Tahto siirtää vuoria – ja rautaa

Koko päivän tiesin, että tänään nousee. :) Siis eilen tiesin ja nousihan se.

Eiliseksi oli aivan minuuttiaikataulu. Ilta vierähti isomman pojan opettajia tavatessa ja vanhempainillassa. Sitä ennen halusin aivan ehdottomasti päästä salille, vaikka se vaati hurjaa venymistä. Penkki minua houkutteli ihan erityisesti, mutta se tahto oli kyllä nostaa rautaa kaikessa muodossa ja olihan eilen kuulakin mukana, koska kovan viikon kolmanteen treeniin kuuluu myös punnerrus.

SalillaMutta penkistä olin ajatellut nostaa 4*8 toistoa 40 kg:lla ja alkuun kerran 8 toistoa 30 kg:llakin lämmittelyksi. Tosiasia on, että olisin eilen voinut nostaa enemmänkin. Tein sitä 8 toistoa 3 kertaa ja viimeisellä 10. Tangossa olisi saanut olla ehkä enemmän rautaa. :) Tai hitsi. Minähän olisin voinut nostaa viidennenkin kerran…

Kerrat on vain niin erilaisia, mutta minun olisi pitänyt ymmärtää, että tahto ja halu nostaa oli niin kova, että 40 kg oli alakanttiin. No, seuraavalla treenikierroksella sitten enemmän.

Ja koko loppuohjelma meni sitten hurjalla tahdilla lyhyemmillä palautuksilla kuin koskaan. Kiire ja tahto.

Vähän jouduin nipistämään lopun farmarikävelystä, mutta hyrisen silti pelkkää tyytyväisyyttä eilisestä. :)

Nyt on tiukka viikko takana ja torstaina pääsen kevyeen viikkoon kiinni. Siitä tulee aina vähän ärsyyntynyt olo, mutta toisaalta, silloin voi nostaa paremmin kuulaa.

Ei hullumpaa, ei pöllömpää treenaava elämä. :)

edit: Kuinkahan 16 kg:n kuula olisikaan noussut eilisessä tahtotilassa? Tahtoo tahtotilan kuulatreeniin! No onhan se aina nykyään, mutta eilisessä oli jotain erityistä.

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Tahto siirtää vuoria – ja rautaa”

 1. Mallu says:

  Super!

  Teetkö ihan normi penkkiä levällä otteella?
  Oletko kokeillut kapeaa penkkiä, paljolla siinä jaksaa tehdä?

  Minä olen nyt tehnyt aika paljon penkkiä eri variaatioilla, jos saisi sarjatulosta nostettua ensiviikolla sitten 15 kilolla suuremmaksi.

 2. Outi says:

  Juu, ihan normaalilla otteella teen. Nythän minun ohjelma ei ole tavotteellisesti nostanut penkkitulosta, kun sitä on vain kerran viikkoon. Se tuntuu tosi vähältä, koska tykkäsin todella paljon kolme kertaa viikossa toistuvasta treenistä, mutta tällä mennään nyt vielä toistaiseksi.
  Kunpa vaan jossain vaiheessa pääsisi nostamaan taas jotain maksimejakin. :)
  No ensi kierriksen koitan tehdä vähintään 42,5 kg:lla.

 3. Teea says:

  Kapea penkki ei ole suoraan verrannollinen normipenkkiin, koska se vaikuttaa eri lihaksiin ku normipena.

 4. Mallu says:

  Aivan totta, mitä Teea sanoo. Kapea penkki on enemmän ojentajia treenaava liike.

  Normipenkissä taas paras mahdollinen tapa nostaa suuria painoja on käyttää samaan aikaan mahdollisimman optimaalisesti sekä rintaa, että ojentajia. Tämä tarkoittaa sitä, että etsitään siis optimaalinen oteleveys tangosta, että tuo mahdollistuu.

 5. Teea says:

  Mulla on kerran viikossa rintatreenit, eli käsipainoilla penkkiä sekä vinopenkkiä sekä muita rintaliikkeitä ja on erittäin tehokkaat treenit. Kuitenkin monipuolisuus on valttia ja treeniohjelma sen vuoksi nyt suunniteltu nelijakoinen salitreeniohjelma + muut päälle.

 6. Mallu says:

  Monipuolisuus on valttia, se täytyy tunnustaa.
  Penkki käsipainoilla, samoin kuin vinopenkki ja vipunostot auttavat kummasti saavuttamaan huomattavasti suurempia tuloksia penkissä, kuin yksittäinen perus penkki.

  Pelkällä penkillä käy helposti niin, että sen tekee puhtaasti rinnalla tai ojentajilla ja jossain vaiheessa vaan ei yksinkertaisesti saa nostettua enää sarjapainoja tai vastaavasti sarjoja pidemmiksi.

 7. Outi says:

  Monipuolisuus on valttia, mutta joskus sitä kaipaa aivan yksinkertaista ohjelmaa, jossa saa paahtaa perusjuttuja eteenpäin… :)

 8. Teea says:

  Ja käsipainoilla tehtävät liikkeet saa vietyä ja venytettyä paljon syvemmälle kuin tangolla tehty.

Leave a Reply

See also: