Sileän kahvakuulakahvan käsittely mankkauskelpoiseksi

Uusi kahvakuula on upea näky, mutta ihan sileä kahvakuulan kahva ei toimi. Magnesium ei pysy aivan sileässä kahvassa eli se täytyy saada karheammaksi. Vihreä uusi rakkaani sai minulta käsittelyn ja näin se meni. Tämä on siis oma tapa hoitaa ongelma, joku varmasti osaa tehdä hieman eri tavalla, mutta tämäkin toimii.

Tein tämän ihan olohuoneessa. Otin vadin avuksi, että sain melskata mieleni mukaan.

Vihreä kahvakuula

Olin jo aiemmin laittanut merisuolaa pakasterasiaan puoli kourallista, joka oli taatusti liikaa ja siihen päälle reilusti vettä. Kaikki suola ei tuohon veteen liuennut, mutta suuri osa joka tapauksessa.

Alakuvassa näkyy erityisen hyvin miten hohtavan sileä kahva olikaan.

Kirkas kahva

Ennen suolan laittamista hioin kahvaa karhealla hiomapaperilla joka puolelta. Kokeilin vähän välillä kädella, että tuntuiko joka kohta hiotulta tai siis karheammalta.

Hiomalla karhennusta

Hiomisen jälkeen läträsin kahvalle joka puolelle suolavettä kaatamalla ja kädellä levittämällä. Sen olisi voinut suihkutella vaikka suihkupullolla, mutta oma menetelmä oli tällainen brutaalimpi. ;) Tärkeintä on, että suolaa tulee joka kohtaan.

Alla kuvassa kahvakuula on vuorokauden jälkeen suolauksesta. Kahva oli jo selvästi alkanut saada mattaisempaa pintaa. Lisäsin vielä suolaa tässä vaiheessa. Valunut suolavesi ei näytä hienolta maalipinnalla, mutta ei siitä kannata välittää.

Suolavettä kahvakuulan pinnalla

Kahden vuorokauden kuluttua kannoin kahvakuulan suihkuun ja putsasin suolasta. Käteen se tuntui aivan erilaiselta ja päätin kokeilla, että joko mankkaus onnistuu.

Hyvä tuli! :)

Mankattu kahvakuula

Eli kaksi vuorokautta ja kahva on mankkauskuntoinen. Olen aika tyytyväinen tuohon tulokseen, mutta joskus kahvaan jää joku sileämpi kohta, johon magnesium ei kunnolla tartu. 16 kg:n keltaisessani oli just niin ja käsittelin sitä hieman lisää samalla kertaa kuin vihreääkin.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Sileän kahvakuulakahvan käsittely mankkauskelpoiseksi”

 1. Aino says:

  Hei!

  Suuri kiitos tästä;
  omakin kuula pääsee nyt kylpyyn ;o)

  Loistavia treenejä!

  Aino

 2. Outi says:

  Hyvä jos minun systeemistäni on apua. :) Pari päivää on lyhyt aika ja voihan sitä pitää kolmannenkin, jos arveluttaa. Ja käsittelyn voi vaikka toistaa, jos ensimmäisellä kerralla ei tule ihan sitä mitä pitää. Minulla on ainakin ollut joskus se vika, että hiominen on jäänyt heikolle ja sitten se pinta ei tule sellaiseksi kuin haluaa.

 3. Michelle80 says:

  Kiitti ohjeesta. Pitääpä testata :)

 4. Outi says:

  Kerro sitten miten onnistui. :) Ja Aino myös, olisi kiva kuulla kuinka kuulan kylpy sujui. :)

 5. Aino says:

  Hei!
  Kuula pääsi kylpyyn ja osasi käyttäytyä ;o)
  Hioin kahvan todella hyvin joka kohdasta, sumuttelin suolaliuoksen suihkepullolla ja vein kuulan (lasitetulle) parvekkeelle, missä se sai olla viikon. Ensimmäisen käsittelyn jälkeen kävin vielä kahtena päivänä hankaamassa suolaliuosta kahvaan. Ei kai siitä mitään haittaa ole vaikka se pitempään olikin?
  Ainakin lopputulos on mielestäni sitä mitä hain.
  Miten muuten putsaat kahvan treenin jälkeen; putsaatko/pesetkö sen siis joka kerran jälkeen?
  Seuraavan treenin mankkaus kun ei taida onnistua vanhojen pölyjen päälle.

  Aino

 6. Outi says:

  Jippii, hienoa että onnistui. :)
  Minä en paljon kahvoja putsaile, oikeastaan vaan kostealla paperilla just ennen mankkausta.

Leave a Reply

See also: