Ekokauppa Seinäjoella

Kävin tänään ensimmäistä kertaa ekokauppa MiNaturissa. En tiennyt etukäteen kuin sellaisen suurin piirtein ajatuksen, että mitä sieltä kaupasta löytyy.

Ihan ensisilmäykseltä MiNatur oli pieni kauppa täynnä monenlaista syötävää. Ihan ensimmäisekei näin tietenkin, että jahas, karkkia myös. Ne olivat onneksi ihan kassan edessä ja siinä oli koko ajan joku asiakas niin, että en päässyt rauhassa paneutumaan, että mitä siinä suklaan lisäksi oli. :) Lakritsia siinä kyllä varmasti löytyi. Miten niin olen karkkihirmu? Heti huomaamassa oleellisimman…

Mutta mitäs kaikkea siellä olikaan: jauhoja, mausteita, kahvia, teetä, mehuja, kastikkeita,… hedelmiä ja vihanneksia. Noin sekavasti heittäen, mutta verkkokaupasta näkee tarkemmin. Luomu ja ekologisuus on siis se johtava idea.

Menin kauppaan oikeastaan lemmikkiruokien takia, mutta pari juttua tarttui heti mukaani ja muutaman suhteen aion tehdä ensin hieman tutkimusta, että miten niitä osaa käyttää. Ihan erityisen hieno juttu osui silmiini pojille. Tätä minun poikani eivät voi vastustaa ja voin kertoa, että jo pelkästään tämän takia MiNaturiin mennään seuraavallakin kaupunkireissulla. :D

Myönnetään, että en uskonut lähteväni sieltä Simpsons pasta kainalossa. :) Mutta joo, ne teistä joilla on omia poikia, ymmärtävät hyvin tämän jutun. Ja onhan se Simpsons isompienkin poikien mieleen.

Toinen juttu, mitä en vaan voinut vastustaa on tässä. En vielä ehtinyt maistaa, mutta mussuttelen sitten illan elokuvapläjäyksen aikana. Tiedossa on runsaasti actionia ja se vaatii ehdottomasti jotain rouskuteltavaa.

Ja sitten tullaan sellaiseen juttuun, jota en vielä ostanut, mutta joka nimenä on toki tuttu. Olen monesti miettinyt, että mistä niitä goji marjoja oikein saa ostettua, kun onhan noita mainostettu. Tänne blogiinkin yritti välillä tunkea sellaista roskapostia, jossa oli aina linkki goji marjojen sivustolle. Mutta muutenkin näistä on puhuttu. Saa muuten kertoa vinkkiä, että mitä goji marjoista tai marjoilla voi tehdä! See varmaan tiedät ties mitä, mutta minä olen nyt vähän oudoilla vesillä.

Että voinpa hyvin suositella piipahdusta MiNaturiin ja itse menen sinne ehdottomasti tämän jälkeenkin. Nyt kun tietää mitä kaikkea sieltä voi etsiä, niin tilanne on jatkossa toinen kuin tänään.

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Ekokauppa Seinäjoella”

 1. Teea says:

  Jes, Simpsons-pastaa =) Ja gojimarjoja :-) Mun pitää kans seuraavaksi pistäytyä tuolla ku kaupunkiin meen, verkkokaupan kautta oonkin jo tuotteisiin tutustunut. Mutta nyt saunaan, oli aikasta kipakka ilma lenkkeillä :-)

 2. Teea says:

  Ja olihan tuolla Simpsonien takana Puuha-Pete-juttuakin? Pastaa?

 3. Piritta says:

  Hmmmm heräspä kiinnostus! En muuten ole käynyt kaupassa, vaikka se on vajaan 4km:n päässä.

 4. Outi says:

  Puuha Pete pasta sieltä tosiaan takaa kurkistaa! :)

  Piritta, suosittelen ehdottomasti.

 5. Piritta says:

  Joko maistoit niitä sipsejä?

 6. See says:

  Hehe, gojimarjoja voi syödä kuin rusinoita :) En ole Cocovin gojeja maistanutkaan, pitäisi ehkä kokeilla. Irtomyynnistä olen ostanut, ja sitten tilasin iHerbistä DragonHerbsin gojeja ja ne olivat erilaisia! Yleensä olen ostanut irtona sellaisia kirkkaanpunaisia ja rapisevan kuivia, joiden maussa on jotain heinämäistä, mutta ihan OK minusta. Mutta ne DragonHerbsit…ne ovat tumman rubiininpunaisia ja mehukkaita ja makukin on paaljon paaljon syvempi.
  Noita sipsejä olen itse ihastellut Ruohonjuuressa vaan enpä ole raaskinut maksaa…en ikinä osta perunalastujakaan, syön vain pussit tyhjiksi jos joku sellaisen erehtyy avaamaan :D
  Huomasinpas muuten Quinoaa! (quinoaa.blogspot.com) -blogista, että Minaturin Miia-Maria tuli liikkeeseen töihin käytyään Heidin ravintokurssin. Pieni maailma :)

 7. Outi says:

  Siis minä maistoin sipsejä ja tykkään kovasti. Ne eivät ole ollenkaan niin kuin tavalliset sipsit. Mitenkähän niitä kuvailisin. Niistä tulee enemmän perunan oma maku läpi ja ovat hieman ehkä jopa makeita. Voiko olla yhtä aikaa suolaista ja makeaa? Eri väriset on tietenkin eri makuisia, mutta minun makuaistini ei ole niin hienostunut, että tajuaisin mikä missäkin maistuu. Jatkan siis mussuttelua elokuvan merkeissä ja saapa nähdä mitä mies näistä tuumii. ;) Ja oikeasti, täytyyhän sitä toisinaan herkutella!

  Niin pussin mukaan nämä ovat välimeren mauilla eli makua antaa eksoottiset juurekset ja oregano, basilika sekä sitruuna.

  Siis gojimarjoja rusinoiden tapaan. Hmm. Täytyy vähän tutkailla, mutta jos ne toimii kuin rusinat, niin voisi olla sellaista hätävaraherkkua töihin mukaan. Mutta ilman maistamistahan sitä ei tiedä. Olisi sittenkin pitänyt uskaltaa ostaa se pienempi pussillinen.

  Ja tosiaan maailma on pieni! Niin monellakin tapaa. :)

 8. Outi says:

  Ja täytyypä kertoa, että mies tykkäsi myös noista sipseistä.

Leave a Reply

See also: