Illalla elämäni ensimmäinen Pump

Mitähän siitä etukäteen miettisi? “Monipuolinen kestovoimatunti, jolla käytetään apuvälineinä tankoa, levypainoja ja steppilautaa.” Teille varmaan ihan tuttua juttua, mutta minulle ei tosiaan. Vielä viime vuonna olisin ajatellut, että se on täyden tunnin mittainen kidutustuokio. Nyt olen lähinnä utelias sellaisella hieman pelonsekaisella tavalla. :)

Tiedän, että sillä tunnilla ei pääse liian helpolla millään konstilla, eikä tietysti pidäkään päästä helpolla. Toisaalta pelkään, että saan sillä itseni ihan jumiin niin, että huominen zumba tunti tärveltyy. Pahus. Selvästi on tänä iltana panostettava venyttelyyn. Sehän minut pelasti maanantaiksi vauhdikkaaseen zumba kuntoon. Tahtoo yhtä vauhdikkaan zumban huomenna!

Oletteko te käyneet Pumpissa? Onko se jotain, mistä oikeasti voi innostua tai johon voisi jopa jäädä koukkuun?

Kerron sitten illalla -jos vielä jaksan nostaa käteni näppäimistölle- miltä elämän ensimmäinen Pump minusta tuntui.

Ai niin, tulin sitten houkutelluksi syömään ruokalaan sekä eilen, että tänään. En kyllä syönyt mitään järkyttävän suuria annoksia, ei leipää ja tänään perunaa vain vähän. Salaattia tuli syötyä mukavasti ja ei jäänyt hirmuisen huono omatunto. Ehkä tuota voisi harrastaa noin kerran kuussa…

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Illalla elämäni ensimmäinen Pump”

 1. Pomppula says:

  Oi oi oi… varo ettet jää koukkuun! Pump on mulle eka kuntoilukoukutus, siitä tämä mun liikuntataival lähti vuosi sitten. Tai itseasiassa jo pari vuotta sitten, mutta sitten pidin vuoden verran taukoa jumpilta ja vuosi sitten liityin uudestaan salin jäseneksi ja silloin hurahdin pumppiin…. Uskoisin että siinä koukuttumisen syyt on aika samanlaiset kuin Zumbassa… muut jumppaajat, hyvä musiikki, motivoivat vetäjät.

  Luultavasti tiedät huomenna tehneesi kyllä jotain, mutta älä peljästy, luultavasti olosi on silti ihanan euforinen. Pumppi on musta enemmän aerobinen harjoitus vaikka siinä käydäänkin eri lihasryhmät läpi. Pumpin ihanuus on musta siinä, että sitä voi tehdä hyvinkin eri kuntoiset ihmiset, siihen työn määrään voi itse vaikuttaa painoilla paljonkin. Meillä ohjaajat ainakin aina kysyy että onko ensikertalaisia, kannattaa rohkeasti viitata ja kysyä vaikka apua painojen kanssa. Yleensä kai ohjaajat kyllä kertovat mitkä on minimi-painot mihinkin lihasryhmään.

  Painoja löytyy 1kg, 2,5kg, 5kg ja 10kg, näistä voi sitten yhdistellä itse haluamansa painot per liike.

  Lämmittelyyn laittaisin ehkä eka-kertalaisena 2,5kg painot (x2 eli siis aina 1 paino tangon kumpaankin päähän), kyykkyihin ehkä 4,5kg – 5kg (x2), rintaan, hauikseen ja ojentajiin ehkä 2,5kg (x2) ja selkään ehkä 3,5kg-4,5kg (x2), askelkyykkyihin ehkä 3,5kg (x2), tosin ne voi tehdä vaikka ilman tankoakin (on aika rankka osio nimittäin) ja sitten hartiat voi tehdä vaikka käsipainoilla, tai tankoon esim. 1kg painot (x2) jos tuntuu että hartioissa ei oo voimaa… Ehkä tosta saa jotain ideaa. Toki kandee kokeilla itse miltä tuntuu ja katsella ehkä vinkkiä muilta, että minkälaisia painoja käyttävät. Jos oot salilla käynyt, niin vinkkinä, älä tee niin sellaisilla painoilla kuin salilla tekisit, koska toistomäärät on pumpissa jotain aivan muuta kuin 3 x 10 tai 3 x 15 :)

  Ja jos meet jonkun kaverin kanssa, hän voi varmaan myös vinkata painoista :)

  Varo ettet rakastu, tai no, hieno laji, saahan siihen rakastua :D Se on muuten siitä jännä tuo pumppi, että sieltä ei tartte olla montaa päivää (viikkoa) pois niin lihakset unohtaa et on ikinä moisella tunnilla käynytkään… aina tauon jälkeen alottaminen on rankkaa. Mutta se on IHANA IHANA IHANA laji :) Hauskaa iltaa… taidan odottaa sitä sun raporttias vasta huomenna :D mulla tänään itsellä Combat päivä. KIA!

 2. Outi says:

  Tuota, menen kaverin kanssa, mutta hänkin on ensikertalainen. Ja itse asiassa toisenkin kaverin kanssa, joka hänkin taitaa olla ensikertalainen tai ei ainakaan pitkään aikaan ole vastaavassa käynyt. On meitä melkoinen tiimi. :D

  Aika pienillä painoilla joka tapauksessa pitää aloitaa ja ehkä meidän kannattaa jälleen kerran olla mielummin lähellä ohjaaja kuin kaukana, että kysyy neuvoa sitä mukaa, kun tunti etenee. Toivottavasti ohjaaja on hyvä, kyllähän ohjaajasta on aina niin paljon kiinni se, että miten kivaa raskaskin touhu voi olla.

  Minä muistan noista kiloneuvoista ehkä tuon 2,5 kg alkulämmittelyyn, mutta muu tieto varmaan karisee päästä. Silti noiden läpi lukeminen on ehdottomasti loistava juttu. Saa vähän ajatusta jo siitä, että mitä siellä yleensäkin tehdään. :)

 3. Pomppula says:

  Niin, mä rupesin kanssa miettimään, että ei noi varmaan sulle paljon mieleen jää… Mutta eiköhän se ohjaaja neuvo :) Voit vaikka aatella että sun painot on väliltä minimi 2kg (1kg + 1kg) – ja maksimi 10kg (5kg + 5kg). Kandee ottaa varmaan 4 x 1kg painot (jos niitä riittää, meillä usein riittä kilon painoja vain 2kpl per lätty jos sali on täysi) ja vaikka 2 x 2,5kg painot ja 2 x 5kg painot tai sit vaihtoehtoisesti 4 x 2,5kg painoja eikä 5kg painoja ollenkaan. Niistä pitäis saada yhdisteltyä kaikkiin liikkeiisiin hyvät painot. Mut kandee katella vähän muiltakin asiakkailta että minkälaiset painot ovat paikalleen roudanneet ja mitä laittavat mihinkin liikkeisiin, ainakin meidän salilla suurin osa tekee aika pienillä painoilla. Toistomäärät on tosiaan sen verran pitkiä, ettei siellä kun jotkut hullut himosporttaajat käytä isoja painoja :)

  Toivottavasti ei oo sekavaa. Mun tekis mieli tulla melkeen teidän mukaan, mä jo innostun täällä ihan kympillä kun edes kuulen sanan Pumppi! :D DDD

 4. Outi says:

  Ihana lukea tuollaisesta innostuksesta. Innostuu itsekin väkisin! Minusta tuntuu, että tästä on tulossa hyvä ilta. :)

  Ja jos hyvin käy, niin torstain Pumpista tulee vakiovuoro.

 5. lasienkuli says:

  ite oon tykänny kyllä käydä pumpissa. meidän ohjaajat on sanonu ensikertalaisille, että kannattaa käydä vaikka ensimmäisellä kerralla koko tunti 1kg painoilla. sen jälkeen vasta lisäillä, kun tietää suurinpiirtein mitä pitää tehdä. ja tosiaan lämmittelypainot pitää olla tunnin kevyimmät, eli älä ainakaan ensimmäisenä laita noita 2,5kg (x2) ensimmäisellä tai edes toisella kerralla. kannattaa vaikka ennen tunnin alkua keskustella ohjaajan kanssa, tietää kuitenkin parhaiten mitkä painot ottaa. mutta tämäkin on vain omaa kokemusta, joten eihän sitä tiedä mikä itselle on parasta.
  tosiaan voin sanoa, että seuraavana päivänä tuntuu, mutta ylihuomenna tuntuu vielä enemmän. hyvä neuvo ohjaajalta oli myös se, että käy pienellä iltalenkillä vielä pumpin jälkeen. itellä ainakin auttoi vähäsen. :)

  hyvä, että kokeilet ja uskon, että innostut myös tästä lajista. :)

 6. lasienkuli says:

  niin ja itsekkin tosiaan menossa tänään pumppiin ja nyt innostuin vaan lisää tästä illasta. :)

 7. Outi says:

  Inspiroidaan ja tsempataan toisiamme!

  Iltakävely järjestyy kyllä. Doris koiruus pitää siitä huolen. :)

 8. Pomppula says:

  Toi painohomma on varmaan vähän mielipidekysymys. Mä en itse lähtis tekemään kilosilla koko ohjelmaa (siis ekakertalaisena, yleensä tuolla meidän salilla on neuvottu just lähtemään siitä 2,5kg lämmittely + pienemmät lihasryhmät, ehkä hartioita lukuunottamatta).

  Varsinkin isoille lihasryhmille liikkeet tuppaa tuntumaan tosi vaikeilta jos painoa on liian vähän, on vaikea saada liikkeet teknisesti hyviksi kun tanko on liian kevyt. Tuolla salilla missä itse käyn, yleensä ohjaaja kertoo aina ekakertalaisille liikekohtaisesti, et mimmoset on sen liikeen minimipainot. Isoilla painoilla en mäkään kyllä lähtis ekalla kerralla yrittämään, mut ite tykkään että jopa ekalla kerralla (vaikka ois opettelua) on semmoinen tunne että tekee jotain.

  Mutta eiköhän ne hommat siellä tunnilla Outille selviä :) Toivottavasti teillä on kiva ope, semmonen joka rupattelee ja tsemppaa, vaikuttaa musta tunnin mukavuuteen tosi paljon se vetäjä :)

 9. Outi says:

  Minä kerron sitten, että mitä siellä neuvottiin ja miten tehtiin. :)

 10. Tiia says:

  Pakko sanoa aikaisemman kommentoijan kommenttiin että jos ei ole tehnyt pumpin tapaista kestävyystreeniä aiemmin niin tuskin kannattaa aloittaa tunkemalla vitosia sinne… Niitä toistoja on kuitenkin mooonia kymmeniä, joten vaikka mitä taustaa olisi, ei pelkästä voimasta tai kunnosta ole varmuutta että jaksaa, kun kyse on kuitenkin kestävyydestä. Mä aloitin itse 2-2,5 kiloilla, jotta pääsee hyvin alkuun eikä tee liian pahaa treeniä, jolloin voi jäädä huono maku suuhun. Esim. mun kaveri, joka on urheillut koko elämänsä, aloitti hetki sitten pumpin ja sillä on korkeintaan kyykyssä 4,5 kg, ja esim. hauis on naisilla usein hyvin heikko, mullakin vuoden pumpin (tosin todella epäsäännöllisen sellainen) jälkeen korkeintaan 3,5 kg. :D

 11. Outi says:

  Voi olla, että johonkin kohtaan kokeilen ensi kerralla viitosiakin, mutta todennäköisesti vasta sitä seuraavalla. :) 3,5 kg tuntui ihan hyvältä opettelupainolta niissäkin kohdissa, missä painavampi olisi jaksamisen puolesta mennyt jo nyt. Mutta kädet, voi että niiden kohdalla pitääkin mennä kevyesti… Olkapäiden kohdalla olisi voinut olla enemmän kuin 1 kg, joskaan en ehkä olisi jaksanut loppuun saakka.

Leave a Reply

See also: