Kyykkytekniikkaa

Kun eilinen lipsahti penkin kautta (ei sentään penkin alle) kaikkeen muuhun kuin kyykkyyn, niin arvaahan sen mikä hinku on tänään. :) Yksi syy kyykyn tällä päivälle jättämiseen oli penkin hurjan hyvän sujumisen lisäksi se, että jäin miettimään omaa jotenkin jäykähköä olotilaani ja kyykyn tekniikkaa. Haluan aina tietää pään sisällä mitä teen ja pystyä parempaan. Siispä tutkimaan…

Etukyykkyä ja takakyykkyä:

Hyvä video Karri Koivulalta.

Ja sitten tulee todellinen youtube helmi eli Optimal performanceltahan tämä tulee. :)

Olen miettinyt paitsi tuota tekniikkaa yleensä, niin myö sitä miten saisin omaa liikkuvuutta kyykyssä paremmaksi. Vaakatasoinen mini videonpätkä kyllä todisti itselleni, että kyse ei tosiaan ole mistään puolikyykystä, mutta haluan päästä alemmas ja liikkua nykyistä vaivattomammin. Minä todellakin olen perus jäykkä tapaus, joten liikkuvuus ei ole parasta.

Askelkyykky on käynyt jo treenijutusteluissa puheenaiheena ja minäpä uskon, että tässä on ainakin osatotuutta treenien osaksi ainakin hetkeksi aikaa.

Takakyykky ja askelkyykky aivan loistavassa muodossa. Kiitos Joni ja Sanna!

Vaikka salilla, jossa nykyään käyn on pitkä käytävä, kuten ehkä edellisen postauksen kuvastakin huomaa, niin minä en usko, että lähden askelkyykkykävelemään vaan keskityn tekemään liikkeen oikein. Myönnän, että olen ikuisesti inhonnut askelkyykkykävelyä… Olisipa nyt metkaa kääntää se inho päälaelleen. ;) Johan minä rakastan kyykkyä, joten mikä ettei? Ainakin lähden nyt uteliaalla inspiraatiolla liikkeelle.

Minkälaisia ahaa elämyksiä teillä on kyykyssä tullut? Ajattelen nyt erityisesti takakyykkyä. Mikä “juttu” on parantanut omaa tekniikkaa seuraavalle tasolle?

Hei olenko muuten jo aiemmin linkannut tänne Lihastohtorin kyykky bloggaukseen? Ehdotonta luettavaa!

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Kyykkytekniikkaa”

 1. Mari says:

  Pieni koroke kantapäitten alle?
  Mulla on ihme kyllä lonkat niin liikkuvaiset että takakyykkyäkin tehdessä meinaa mennä syväkyykyn puolelle. Ja kantojen alla koroketta käyttämällä menee väkisin.

 2. Teea says:

  Venyttely on tietty kaiken a ja o. Ja ehdottomasti voin suositella myös putkirullausta jumien poistamiseen ja tietty hieronta kuuluu olennaisesti kehonhuoltoon. Naisilla varsinkin lonkan koukistajat on usein niin jumissa, että se vaikuttaa paljon kyykyn syvyyteen. Lisäksi kyykkyä kannattaa tehdä riittävän pienillä painoilla, että pääsee sinne alas asti, jos tarkoitus tehdä oikein kyykkyä, eikä niiata niksauttaa polviaan. Sen jälkeen vasta lisätään painoja kun kyykkäys sujuu puhtaasti. Kuten tiedätkin, niin kyykkykin on tekniikkalaji ja vaatii paljon aikaa, että sen osaa oikein tehdä. Tiedän itsekin, missä kohtaa vielä omassa kyykyssä paranneltavaa, mutta pikkuhiljaa :)

 3. Outi says:

  Käytän kyykyssä koroketta kantapäiden alla silloin, jos painonnostokengät on jostain syystä jääneet matkasta.
  Tänään sai kyllä olla tosi tyytyväinen kyykyn syvyyteen. Pienen pientä viilausta asennossa ja erityisesti askelkyykyt ensin, niin liikerata helpottui entisestään. :)
  Toisin sanoen nyt alkoi olla reilusti syväkyykyn puolella ja puolikyykkyjä en tosiaan ole harrastanutkaan.

Leave a Reply

See also: