Hyvää tekijänoikeuskeskustelua blogikuvista

Luin neljä sivua keskustelua Pupulandia blogista. Suosittelen suuresti kurkkaamaan, jos kuvien tekijänoikeudet yhtään kiinnostaa.

Suurimmassa osassa (karrikoinko?) blogeja rikotaan tekijänoikeuksia ja tarkoitan tällä siis liikuntablogejakin. Itse asiassa minäkin rikoin tässä kuussa kerran, vaikka olen sanonut, että käytän blogissani vain omia kuvia. Olen tästä asiasta varsin tarkka.

Turhauduin täysin netin villiin kuvakäytäntöön joitakin vuosia sitten ja käytännössä lopetin lemmikkieläimiin keskittyvän kuvaamisen ja juttujen kirjoittamisen. Mitä söpömpi kuva, sitä suorempaan kaikki oli netissä jaossa.

“Hyvissä” tapauksissa “lainatun” kuvan alla saattoi olla linkki omalle sivustolleni, mutta yleisimmin jos joku linkki oli, niin siinä luki googlen kuvahaku tai jotain vastaavaa, yleensä ei tietysti sitäkään. Tosiasia on, että toisen ottamia kuvia ei saa ilman lupaa käyttää ollenkaan. Vaikka kuvan käytöllä tarkoittaa hyvää, niin paras on, jos ottaa kuvia itse. Kuvien ottajalle kuvat ovat aidosti omaisuutta, jolla myös voi olla tarkoitus hankkia elantoa. Ja vaikka niitä ei olisi tarkoitus käyttää rahallisesti, niin omaisuutta ne ovat yhtä kaikki.

Kuvataan siis itse omat kuvat, eikö niin?

Omppu pikkutyttönä

Tämä siis on oma kuvani ja kuvassa rakas Omppu, joka rötkötti tänäänkin lähes samassa asennossa kuin noin pienenä kisuna. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: