Miten koulun liikuntasalista tuli kauhistuksen sijaan liikuntaelämys?

“Voi ei, tänään on liikuntaa”, niin oli joskus kauan sitten. Tänään taas oli elämys päästä perinteiseen koulun liikuntasaliin.

Koulun liikuntasali

Jos  eteen tulee yllättäen tilaisuus kokeilla sulkapalloa koulun liikuntasalissa, niin siihenhän täytyy heti napata kiinni. Pelaamisen ohessa tuli vain väkisinkin mieleen kaikki ne mielleyhtymät, joita koululiikunta jätti jälkeensä. Olen toki vetänyt zumbaa vastaavassa salissa tässä välissäkin, mutta jostain syystä juuri tänään muutos tuntui huikaisevalta. Minä nimittäin inhosin liikuntaa monestakin syystä.

Vaan tänään liikuntasalissa oli vain mukavia mielleyhtymiä. Siellä oli salin vieressä korkeat pinot puusta tehtyjä steppilautoja, varastohuoneessa tarviketta jos jonkinlaista ja itse salin seinillä koripallotelineet, puolapuut, siististi nipussa lentopalloverkot ja kaiken laista. Puiseen lakattuun lattiaan oli piirretty ties kuinka monen pelin rajaviivat ja merkinnät.

Totta puhuen tuli mieli kokeilla niitä jokaista lajia, joita siinä salissa on mahdollista harrastaa!

Kuinka paljon haluaisinkaan nyt päästä aikamatkustamaan vuosikymmeniä taaksepäin ja kertoa koululaiselle, joka olin, että mitä kaikkea hauskaa liikuntasali pitää sisällään. Haluaisin näyttää sen ja pitää hauskaa. Vaan enpä tiedä onnistuisinko muuttamaan sen tytön mielipiteet. Olen silti onnellinen, että nyt koulun liikuntasali antaa aivan erilaiset fiilikset. Hienoja paikkoja ne ovat.

Mikä muuttui? Paljon. Liikkumisen ilo oli löydettävä itse.

Ihana puulattia

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: