Miten saliruuhka kierretään?

Joulu on takana, uudenvuodenlupaukset edessä ja salit tupaten täynnä. Jokavuotinen salikatastrofi on siis käsillä. Varmasti aivan joka salilla on ruuhkaa ja pahiten tietenkin aina töiden päättyessä neljän maissa. Vaan mitä teen, kun se on juuri se aika, kun minä pääsen salille – aivan kuin moni muukin.

Viime vuonna koin saliruuhkan Wasa Gym Housella ja nyt siis sama Tennis Centerillä tai siis käytännössä se tapahtuu joka paikassa. Juuri ennen joulua ostin Tennis Centerille kortin kesäkuun alkuun saakka ja aion sen muuten käyttää sitä kolme kertaa viikossa, mutta jollain konstilla pitäisi sopia sinne sekaan.

Tänään tein kokeilun, poikkeuksen ja kävin salilla ruokatuntiaikaan. Moni on tietysti lomalla, joten oli siellä porukkaa nytkin, mutta “normaalin” verran ja pääsin hyvin tekemään rinnalleveto ja kyykkytreenin. Lisäksi sain vallattua tuon alla olevan kuvan nurkkauksen kokonaan kolmen liikkeen lopputreeniin.

Päivän paras salinurkkaus

Valitettavasti ruokatuntitreenaus taitaa olla osa saliruuhkan kiertämismekanismia. Se ei toisaalta ole mahdollista kovin usein, mutta ehkä sen kerran viikkoon voisi järjestää. Toinen treeni täytyy tapahtua viikonloppuna ja kolmas pitäisi yrittää tehdä jonain päivänä suoraan töiden jälkeen. Ehkä niin. Silloin tarvitsee kyllä tietoa siitä, että mikä viikonpäivä on muita rauhallisempi. Vai onko sellaista?

Miten te selviätte alkuvuoden ruuhkasta tai muuten kierrätte ruuhka-aikoja? Ja kauanko alkuvuoden ruuhkat kestää?

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Miten saliruuhka kierretään?”

 1. Pumpumkatti says:

  Mä oon harkinnut Evo-nimiselle salille vaihtamista ja löysin niitten sivuilta tämmösen taulukon, josta voi katsella kävijämääriä ei päivinä ja eri aikoina.

  https://omat-sivut.evofitness.fi/visits?club_id=1&day_index=0&time_interval_index=7

  En tiedä sitten, onko noissa mitään kaavaa, joka pätis kaikilla saleilla, mutta keskiviikko näyttäis karvan verran hiljaisemmalta kuin muut arki-illat…

 2. Teea says:

  Vuorotyöläisenä voi onneksi käydä keskellä päivääkin salilla, jolloin tosiaan on hiljaisempaa. Aamulla aikaisin ei “omalla” salilla ole ainakaan ruuhkaa, eikä yleensä klo 19 jälkeen. Aina on hyvin mahtunut mukaan treenaamaan, vaikka pieni sali onkin. Juurikin pienen salin hyvä puoli on se, että siellä vakkariväki tuntee toinen toisensa ainakin kasvoilta ja kysytään, että voiko tehdä sarjan välissä oman sarjansa jos tekee esim.supereita, triploja tai giantteja.
  Turha laitteisiin odottelu kun saattaa turhauttaa ja tulee sitä ns.tyhjäkäyntiä sitten treeniin.

  Alkuvuoden ruuhkat (=uuden vuoden lupauksia tehneet) helpottavat jo helmikuun alussa…kuukauden verran jaksavat huhkia pari-jopa kolme kertaa viikossa ja sitten into laskee ku lehmän häntä. Toki aina jää muutamia uusia kasvoja salille jatkamaan.

 3. Outi says:

  Hei Pumpumkatti hurjasti kiitos tuosta linkistä! Minä uskon, että tuossa on jotain totuutta laajemminkin ja olen koittanut keksiä, että mistä tuota tietoa löytää.
  Teea, vuorotyössä on puolensa. ;) Normi päivätyöaikataulu on tässä suhteessa hankala, mutta sen kanssa on vaan jotenkin pystyttävä elämään.

Leave a Reply

See also: