Sokeriton päivä muistiinpanoina

Nyt on niin oikea hetki pitää sokeriton päivä ja  miettiä missä tilanteissa sokeria kaipaan. Takana on epämääräistäkin epämääräisempi pitkä työviikko ja oikeastaan kaikki kompastuskivet joita eteen saattaa tulla. Väsyneenä niihin myös kompastuu. Se ei ole mikään lopullinen katastrofi, vaan sopiva hetki aloittaa päivän mittainen kokeilu, jonka jälkeen palaan normaaliin hyvään syömisrytmiin. Mennyt viikko saa jäädä taakse.

Yöunien jälkeen on juuri sopiva hetki aloittaa eli kirjoitan tähän pitkin päivää muistiinpanoina mitä päivä tuo tullessaan. Minä kun Tiedän, että sokerin maku jää nopeasti makunystyröihin kutkuttamaan.

Aamupala 7.30: Banaani heti herättyä, koska pöydällä on 6 domino marianne keksiä (pojan nimipäiväkahvien jäljiltä).

Pari lasillista vettä ja kaurapuuro hautumaan, kun itse suunnistaa koiran kanssa pihalle.

Silmänruokaa ruusupensaista

Oli ihanaa silmänruokaa ulkona, mutta viikon sokerikylläisyyden jälkeen meinasin ripauttaa puuroni päälle sokeria. STOP. Juu, ei. :D

11.30 Kuinka ruokaa voi tehdä ilman vihanneksia? Ei jestas. Meinasin vaan ojentaa käteni ja… tyhjää. Kyllä huomaa, ettei itse ole moneen päivään ehtinyt täydentämään varastoja. :( No hätätilaruokaa ja sen jälkeen salaattiostoksille

Kanaa, tosi vähän pastaa, raejuustoa, kananmunaa. Ankeaa.

Aamupäivän kuvitus on kaukana ankeasta.

Yoda!

16.oo pieniä cocktail piirakoita, kalkkunaleikettä ja iso kasa vihanneksia. :) Haaaaarvakseltaan tulee tänään syötyä, mutta nyt sentään syömisen väri alkoi olla oikea. Enkä langennut pyytämään autossa vieressä karkkipäivän karkkejaan mussuttavalta pojalta palastakaan, joten päivän teema pitää, eikä oikeastaan edes houkuta muu.

Pieniä coctailpiiraikoita, pieniä tomaatteja, värit sopivassa suhteessa

edit: ei siis tosiaan kuvan yhden vaan neljän cocktailpiirakan voimin eteenpäin. :)

Ja tähän väliin kunnon salitreeni. Penkissä ajattelin ensin, että ei tänään kovin hyvä päivä ole, mutta lähdin nostamaan pelkällä tangolla *10, 30 kg *8, 35 kg *8, 40 kg*8, 45 kg*8, 47,5 kg*6 ja 50 kg*1. Ei hullumpaa! Ei todellakaan hullumpaa, kun ottaa huomioon miten kevyesti 45 kg nousi ja enhän minä ollut kuin kerran kesän jälkeen nostanut 47,5 kg yhden toiston. Nyt se olisi voinut mennä kasinkin, ehkä. 52,5 kg ei noussut, mutta toisaalta se olisikin jo sivunnut ennätystäni ja oli vaan pakko kokeilla. Varsinaisen ennätyksen metsästyksessä olisi tietysti tehty lyhyempiä sarjoja.

Niin ja hei noiden lisäksi vielä 40 kg*6. Jos alkaa kaikki luettelemaan, niin ei kannata unohtaa tuotakaan.

Maastaveto meni sitten tekniikkaan tarkasti keskittyen ja nyt on tunne, että tekniikka alkaa taas olla kasassa. :) 2* sarja 50 kg:lla, 1* 60 kg:lla ja 4* sarja 70 kg:lla. Omat kädet oli vaan todella liukkaat sillä tangolla nostamiseen, joten otteen kanssa oli tekemistä. Jotenkin oli niin kuivat ja liukkaat kämmenet. No, seuraavalla kertaa mankku matkaan.

Tein minä muutakin tietysti, mutta nuo nyt on mainittavammat jutut. :)

19.00 iltapala naudanlihaa ja salaattia lähinnä.

21.00 coctailpiirakka

Eiköhän sokeriton päivä ole sopivasti pulkassa.

Oli varmasti ihan hyvä asennoitua tähän päivään heti aamusta ja katkaista sokerin tarpeelta siivet. Huominen luulisi olevan paljon helpompi ja samalla linjalla aion siis jatkaa. Sitä varten täytyy Lotlaxiin ehkä ottaa omat eväät. Se on nimittäin sisäminigolf kauden alku käsillä ja Carina on takuulla pitänyt huolta, että niitä ihahahastuttavia muffinseja tai jotain muuta löytyy kahville istahtajille. :)

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Sokeriton päivä muistiinpanoina”

 1. Soile says:

  Tuo on niin oikea asenne, että mennyt on mennyttä ja nyt voi pitää muutaman päivän sokerittomana ja korjata syömiset kuntoon.

  Minulla on myös takanani paljon sokeria mutta tämän viikon alussa tein korjausliikkeen ja nyt sitten on syömiset toisella mallilla. :)

 2. Outi says:

  Hyvä Soile! :)
  Tuo sokeri on kyllä jännä aine. Se jotenkin muuttaa makuaistia, kun sitä “käyttää” ja sitä alkaa tekemään mieli. Esimerkiksi torstaina aamulla ei ollut mitään mahdollisuutta jättää toscapiirakan palaa syömättä. :( Se oli kyllä onneton sattuma. Menin todella aikaisin töihin ja oikein odotin, että yhdeksän maissa aloituspalaverissa on aamukahvit ja leivät. Ne leivät puuttui… ja tilalla oli toscapiirakkaa.
  “Palaveripullat” pitäisi kieltää. Ja tarkistan kyllä taas tästä eteenpäin, että aina kun tilaan kahvit, niin siinä tulee leivät tai hedelmiä.

 3. [...] paikat mahtavasti ja tuli mieleeni verrata mitä tein tähän aikaan vuosi sitten. 12.10.2013 oli sokeriton päivä! [...]

Leave a Reply

See also: