Zumba tunnin kalorinkulutus 721 kcal

Rakastan vaaleanpunaista sykemittariani! Siis aivan käsittämätön tulos, mutta tunnin zumbaus tosiaan kulutti 721 kcal. Keskisyke oli 148 ja sykkeet pysyi niin hienosti koko ajan hyvällä alueella, että piti yhdessä ihan sairaassa ;) pomppimiskohdassa pomppia totaalisesti kokeillen niin, että nostin sykkeet niin, että näytti 181. Että kyllä se sykemittari toimii. :)

Niin järkyttävän super upea tulos, että kyllä minä nyt uskon ihan totaalisesti, että söin tässä välillä aivan liian vähän ruokaa.

Täytyy jatkaa vähän pohdiskelua saunomisen jälkeen ja on minulla tuo tulos kännykän valokuvassakin, koska eihän tuota mitenkään voi ilan todisteita uskoa. :D Ja laitan tänne näkyviin missä paikkeilla laskennallisesti sykkeeni pitää liikuntaharrastuksissa pysyä, että on kohdallan. Siis juuri niin kuin se automaattisesti tänään olikin.

***

Tällaisen taulukon löysin jossain vaiheessa ja merkitsin oman rivini:

Hieman toisenlaisia tarkempiakin laskelmia löysin, mutta tuo pitää aika hyvin paikkansa niihin muihin laskelmiin verrattuna. Zumban taukojen paikkeilla syke laski sinne 120 paikkeille ja oli välillä ylimmillään noin 159-160 aina kun kurkkasin, joten ei voi kai valittaa.

Minkälaisiin tuntikulutuksiin te olette sykemittarin mukaan pääseet? Mietin vieläkin, että mikä yleensä on mahdollista…

***

Seuraavan päivän ajatuksena on, että kyllä tuo lukema 721 kcal hymyilyttää kovasti, mutta olen hieman epäuskoinen. 148 keskisykkeenä taas sykähdyttää paljon enemmän. Tanssin tosi hyvällä tahdilla ja nautin totaalisesti samban sykkeestä ja salsasta ja kaikesta. Ei ollut mikään löysä tunti, mutta silti pysyi sykkeet hanskassa. On se kunto vaan hienosti noussut!

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Zumba tunnin kalorinkulutus 721 kcal”

 1. Teea says:

  Täällä oli kans yks hyvä laskuri…hyvin samantapaisia lukuja antaa, tosin tässä on vielä tarkemmin niitä eroteltu :-)
  http://www.kase.fi/~birgitlu/finnish/kuntoilu/maksimisyke.html

 2. Outi says:

  Just tuolla linkin laskurilla katsoin myös, mutta ne osui hyvin samaan kuin tuo taulukko.

 3. Sotanorsu says:

  Kevyellä hölkällä (sykkeet 120-145) oma mittarini antaa noin 600 kcal kulutuksen tunnissa. Olen noiden sykerajojen kanssakin melko metsässä, maksimisykkeen mittauksen ajattelin kokeilla tehdä jossain vaiheessa. Itsellä kun tuntuu, että sykkeet on melko suuret välillä, vaikka rasitus ei vastaa sitä sykettä.

  Olen joskus epäillyt, että mittarini ilmoittaa vähän liikaa kulutukseksi, koska esimerkiksi kiloklubi antaa vastaavalle suoritukselle laskennallisen (siis kaavamainen arvio) noin 400 kcal. Totuus lienee jossain täällä välimaastossa. Mutta sykemittari tekee kuitenkin yksilöllisen mittauksen, eli olisin vähän enemmän siihen mittarin lukemaan päin kallellaan.

 4. Outi says:

  Ehkä se totuus tosiaan löytyy sieltä välimaastosta. Näin sitä itsekin olen tässä pohdiskellut.

 5. Keiju says:

  Uskomatonta! Mulla on kyllä mittari mutta ei ole tullut sitä käytettyä.

 6. Outi says:

  Minä olen vieläkin ihan järkyttynyt tuosta kulutuksesta. :D

Leave a Reply

See also: