Sulkapallon sykesalaisuus

Sulkapallo paljastaa armottomasti missä mennään kunnon suhteen. Kyllähän sitä voisi vain pallotella, mutta parasta se on silloin, kun vauhdin pitää niin kovana kuin pystyy ja silti osuu sulkapalloon.

Tänään oli etukäteen tunne, että jalka nousee. Vaaleanpunaiset salamat ei tienneet miten pysyisivät paikallaan. ;)

Valmiina sulkapallovauhtiin

Hyvin se lähtikin liikkeelle. Toissakerran ensimmäisen erän vauhtiin en ehkä aivan pystynyt, mutta osumatarkkuus oli vauhtiin nähden ihan uutta luokkaa ja nyt ei ollut kyse mistään yksittäisestä vauhtierästä vaan koko tunnista, jossa oli ehkä yksi heikohko erä. Myös lyöntitekniikka oli paremmin hanskassa, koska koitin keskittyä lyömään enemmän ranteella ja vähemmän koko kädellä. (Käsivarsi kiittää näin jälkeenpäin.)

Edelliskerta oli sellainen yllättävän jähmeä ja hartiat oli jotenkin jumissa ja välipala, joka oli tarkoitus iltapäivällä hyvissä ajoin ennen pelaamista syödä – ei ollutkaan olemassa ja ja ja… Sen takkuisen kerran vauhti jäi tämän kerran kevyessä olotilassa kauas taakse.

Parin aika hyvän erän jälkeen alkoi totaalinen sykevauhti. Jalat koko ajan liikkeessä, eikä yhtään saisi pysähtyä. Jaa’a. Seuraavalla kerralla otan sykemittarin mukaan, mutta nyt jo tiedän, että hurjat lukemat siihen lävähtää tuolla menolla. Jatkuvassa liikkeessä siis on todellisen syketreenin salaisuus.

On sillä kyllä melkoinen vaikutus palautuksiin, jos sitä jatkuvaa liikettä jaksaa pitää yllä. Niin kauan kuin kunto kestää, niin melkein kaikkeen ehtii. Juu, liioittelua, mutta siihen suuntaan.

Kyllä, sulkapallo on äärimmäistä intervallitreeniä. Suosittelen, koska se koukuttaa helpommin kuin joku mäki-intervalli tms. ;)

Sulkapallomailat

Oliskohan tällä viikolla anivarhaisen mäki-intervallin aika vaikka torstaina aamusta? Ehkä. Säätiedotteet taitaa luvata sen verran lämpimämpiä öitä, että pururata ei ole liukas. Ehkä sitten sulkapallossakin jalka nousee taas vähän helpommin.

Kyllä minä näitä vauhtihetkiä sali- ja kuulatreenien kaveriksi tarvitsen. :)

edit, ps ja mitä lie: Vauhti on suhteellista. Tämänpäiväinen oli Minulle ihan hurjaa menoa. En kyllä häpeile pätkääkään sitä miltä se kenties näyttää, koska koko ajanhan tässäkin kehittyy ja tärkeintä on, että se mitä tekee, niin tekee sen sitten täysillä.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: