Kahvakuulakatastrofin takia peruutan Hyvä terveys lehden tilauksen

Hyvä terveys vaikutti mielenkiintoiselta lehdeltä, mutta ei sitten kuitenkaan ole ollut ihan niin hyvä kuin kuvittelin. Olen kuitenkin vielä antanut sen tulla, mutta nyt lopetan tilauksen kannanottona siihen, että lehti levittää virheellistä ja vaarallista kahvakuulatekniikkaa erityisesti sivuilleen laitetuilla katastrofaalisilla kahvakuulavideoilla.

Itse lehdessä liikkeet ei näytä yhtä pahalta eli pahempiakin on nähty ja tullut jopa itse koettua, mutta videot esittävät juuri sitä millä ihmiset hajottavat itseään jopa niinkin pienellä kuulalla kuin 4 kg. Tämä on niin surullista. :(

Lehdestä

Videoilla ja jutussa käytetty kuula on muuten taas niitä “ergonomisia” versioita. Niillä turvallista tekniikkaa on jo sen “ergonomiankin” takia vaikea toteuttaa. Kuvan kuula nyt ei ole aivan littana, mutta muotoiltu yhtä kaikki.

Kuinka toivoisinkaan, että näitä pahimpia tekniikkavideoita ei enää pääsisi läpi ja poistettaisiin näkyvistä ja toivottavasti Anna Perho saa pian jostain asiantuntevaa kahvakuulaohjausta, ennen kuin tulee vahinkoa. Anna vaikuttaa positiiviseltä ihmiseltä ja kuuntelen hänen juttujaan radiosta melkein päivittäin. Ei sillä, yhtä julkisuuden henkilöä kohti tulee nyt sitten lukuisia itsensä telovia tavallisia liikunnan harrastajia – varsinkin aloittelijoita. Jostain on nimittäin aloitettava ja silloin tällainen on todennäköinen lähtökohta. :(

En ole viime aikoina edes viitsinyt postata tämän tyyppisistä asioista, koska ergonomiset kuulat varsinkin on jokapäiväinen ja yhä vain herkullisempi näky. Hukkasinkohan johonkin jo sen Citymarketista otetun kuvan, jossa on rivissä vaaleanpunaisia ihastuksia… No, who cares, mutta kun välitän silti!

Ja kunnon nostotekniikka on jokaisen oikeus ja siitä on hyötyä aivan jokaiselle liikunnan harrastajalle, joka kuulaan tarttuu. Jokaisella kahvakuulan nostajalla ja “kahvakuulailijalla” on väliä.

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Kahvakuulakatastrofin takia peruutan Hyvä terveys lehden tilauksen”

 1. Annika says:

  Aivan kauhealta näytti Outi!! Kuinka tommoista on päässyt läpi :( Toivottavasti annat palautetta lehteen samalla kun perut tilauksesi..

 2. Outi says:

  Joutui kommentoimaan jo sinne videoiden sivullekin.

 3. Michelle80 says:

  Voi auts! Miten ihmeessä sillä ohjaajalla ei oo ranteet jo paskana.. =/

 4. Outi says:

  Sitä voi tosiaan ihmetellä!

Leave a Reply

See also: