Onko osallistuminen SM-kisoihin kaikille luvallista?

En ole näinä viime harrastuksentäyteisinä vuosina arastellut osallistua SM-kisoihin. Olisiko pitänyt? Siinä on kysymys, josta on olemassa useampi mielipide.

Miksi joku haluaa osallistua SM-kisoihin, jos ei ole mahdollisuutta mitaliin?

Kyllä noinkin voi ajatella, mutta eikö SM-kisat lajista riippumatta ole sitä juhlavampi tapahtuma mitä enemmän siellä on osallistujia? Liialla arkuudella lajit saadaan pysymään pieninä tai taantumaan. Omasta mielestäni jokaisella osallistujalla on merkitystä!

Olen aivan varma, että jokainen SM-kisaan osallistuja harjoittelee, treenaa ja yrittää parastaan, kun sinne mukaan lähtee. Se tarkoittaa sitä, että osallistuja harrastaa omasta lähtökohdastaan ja omilla tavoitteillaan – eteenpäin. Kisat antaa motivaatiota ja sisältöä omaan harrastukseen, joka joissakin tapauksissa voisi muuten hiipua.

Meitä ihmisiä on monenlaisia ja osa liikkuu ja harrastaa tavoitteita kohti. Kaikki eivät kisoja kaipaa, mutta jos joku haluaa mukaan juoksutapahtumaan, lajinsa pieneen kisaan tai sitten SM-kisoihin, niin

GO FOR IT! :)

Jos tekee mieli kokeilla, niin kokeile. Jos tekee mieli treenata kohti kisatavoitetta, niin tee se. Elämä on tässä ja nyt.

Sain viime vuonna ison kasan SM-mitaleja ratagolfissa. Kahvakuulakisoista en odota ensimmäistäkään (ainakaan nyt). Silti olen ihan yhtä innoissani lähdössä molempiin.

Kesälomamitalit

Kahvakuulakisoissa olen voittamassa enemmän itseäni. Monia kisoja en ole läpi käynyt, mutta heti ensimmäisistä Hyvinkään kisoista lähtien olen ihaillut yhtä tiettyä asiaa. Jokaiselle voittajasta viimeiseen ne viimeiset nostot on yhtä tuskallisia ja jokainen osallistuja katsomon puolelta kannustaa sillä hetkellä voittamaan – nostamaan vielä kerran, toisen, kolmannen, kunnes aika loppuu tai kroppa tärisee jo niin, että se on siinä.

Kahvakuulaurheilussa on hyvä meininki ja haluan olla osa sitä.

Ja hei, Laukaan kisojen jälkeen minulla on 16 kg:n kuulalla tulokset jokaisessa lajissa. Ne ovat uusi lähtökohta mitä lähden parantamaan!

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Onko osallistuminen SM-kisoihin kaikille luvallista?”

  1. Mika says:

    Hieno kirjoitus, tismalleen samaa mieltä.

    Lajiliittojen tehtävänä on päättää ovatko SM-kisat avoimet vai pitääkö osallistumisoikeus lunastaa jotenkin. Monessa lajissa tosimielellä harrastavia vain on harmittavan vähän mutta se ei missään nimessä ole niiden ihmisten vika jotka sinne kisoihin lähtevät omia rajojaan kokeilemaan.

  2. Outi says:

    Totta, siis onhan paljon niitäkin lajeja, joissa osallistumisoikeus pitää saavuttaa etukäteen, mutta minä näytän harrastavan vain pienempiä lajeja. :) Ja sama pätee pienempiäkin kisoja, sinne vaan, jos mieli tekee!

Leave a Reply

See also: