Luovuutta liikepareissa kuntosalilla

Vaikka blogissa oli hiljaista, niin treenit ei ole seisahtuneet. Olin vain nettipimennossa useamman päivän. :)

Kolmas viikko Eeron tekemää saliohjelmaa alkaa pian olla takana ja maanantaina nappasin kuvat yhdestä liikeparista: Hip thrust ja vaakasoutu. Vaakasoudusta oli sopivasti jemmassa kuva myös edellisviikolta aivan toisesta paikasta. On nimittäin vaatinut aika tavalla luovuutta saada järjestymään jotkin liikeparit tai varsinkin kolmen liikkeen kombinaatiot. Jos vaikka vuorossa on neljä kierrosta kolmea liikettä, niin ne eivät voi tapahtua kovin kaukana toisistaan ja lisäksi olen useimmiten salilla suoraan töistä päin = ruuhka-aika.

Vaakasoutu

Tällä kertaa pääsin tekemään vaakasoudun ja hip thrustin nostopaikalla.

Ylimmässä kuvassa mallasin räkkiin tangon pidikkeet sopivalle korkeudelle, että pystyin asettumaan tangon alle “roikkumaan” ja vetämään itseni ylös tankoa kohti kroppa suorana, jalat kuvan vasemman reunan takana.

Sitten tarvitsin apua nostaa tangon lattialle ja sain tehdä hip thrustin siinä samalla paikalla. Kätevää.

Edeltävällä viikolla taas ei ollut mitään asiaa nostopaikan ruuhkaan, joten tein hip thrustin penkkipunnerruspaikkojen välissä ja vaakasoudun tällaisessa laitteessa.

Vaakasoutu tässäkin

Luovuutta? ;)

Mutta mitäpä se haittasi, kun kukaan ei ollut tuossa tekemässä mitään ja sain nuo kahvat sopivalle korkeudelle. Eiköhän ne hyvin kestäneet minun painoni, koska niistä nostetaan paljon suurempiakin painoja.

Minä en pysty läheskään aina välttämään salin ruuhka-aikaa. Menen sinne suoraan töistä, koska ilta muuten on helposti täynnä touhua, enkä halua lähteä salille hirvittävän myöhään. Töistäpäin mennessä saan syömisetkin ajoitettua sopivasti.

Ehkä aivan kaikkein hankalin liikeparissa tai tosiaan kolmen liikkeen kokonaisuudessa oleva osa on vatsalihasliike alataljassa. Alataljat on aina varattuna! Siinä joutuu siis joustamaan, kun luovuuskaan ei aina auta. Siksi tein viimeksi sen ihan erikseen ja jouduin tekemään kompromissin ohjelmaan. Harmittavaa, mutta muuten pidän ohjelman kaikista toistoista ym. tiukasti kiinni.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: