein” tuntua taas siltä, että tekniikka on jotenkuten kasassa. Nämä kolme viikkoa on olleet varsinaista hakemista, mutta keskiviikkona rauta alkoi tuntua kevyemmältä ja nostin 70 kilolla (siihen asti vaan 60 kg) ja tänään nostin pidempää sarjaa sillä 70 kg:lla ja kerran 80 kg:lla ihan vaan sen takia, että sain tuntuman ensi kertaa varten, ettei se paina “paljon mitään”. ;)

Painaa se tietysti ja alkaa tuntua otteena, mutta minulla on ollut vaikeuksia aloittaa nosto napakasti ja se alkaa nyt olla menneen talven lumia tai näiden menneiden viikkojen virhe. Kyllä minun on päästävä tekemään pitkiä sarjoja hiukan isommilla painoilla, että ote oikeasti kehittyy ja no voima yleensäkin. En kuvittelekaan nostavani samantien melkein 100 kg, kun ennätys on 95, mutta kyllä joku 80 pitää nousta helposti. Rauhalliset tekniikanmuistutteluviikot tuottaa tulosta ja eiköhän maastavedossakin saa jo alkaa oikeasti töihin. Se 80 kg nosto tuntui kauniilta nostolta, vaikka en siis nähnyt kuin normaalisti itse peilistä, nousi helposti, enkä harkinnutkaan ristiotetta.

Toinen tärkeä muistettava juttu omassa tekniikassa on, että en nojaa yläasennossa yhtään taakse vaan lopetan nostan kroppa suorana. Video paljasti kenotuksen, josta saattoi olla aika nolona. Hups.

edit: Kyykkyvideo (taas 90 astetta vinossa) antoi siinä mielessä tyydyttävän tuloksen, että tämän päivän super kankeassa olotilassakin kävin riittävän alhaalla, että kyllä sen kunnolliseksi kyykyksi voi laskea. :)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Maastaveto omassa treenissä ja uudessa Fitbodyssa – paino kantapäillä”

  1. Mari says:

    Mä olen jäänyt koukkuun maastavetoon. Ihan parasta!

    Mietin myös FitBodyn tilaamista, kun olen monta numeroa ostanut irtona. Siitä kun karsisi ylimääräiset ulkonäkökeskeiset jutut pois niin voisin kehua maailman parhaaksi lehdeksi ;) .

  2. Outi says:

    Olen tasan samaa mieltä tuosta ulkonäkökeskeisten juttujen poistamisesta! Nyt ne on koko ajan vaakakupissa, mutta ehkä niiden määrä on nyt vähän vähempi. Tai keskittyyköhän sitä sitten enemmän niihin muihin. No niin tai näin, tällä hetkellä lehden kehitys on ehkä oikeaan suuntaan.
    Meikkibarometri FitBodysta, ehkä se sanoisi vähenemään päin…?

Leave a Reply

See also: