Huikea liikuntaviikko vihreällä + kuntosalikysymysmerkkiä

Kiloklubin liikuntaseuranta on ällistyttävää katsottavaa. Kuvasta saa klikattua vähän isomman version, jos ei näe tuosta lukemaan.

Kaikki “pallerot” vihreällä ensimmäistä kertaa sitten Kiloklubiseurannan aloittamisen jälkeen ja sehän alkoi hieman tämän blogin aloittamisen jälkeen. Yleensäkin kyllä on kolme vihreällä, mutta teho punaisella. Nyt kun olen touhunnut monipuolisemmin kaikkea, niin sitä kevyempääkin on muka tullut riittävästi. En tiedä uskonko tuota, mutta olen tyytyväinen. :) Ja siirsin muuten sivupalkista sen liikunnan seurannan omaksi sivukseen.

Toinen ällistyttävä on tuo liikunnalla kulutettu energia, joka on yli 3000 kcal ensimmäistä kertaa. Ei tarvitse edes miettiä, että onko joku toinen viikko sujunut yhtä liikunnallisesti.

Sitten tuo liikuntatyypin piirakka. Siinä on ensimmäistä kertaa ihan merkittävä tummansininen osa eli lihaskuntoharjoittelua. Kävin iltapäivällä tunnin kuntosalilla. Siitä minulla onkin teiltä enemmän harrastavilta kysyttävää.

Tein aluksi sellaisen zumba lämmittelyn. Jumppasalia saa käyttää, mutta musiikkilaitetta ei. No, siis musiikkiakin saa, kun pyytää henkilökunnan laittamaan cd:n soimaan. :D :D Mutta mitäs siitä, ei minulla tällä kerralla vielä musiikkia ollutkaan mukana, mutta ensi kerralla on. Sitten tein hieman helpoimman kautta kuntosaliharjoittelua eli vain jalkoihin ja pakaroihin liittyvät laitteet. Toistoja tuli kaikissa 3*15 ja kilot oli 15-20 kg muissa paitsi prässissä 30 kg. Sen jälkeen tein jotain sellaista mistä olen oikeasti ylpeä – venyttelin oikein todella hyvin siellä jumppasalin puolella. Se muuten teki todella hyvää ja jalat tuntui venyttelyn jälkeen oikein tosi hyviltä, vaikka pelkäsin, että olisivat ihan jumissa. Huomista zumbaa ajatellen halusin vaan tehdä kaikkeni, että liikuntakyky säilyy. :) Mutta nyt kysymyksiin.

Salin työntekijä suositteli, että tekisin yhdellä kertaa alavartalon + keskivartalon ja seuraavalla ylävartalon + keskivartalon ja näin vuorotellen. Minkälaisissa “satseissa”/lihasryhmissä te teette kuntosaliharjoittelua? Ehkä ymmärrätte tuosta, että mitä tarkoitan.

Minkä verran muuten venyttelette kuntosalin päätteeksi tai venyttelettekö? Jäähdyttelettekö crossarilla tai pyörällä tms?

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Huikea liikuntaviikko vihreällä + kuntosalikysymysmerkkiä”

 1. Kirsu says:

  Mä teen aika vaihdellen tuota sarjaa, oon sopinut mun “perstrainerin” kanssa niin kun tosiaan keskittyminen on välillä yhtä hyvää kuin kahvia juoneella oravalla.
  Mutta siis yleensä teen justiinsa jalat + torso tai kädet + torso. Sitten välillä teen kaikkea päästä varpaisiin piiitkillä toistoilla ja tyttöpainoilla ja välillä (niinkuin nyt) koko kroppaa läpi lyhyemmillä sarjoilla ja sellaisilla painoilla että silmätkin hikoilee ;o)
  En tiedä onko tyylini kaikista tehokkain, siis erilaisten sarjojen vaihtelu, mutta sen takia juuri tykkään käydä salilla kun voi tehdä niin eri juttuja. Ja siis yhtä sarjaa teen sen 10-15 kertaa, eli laitteet ja painot vaihtuu n kerran kuukaudessa

 2. See says:

  Minä tein kuntosalini jaolla jalat+rinta ja kädet+selkä joskus aiemmin. Nyt kun katsoin tuota harjoittelusivuani, niin se näyttää enemmänkin että on kaksi kokonaisvaltaisempaa päivää. Tykkäsin tästä uudemmasta jaottelustani, tai ainahan minä tykkään omista salitreeneistäni :) Nyt en ole käynyt kun olen halunnut keskittyä muuhunkin. Venyttelin lyhyesti kaiketi tärkeimmät lihasryhmät, jalat, pakarat, lonkankoukistajat ja rintalihakset. Käsiin en ole venytyksiä saanut tuntumaan.

  Sarjani ovat aina 3×10-12 toistoa kutakin liikettä, ja jos tuntuu, että jaksaisin tehdä enemmän, on aika lisätä painoja. Tein treenini supersettinä jolloin voin vähentää taukojen määrää, ne olivat niin vaivaannuttavia. Supersetissä tehdään kahta liikettä vuorotellen, esim. tein 15 maastavetoa ja 15 askelkyykkyä, huilasin hetken ja tein vielä kaksi sykliä samaa ja siirryin sitten seuraavaan harjoituspariin.

  Ja treeniguruni on Stumptuousin Krista, supernainen :) http://www.stumptuous.com

 3. Outi says:

  10-15 ja 10-12 kertaa. Hmm. Sitä pystyisi selvästi ottamaan hieman isommat painot, jos yrittäisi 10 kertaan. Tietysti painojen kanssa on vähän hakemista aluksi ja osan liikkeistä tein niin, että viimeiseen sarjaan laitoin vähän lisää. Seuraavalla kerralla voi heti alottaa isommalla.

  Vielä vähän mietityttää, että miten sitä harjoittelua saa vaihdeltua niin, että mielenkiinto säilyy, mutta ehkä nyt ihan alkuun ainakin tuo kahden systeemi voi toimia.

 4. See says:

  Minulla säilyy mielenkiinto kun näkee, miten takareisien lihakset kehittyvät kyykätessä :) Toiset sanovat, että ohjelmaa olisi hyvä vaihtaa 4-6 viikon välein, mutta muistaakseni juurikin Krista sanoi, että hyvin voi treenata 2-3kk samaa ohjelmaa. Alussa mielenkiintoa lisää se, että painoja saa lisätä aika tiuhaan, koska kehitystä tapahtuu nopeasti, ja sitten sen jälkeen sitä oikeasti näkee jo vaikutuksiakin, kunhan vain treenaa riittävän isoilla painoilla. Tässä olisi Stumptuousin treenifilosofiaa aloittelijalle: http://www.stumptuous.com/basics-of-a-routine

 5. Tiia says:

  Mä jäähdyttelen ehkä kerran kuussa. Ensinnäkin vihaan käyttää niitä aerobisia laitteita ja vihaan venyttelyä. Eli siis kerran tai pari saatan olla noin 5 min masentuneena juoksumatolla ja sen jälkeen riitti mulle. :D Pitäis kyllä panostaa tohon puoleen enemmän, mutta en oo huomannut että se hirveästi pääsisi vaikuttamaankaan.

 6. Outi says:

  See, tuo on tosi hyvä linkki. Se kannattaa oikeasti lukea läpi. Esimerkiksi: “Failure is when you are struggling like a madwoman just… to… move… the… weight… another… inch… uggghhh… can’t do it.” :) Ja toisaalta siellä on myös mietitty sitä, että koska päästää itsensä liian helpolla.

  Tiia, minä olen aina silloin aikanaan ja oikeastaan tähän asti skipannut kaikki “ylimääräiset” venyttelyt sun muut. Kuka nyt venyttelemiseen energiaansa hukkaisi? Mutta nyt olen päättänyt tehdä toisin, eikä se tunnu ollenkaan hukkaan heitetyltä ajalta. Toisaalta nyt vähän vanhempana huomaa, miten notkeus on hävinnyt. Ehkä sen kuitenkin vielä voi saada takaisin…

  Minua ei muuten juoksumatolle saa. Yäk. Ehkä sitten crossari tai pyörä käy päinsä, jos sille ei ole vaihtoehtoja.

 7. Pinkki Pingu says:

  Pelottavan lyhyt lämmittely tuo 5 min! Itse lämmittelen joko crossarilla, matolla tai soutulaitteella noin 12-15 min. Minulle on tehty koko kropan kattava kiinteyttävä treeni, jonka sitten teen 1-2 krt vko. Mutta kuten ehkä olet huomannut, niin olen lohkonnut tästä osia myös muuten eli saatan tehdä juoksumattotreenin ja siihen yhdistettynä vaikka keskivartalon ja/tai hauikset ja ojentajat. Sarjoja teen 3×15/20.

 8. Outi says:

  Eikö se 5 minuuttia ollut jäähdyttelystä tai yleensäkin juoksumaton käytöstä?

  Minä kyllä haluaisin myös sellaisen itselle tehdyn ohjelman. Että kävisi jonkun kanssa kunnolla ohjelmamielessä asiat läpi. Tiedän kyllä tosin kenen EN halua siellä Fysiokipinässä omaan harjoitteluuni sekaantuvan, ettei mene inspiraatio kertaheitolla. Siksi en eilen alkanut edes ehdottelemaan ohjelman tekemistä ja kysyin vain pakolliset.

 9. Pinkki Pingu says:

  Sillä on aivan uskomattoman paljon merkitystä, kuka tekee sinulle ohjelman! Itselläni on myös selkeä ‘inhokki’, jonka kanssa en todellakaan halua olla missään tekemisissä. Koska sinä maksat salimaksut, on sinulla myös oikeus päättää kuka ohjelman tekee. :) Entisellä salilla oli ihan sama juttu: minulle ‘määrätty’ ohjaaja oli aika tyly ja tympeä, ei ymmärtänyt mitä tavoittelin ja onneksi sain ohjaajan vaihtaa. Vaihtamaani tyyppi olikin sitten ehkä maailman paras! :) harmi, kun jäi sinne edelliselle salille…

  Ihana tuo sinun realistinen tavoitteesi! Catherine Zeta-Jones on mielestäni maailman upeimpia naisia. :) Kukakohan olisi minun realistinen tavoitteeni…? Kuningas- vai Keisaripingviini…?

 10. Outi says:

  Catherine on aina ollut upea tummine hiuksineen ja varsin naisellisella vartalolla varustettuna. :)

  Mutta juu, minä haluan sen ohjelman ja katson kyllä tarkkaan, että keneltä pyydän. :D

 11. [...] tuli todella uudet kuviot kuntosalilla käymiseen. Minähän jo alunperinkin (jo tammikuussa) ihmettelin täällä, että mitä ja minkälaisilla toistoilla siellä kuntosalilla tekisi. [...]

Leave a Reply

See also: