Kyykkypäivän pakaratietoisuutta

Jep. Se minusta on tulossa: Pakaratietoinen. :D

Askelkyykyt jotenkin entistä enemmän saa treenin tuntumaan takapuolessa. Likuhihnatyyli hissin sijaan toimii minulle aivan fantastisesti. Mihinkään ei koske (lue: polviin), paitsi siis juuri oikein lihaksiin treenin jälkimainingeissa.

Lihaksissa tuntumisen lisäksi tasalattialla tekemäni askelkyykyt vaikuttaa aivan silminnähden takakyykyn syvyyteen. Niin tuntui  jo viime viikon kyykkytreenissä, mutta saman joutui toteamaan tänään. En todellakaan pääse lähellekään lattiaa, kuten joku nuori mieshenkilö, jonka kyykkäämistä sivusta lähes järkyttyneenä hämmästelin. Oli aivan eri meininkin kuin edellisviikon nuorimiesesimerkki, joka kyykkäsi todellista puolikyykkyä.

Tässä on toistaiseksi kyykkytreenieni rakas kumppani. Molemmissa käsissä olen pitänyt siis vaatimattomasti valkoiset vitoset ja keskittynyt tekemään liikkeen niin perusteellisesti kuin mahdollista.

Kyykkääjän paras ystävä

Voisinpa väittää, että valkoiset vitoset on avanneet yhden uuden näkökulman kyykkytreeneihin. :)

En ole osannut koskaan ennen ajatella askelkyykkyjä sillä tavalla venyttävänä ja kyykkyliikettä syventävänä liikkeenä. Nyt se suurin “nautinto” onkin juuri venyminen (ja pakaratietoisuus jälkeenpäin). Minä tein tänään 8 toistoa toinen jalka ja sitten taas 8 toistoa toinen jalka edessä ja niin siis kolmesti.

Pian on muuten aika nostaa taaempi jalka korokkeelle. Hmm. Ehkä hyvinkin pian.

Kyllä minä takakyykkyäkin tein, mutta kilomäärät jää askelkyykyn jälkeen vaatimattomiksi. 8* pelkkä tanko, 8* 30 kg, 8* 40 kg, 6* 50 ja 10*40 kg. Painotus oli ehdottomasti tekniikassa.

Mitähän muuta tein? Jalkaprässiä ja pohkeita sekä kiertäjäkalvosimen huoltoa. Niin ja vähän erilainen alataljakokeilu.

Saapa nähdä. Torstaina on aika käydä treenaamassa Eero Hakalan kanssa. Saa nähdä soveltuuko askelkyykky tuleviin kuvioihin. ;) Uskoisin niin, koska liikuvuuden parantaminen lienee yksi tulevaisuuden tärkeistä näkökulmista.

Ja siis tiedoksi niille, jotka ihmettelevät, että nostanko enää kahvakuulaa. NOSTAN! :D Tulevaisuudessa aion vielä ällistyttää itseni siinä lajissa…

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: