Epäonnistumiseen ei kannata pysähtyä

Epäonnistuminen on taitolaji. Niin monessa on onnistuminen kiinni siitä, miten epäonnistumisesta pääsee yli. Jos epäonnistumisesta masentuu, syyttää milloin mitäkin ja jättää asian vain taakseen, niin lopputulos on aivan eri, kuin jos sen saa jotenkin muutettua tsempiksi, että tästähän mennään yli ja entistä paremmalla tsempillä. Ei muuten ole helppo juttu silloin, kun epäonnistuminen on tuoreena tässä ja nyt.

Voi varmasti ajatella, että jokainen epäonnistuu, mutta ne jotka osaavat kääntää epäonnistumisen opiksi ja lähtevät siitä uudestaan liikkeelle – ovat onnistujia.

Täytyy myöntää, että minigolf, jossa on helppo epäonnistua millä tahansa radalla, on opettanut tästä todella paljon. Vielä en ole päässyt epäonnistumisen masennuksista ohi, mutta sitä treeniä tulee ja paljon. :D

Kansainvälisen epäonnistumisen päivä

Tämän vuoden epäonnistumisen ajatukset keskittyy ihan selvään pisteeseen: kahvakuulan nostamiseen.

Olen jo päässyt siitä yli siinä mielessä, että nostamisen hinku on kova. Tahdon kehittyä, tahdon nostaa ja tahdon nauttia kuulan nostamisesta. Mitä sillä on väliä, vaikka kisassa jäisi viimeiseksi, jos pääsee sinne takaisin mukaan. En minä siellä lavalla anna itseni noin ajatella, mutta epäonnistumisen päivän teeman mukaan silläkään ei olisi mitään väliä.

Jos on olemassa hyvä treenitsemppi ja tekemisestä nauttii, niin nostolavalla on pelkkää voitettavaa. Minusta voittaja ei ole vain se, jonka kaulaan kultamitali pujotetaan vaan jokainen, joka voittaa pelot ja tekee työnsä hyvin.

Viime vuonna epäonnistumisen päivän mainoksessa luki, että “Jos et ole epäonnistunut, niin et ole yrittänyt mitään uutta“. Siinä on ajatusta! Miksi jättää uudet asiat kokeilematta ja kokematta, jos pelkää epäonnistumista? Ei muuta kuin uusia kokemuksia päin ja elämä on takuulla rikkaampaa. (Haluaisin taas sanoa rautaisempaa.)

Did you like this? Share it:

One Response to “Epäonnistumiseen ei kannata pysähtyä”

  1. [...] kansainvälinen epäonnistumisen päivä olisi muuten minulle sopinut eiliseksi. Oppia tuli ja rankimman kautta, mutta mikään muu konsti [...]

Leave a Reply

See also: