Kuntosaliharjoittelun aloitus

Nyt se on tehty. Kävin aamupäivällä ensimmäistä kertaa kuntosalilla ja siis siellä laitteilla. Olin varannut ajan ohjatulle kuntosalivuorolle ja kuinka ollakaan ketään muita ei tänään osallistunut, joten sain aivan loistavan yksilöohjauksen. Kun kerroin, että edellisestä kuntosalikerrasta on ehkä noin 15 vuotta (?), niin todettiin, että käydäänkin kaikkien laitteiden oikea tekniikka läpi. Oikeasti se ohjattu tunti olisi kai sitä, että käydään kiertäen laitteita tietyillä sarjoilla läpi.

Ja niinpä minä, kuntosalia täällä blogissakin kammotellut, pidin tunnin annista aivan todella paljon. Henkilö, joka minua opasti, oli yhtä lyhyt kuin minäkin, joten hän tajusi selittämättäkin juuri oikeat asiat ja ongelmat eri laitteista. Pätkä on pätkä, eikä yhtään veny jotain laitetta varten, joka on mitoitettu ihan eri kokoisille keskimääräisille kansalaisille. Erityisen haastava vaihe oli ihan viimeisellä laitteella eli ylätaljalla (?), jonka tankoon pätkä ei todellakaan yletä kuin kiipeämällä penkille ja siitä huojuen nappaamalla. :D No joo, mutta kyllä tekniikka siinäkin tulevaisuudessa kehittyy. Ja olipa koko tunti oikeasti mainio vastapaino saman yrityksen järjestämälle edellispäivän zumba pettymykselle.

Kyllä huomasi selvästi, että mitkä lihakset on jo nyt todella hyvässä kunnossa ja missä sitä harjoitusta erityisesti tarvitaan. Minusta tuntuu, että tästä tulee todella hyvä juttu. Zumba on antanut jo sellaista kestävyyttä ja rohkeutta mennä ja tehdä. Nyt on vartalon lisämuokkauksen aika! Kuntosalille uudelleen menemiselle ei ole enää mitään sisäisiä esteitä, koska nyt tiedän mitä teen, millä painoilla, minkä verran näin aluksi ja erityisesti, että miten teen. Tarkempaa ohjelmasuunnittelua joutuu tietysti harrastamaan ja sitä täytyy ehkä jonkun kanssa miettiä.

Viikon liikuntakalorien määrä on jo noussut yli 2000 kcal ja tästä tulee ennätysliikuntaviikko, mutta siis poikkeuksellinen sellainen. Kyllä se kropassa ja erityisesti vatsalihaksissa tuntuu. Alan pikkuhiljaa olla selvillä siitä, että minkälaiseksi tuleva viikko-ohjelmani voisi muodostua.

 • Maanantaina: zumba
 • Tiistaina: joku ryhmätunti tai kuntosali
 • Keskiviikko: taukopäivä
 • Torstai: pump tai kuntosali
 • Perjantai: zumba (saisivat olla pumpin kanssa toisinpäin)
 • Lauantaina tai sunnuntaina kuntosali tai joku ryhmätunti

Ajatus olisi pitää huolta kahdesta lihaskuntoharjoittelusta viikossa. Noiden lisäksi pyrin opettelemaan siitä venyttelystä päivittäisen tavan. Mitähän “kuntoiluohjaajani” tähän mahtaisi sanoa? ;) Jos lupaan syödä riittävästi.

Ja kotizumbailen silloin, kun siltä tuntuu. Lähinnä se on sellaista erilaisten ohjelmien ja tiettyjen tanssien harjoittelua. Se vaan on niin hauskaa, että en laske sitä liikunnaksi, paitsi kiloklubin merkintöihin. Ja Flat Abs tekee takuulla mieli tehdä toisinaan. Mutta kohtuus, sen pidän mielessä. :D Koiran kanssa tehtäviä lenkkejä tuo “ohjelma” ei myöskään laske, eikä lasten kanssa liikkumista vaikkapa hiihtoladulla.

Ja sitten on kuntosalikevennyksen aika!

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Kuntosaliharjoittelun aloitus”

 1. Tiia says:

  Jee hienoa, että menit sinne! :) Nyt munkin on pakko mennä sinne vapaiden painojen puolelle, kun säkin teit noin. Apua. :D

 2. Outi says:

  Tottakai sun täytyy! Ja minäkin katselin sitä painojen puolta sillä silmällä, että joskus jonain päivänä vielä… Mutta siihen saa mennä ensin aikaa. :)

 3. Sanna says:

  Sä oot kyllä reipas!! Mulla olis kuntosali aivan kivenheiton päässä kotoa, mutta mutta… Mä oon varmaan jotennii outo, ku en haluis käydä sellasella salilla jossa käy myös miehet… :/
  Täytyypä alkaa tutkii oisko ko. salilla ihan vaan naisten vuorojakin….
  Ihanaa, huomenna on mun herkkupäivä!!! Viime lauantaina herkuttelin isolla suklaavanukkaalla ja huomenna ajattelin herkutella suklaapatukalla! :P Mut vielä en tiijä minkä patukan ottais… täytyy suunnitella ettei tule tehtyä karkkihyllyllä hätiköityjä päätöksiä! :) Oisko se Mars… vai joku Fazerin… :D

 4. Teea says:

  Sanna: sinne vaan mukaan! Mä itse taasen oudoksun käydä saleilla, joissa käy vaan naisia…niissä useinmiten ollaan niin just viimeisen päälle muodin mukaan pukeuduttu ja voi taivas sitä hajuveden määrää jne…Kun pääset “sinuiksi” salin kanssa, sulle on ihan sama, vaikka siellä olisi krokotiileja samaan aikaan treenaamassa kuin sinä ;-) Tiedän sen, että aluksi on vaikeaa mennä salille, jossa on esim.bodareita tai painonnostajia treenaamassa, mutta muistakaa hyvät ladyt, että nollasta nekin ovat joskus aloittaneet! Joten ei muuta kuin salille ;-)

 5. Pinkki Pingu says:

  Mua aina hymyilyttää kun Elixiassa käy sellaisia kehonrakentajan näköisiä äijänköriläitä, jotka sitten katsoo hassusti kun minä niillä 5 kg:n pikkupainoilla teen hausikäännöt ja ojentajat ja olen tietysti sitten ihan puhki jokaisen sarjan jälkeen. Mutta ainakin meillä jokainen keskittyy omiin sarjoihinsa enkä ole ikinä huomannut, että kiinnittääkö joku minuun kummemmin huomiota salin Host-työntekijöitä lukuunottamatta. :)

  hienoa Outi!! *hurraa!*
  ylätalja ja talja ovat ainoat laitteet, joita en salilla suostu käyttämään. :) Olen niiden suhteen aika ehdoton, enkä kyllä tiedä miksi.

 6. Outi says:

  Pingu: Joskus silloin hirmuisen kauan sitten ammoisina aikoina ylätalja oli lempparini. Näin muistelin eilen. :)

  Ja on se vaan sellaista, että kuntosalia arastelee, mutta ei kun sekaan vaan, niin hyvä tulee. Oikeastaan minä pääsin aloituksestani todella helpolla, koska paikalla oli vaan pari muuta ihmistä. Kun seuraavan kerran menee, niin takuulla on enemmän elämää.

  Sanna, herkkupäivästä tuli mieleeni ihan hirmuinen juttu. Mies toi eilen kotiin pussillisen possumunkkeja. Huh Huijaa! Vähän siinä silmät pyöri päässä, että miten tämmöisen tempun teit. :D

 7. Teea says:

  Outi: mä voin tulla sun kans joku päivä salille, mä sain sieltä viikkopassin ilmaiseksi käyttöön ;-) Palautteen antaminen kannattaa…

 8. Outi says:

  No onpa tosi hyvä juttu! Vaikkahan ei mitään sillä zumba rintamalla tapahtuisi, niin kiva että sait passin!

  Joko sunnuntaina mennään? :)

 9. [...] joku muistaa miten puolitoista vuotta sitten menin kuntosalille ehkä 15 vuoden tauon jälkeen. Onpas siitä aikaa. Se oli ennen kuin olin kahvakuulaa nähnytkään tai yleensäkään tehnyt [...]

Leave a Reply

See also: