Koska on vieroittunut riittävästi televisiosta?

Ajoittain katson joitakin televisiosarjoja, kuten Vain elämää edellisen kauden, Voice of Finland tai ehkä joskus jopa jotain muuta kuin musiikkia. Toisaalta äärettömän harvassa on sarjat, joita voisin jäädä katsomaan niin, että huolehtisin itseni television ääreen aina samaan aikaan. Enemmän ne on vahinkoja, kun osuu jotain katsomaan. :)

Istuin juuri sohvalle ja tulin ajatelleeksi miten vierottunut olen jo televisiosta. Kyllä sitä katsoo, mutta mitään pakkoa ei ole.

Oikeastaan, jos istahtaa television lähettyville, niin monesti ihmisten puhe sammuu, katse kiinnittyy ruutuun ja huomiokyky hälvenee, vaikka siellä ei mitään järkevää ohjelmaa olisikaan. Onko televisio jonkinlainen zombimasiina?

Joskus aiemmin minäkin katsoin televisiota Paljon. Katsoin saippuaa, rikoksia, musiikkia, elokuvia, varmaan mitä vain, mutta pakko on myöntää, että liikunnan lisäännyttyä televisiolle ei ole enää ollut aikaa. Vuosi vuodelta ja kuukausi kuukaudelta television vetovoima on entisestään hälventynyt. Minä en enää osaa istua paikallani riittävän pitkään katsoakseni televisiota tai tarvitsen ainakin tietokonen avuksi.

Vai onko tämä iän mukanaan tuomaa televisiosta vierottumista? Oletteko te huomanneet liikuntaharrastuksen lisääntymisen ja vähentyneen television kiinnostuksen yhteyttä?

No, istun tässä sohvalla siis Holmes NYC:n loppuun saakka, enkä tunne pakottavaa tarvetta katsoa sitä toiste. Jos paikalle osun, niin saatan silti seurailla. Todennäköisyys lienee kuitenkin jotain 2% tietämillä. Sanoisin 1%, mutta se kuulostaa jotenkin mahdottomalta.

Holmes NYC

Ehkä tämä ei ole vielä täydellistä televisiosta vierottumista, koska tunnustan zombiutuvani vaikkapa lastenelokuvan alkaessa pyöriä näkökentässä. Itse asiassa juuri lasten elokuvat nappaavat huomion kaikkein helpoimmin. Pika-analyysi, mutta voisikohan tosiaan olla niin?

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Koska on vieroittunut riittävästi televisiosta?”

 1. Qla says:

  Tunnistan tuon vieroittumisen, mutta en osaa sanoa, johtuuko se liikunnasta vai sosiaalisesta mediasta (jossa olen liikaakin).

  Tosin jo vuosia sitten aivan tietoisesti aloin syksyisin karttaa kaikenlaisia alkavia sarjoja, etten koukuttuisi. Ja se on kyllä aika hyvin tehonnut.

 2. Anna(ex-Brego) says:

  Mä olen huomannut vieroittumisen sijaan laadun kaipuuta. ;) Ennen sitä tapitti Emmerdalet, Salkkarit, Greyn anatomiat, CSI:t, kaikki.. Nyt kun liikun enemmän ja telkkariaikaa on vähemmän, olen huomannut siirtyneeni katsomaan parempia laatusarjoja. Joskus toki höpsöttää ja tulee katsottua Vain elämää-tms, tai niin kuin eilen, venyteltyä Koko suomi leipoo-ohjelman parissa.

 3. Sanna says:

  Mulla on muutama sarja mitä katson, mutta onneksi nykyään on Areenat ja Katsomot. Voi siis katsoa vaikka bussissa tai nukkumaan mennessä tai milloin vain. Eli olen kyllä huomannut etten enää istu sohvalla telkkaria katsomassa vaan teen kaikkea muuta (lue: urheilen). Ja jos on se joku ohjelma minkä haluan nähdä, voin sen katsoa ajasta ja paikasta huolimatta. Kätevää :)

 4. Mari says:

  Minä kyllä katson telkkarista lähes joka ilta jonkun sarjan (Holmes NYC on hyvä ;) ja torstain Arrow’ssa on erittäin hyvännäköinen pääosanesittäjä) mutta jos joku jakso jää väliin, ei se mikään katastrofi ole. Joskus olen katsonut telkkaria paljon enemmänkin… Toisaalta kesäaikaan en katsonut juuri mitään – enemmänkin jonkun leffan silloin tällöin.

 5. Outi says:

  Hitsi vieköön. Kyllä kuulkaa taas tänään tietää, että mikä on poistanut minut television äärestä. Treenitsemppi on vaan niin mahtava juttu! :D
  Otin tässä jopa kaksi iltaa tooooodella rauhallisesti verenpaineenkin takia ja tosiaan yritin katsoa televisiota vielä eilenkin, mutta ei paljon inspiroinut. Toista se on, kun pääsee rautaan käsiksi. Jo on tulen palavaa hinkua.
  Ehkä se sitten on niin, että paikallaan ollessa sitä etsii mallisuorituksia youtubesta ja sosiaalisen median puolelta kurkistaa, minkälaista tsemppiä muilla on menossa.
  Vaaditaan melkoista laatua sarjalta, kuten Anna sanoit, että sitä osaa rauhottua katsomaan. :)
  Mari, nyt minä joudun etsimään, että mikä on Arrow. :D

Leave a Reply

See also: