Happy Halloween! ja lapset mielessä

Halloween asu

On se, kamala ja varsin mainio asu sitten kokonaan puettuna. Nuorempi pojista lähtee huomenna Halloween pirskeisiin. :)

Tämä viikko on taas melkoinen. Vanhempi pojista on ollut kanssani töissä eli TET harjoittelemassa. Nuorempi taas ilmoitti tarvitsevansa Halloween asun ja sitähän sitten tuli keräiltyä kasaan parina päivänä. Kerrankin oltiin kuitenkin ajoissa ja saatiin hieno puku aikaan.

Jotenkin koko viikko on ollut hyvin erityinen äiti – pojat viikko. On touhuttu yhdessä ja minä olen miettinyt pääni puhki liikuntavirikkeitä ja miten sitä osaisi antaa lisää eväitä elämään. Tärkeä aihe ja ansaitsee ajatuksen, toisen ja kolmannenkin. Tulinpa pariin tulokseen.

Ikinä ei ole turha asia kuunnella lasta/nuorta ja ottaa selvää, mikä on vaikkapa sitä mieleisintä musiikkia. Tiedätkö sinä mitä oma lapsi tai nuori kuuntelee?

Vanhemman pitäisi ottaa omista (liikkumis)kokemuksista opiksi ja koittaa hyödyntää niitä omien lasten hyväksi. Erityisen väärin on se, jos ei yritä mitään.

Koskaan ei kannata lyödä hanskoja tiskiin ja todeta, että ei pysty tekemään mitään lapsen/nuoren liikkumisen (tai muun) hyväksi. Kaikki yritykset on luvallisia ja tarpeellisia. Koskaan ei pidä ajatella, että on liian myöhäistä…

Vanhemman erityisen tärkeä velvollisuus on pysyä hyvässä kunnossa ja olla olemassa lapsilleen.

Minä tiedän nyt mitä vanhempi pojistani kuuntelee ja paljon muutakin. Lauantaina lähdetään porukalla keilailemaan ja ensi viikolla pelataan sulkapalloa niin, että pojat saa vuoronperään pelata minua vastaan. Yhdet sisäpelikengät tuli jo haettua. Sulkapallon jälkeen jatketaan sitä tai kokeillaan jotain ihan muuta.

Sisäpelikengät

Olen sanonut ennenkin, että minä en paljon koululiikunnasta saanut irti. Tai no, siis inhosin sitä suurimmaksi osaksi. En ole “luonnostani” liikkuva henkilö vaan olen oppinut rakastamaan sitä askel askeleella. Harmi, hirvittävä vääryys ja harmi, että olen itse löytänyt tämän niin myöhään.

Hitsi miten haluan poikien löytävän inspiraation liikkua ja liikkumisen hauskuuden…

edit: Nielaisin ajatusten listasta yhden, joka kovasti kirvelee kielellä. Minua harmittaa, että äiti ei pysty kaikkeen. Minä en osaa potkia palloa oikeasti tai omalla esimerkillä tsempata salibandyyn. Äiti on äiti, mutta äidin kanssa ei vaan voi tehdä kaikkea. Ei, kun on poika.

Onneksi äiti sentään on vahva. :)

Did you like this? Share it:

One Response to “Happy Halloween! ja lapset mielessä”

  1. Zi says:

    Asiaa puhut: Tärkeintä on läsnäolo ja kuunteleminen, sitä voi onneksi yhdistää liikuntaankin :)

Leave a Reply

See also: