Hetken rauhoituksella kohtuullisiin verenpaineisiin

Varjoja

Minä en ole ainut, jolla verenpaineet haluaa nousta ja varsinkin, jos eteen osuu kiireaika. Stressi ja vähentynyt uni on minulla ne lopulliset niitit, jotka samalla vähentää hetkellisesti liikunnan määrää, lisää helposti pepsi maxin kulutusta (se on loppu nyt) ja saa syömää epämääräisemmin. Ja kyllähän nyt puhutaan enemmästä kuin parista päivästä.

“Perintötekijöilleen ei voi mitään”, sanoi jälleen lääkäri, mutta kyllä sille kaikelle muulle voi. Jo pari päivää hiljaisempaa elämää ja pienistä asioista nauttimistä voi vaikuttaa mittarilukemiin kymmeniä verenpaineyksiköitä (mitähän ne muuten mittanimeltään onkaan). Eikä ilman jatkuvaa liikuntaa lääkkeettömästä elämästä ei tietenkään tulisi yhtään mitään.

Liikunta taas, se on omanlainen juttu, jos paineet pyrkii nousemaan. Hetkellisesti kannattaa liikuntaa rauhottaa tai muuttaa vähän tyyliä.

Jos olet liikkunut tähän mennessä vähän, aloita lisäämällä kävelyä tai muuta arkiliikuntaa.

Aloita harjoitus rauhallisesti alkulämmittelyllä ja hiljennä tahtia myös liikuntakerran lopussa.

Vältä äkkinäisiä voimanponnistuksia esimerkiksi kuntosalilla, sillä pinnistykset ja hengityksen pidättely kohottavat verenpainetta hetkellisesti hyvin korkeaksi.

Tosiaan, jos verenpaineet on koholla, niin rankin saliliikunta ei oikein toimi. Paras on tehdä ensin mitä tehtävissä on saadakseen verenpaineet tasaantumaan – ja sitten taas saa rauta nousta. Näin se menee minulla. :)

Tänään on vielä vuorossa ihana aamukävely koiran ja kameran kanssa, kupillinen suosikkiteetä ja hauska käynti keilailemassa ja piipahdus minigolfaamassakin. Mittari rauhoittui jo, mutta sen rauhallisena pitäminen vaatii jälleen kerran asioiden tasapainossa pitämistä. Itseään ei kannata ehdoin tahdoin sairastuttaa. Se ei ole kenenkään etu.

Kupillinen sweet chili teetä

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: