Äiti-poika sulkkista ja huimaa kehitystä

Siis minä en ole kehittynyt, mutta poika ottaa sellaisia harppauksia sulkapallossa eteenpäin, että ei voi kuin ällistellä – ja jatkaa pelaamista.

Siinä missä vielä viime vuoden puolella oli vaikeuksia saada syöttöä verkon yli ja joulun jälkeen “tuuli kävi koko ajan vasemmalle”, niin nyt poika hakee jo hankaliakin palloja ja pamauttelee takakentään tai minne vaan. Huikeaa! Ja äiti juoksee. :D

Tosiasia on, että minun ei pidäkään enää yrittää lyödä täsmälleen samanlaisia lyöntejä suoraan pojalle vaan olen saanut laajentaa aluetta, jolla poika liikkuu sivusuunnassa ja eteen sekä taaksekin hieman. Niin ja oman liikkumisen alue täytyy olla nyt aivan kentän etulaidasta takalaitaan ja takaisin sinne tänne. Sekös tekee hyvää.

Yksi aivan erityinen kehittymisasia on pojalla ollut se, että eilen pelissä maila kääntyi jo hurjan paljon paremmin lyömään alakautta, kun yläkautta ei saanutkaan. Alakautta palauttaminen on ollut tähän asti tosi hankalaa, mutta ei se siltä enää vaikuttanut.

Sulkapallo

On uskomatonta seurata tuollaista edistymistä, kun näin nelikymppisenä kaikessa etenee askelittain hissukseen. Se on aivan eri maailma, kun ninjahyppyinen neljäsluokkalainen innostuu ja leikkii ja kokeilee ja hetkittäin ottaa aivan tosissaan. Ja hauskaa riitää molemmin puolin verkkoa.

Extra hauskuutta pelikentälle toi melkoinen määrä sulkia ja pelin jo loputtua roskiksessa näkynyt kasa niitä aidoista sulista tehtyjä sulkapalloja. Olihan ne aika räjähtäneen näköisiä, että selvästi niitä menee tosipelissä tiuhaan tahtiin.

Ehkä me ei pojan kanssa kovin pian pelata aitosulkaisella sulkapallolla, mutta voisihan sitä olla kiva kokeilla. Saa siitäkin kai elämyksen?

Piti heti googlata vähän itse sulkapalloista:

Kanniston mielestä aitosulkainen keskinopea pallo on kuitenkin valinta pelaajalle, joka haluaa saada pelistä kaiken irti. Suomen keskuslämmitteiset hallit pitävät talviaikaan ilman kuivana, joten pelaajan ei normaalisti tarvitse varautua poikkeuksellisiin olosuhteisiin.

Aitojen sulkapallojen tiedetään olevan vähemmän kestäviä muovisiin verrattuna. Kannisto kuitenkin painottaa, että myös muovinen pallo alkaa menettää ominaisuuksiaan pelin jatkuessa. Useimmat pelaajat vain vaihtavat pallon vasta sen mennessä kokonaan rikki.

Testattava on aitosulkaistakin palloa. Mutta toistaiseksi peli jatkuu huippu hauskanpidolla ja ihan tavallisilla sulkapalloilla. :)

ps: Joko joko pian saadaan pojan kanssa vaihtaa sulkapallosali hiihtolatuun? Vielä ei lumi riitä pururadalla, mutta jospa pian. Pojan uudet sukset ja monot odottaa kovasti korkkaamista!

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: