Onko itsensä rääkkäämisessä järkeä?

Se pumppi on siis takana, kuten otsikosta huomaa. :D En minä nyt niin järkyttynyt ole, mutta antoipa tunti aihetta pieneen pohdiskeluun. Mutta ensin siis siitä pumpista.

Tunti alkoi hakemalla paikalle steppilaudan, tangon painoineen ja käsipainot. Meitä oli kolme pump ensikertalaista peräkanaa ja minähän en suostunut takariviin, joten olin itse toisessa rivissä ja ystäväni siinä kolmannessa ja neljännessä rivissä. Musiikki räjäytti tajunnan jo ennen varsinaista aloitusta pamahtamalla hetkeksi täysille. Se jo herätti koko porukan, joka meitä lukuunottamatta oli suurimmaksi osaksi jo käynyt samalla tunnilla joitakin kertoja.

Siitä sitten lähdettiin nostamaan ja kääntämään ja jatkamaan ja jatkamaan ja jatkamaan ja välillä pitämään. Hmm. Melkoinen selostus tunnista, eikö. Se kuitenkin meni kovasti yrittäessä tehdä näytetyt liikkeet oikein ja koitin ottaa ohjaajan sanoista jotain vinkkiä, että millä painoilla milloinkin tekisin. Alun tein 2,5 kg painot tankojen päissä ja osan tein 3,5 kg:n kokonaispainoilla (silloin sanottiin, että laittakaa 5kg) ja jotain tein ihan kilonkin painoilla. Aika hyvin se meni itse asiassa siihen asti, että siirryttiin vatsalihaksiin. Niistäkin alku toimi tuskallisesti, mutta vääntäen, vaan sitten vaihdettiinkin asentoa. Kuinkahan sitä kuvailisin.

Jalat steppilaudalla, vartalo suorana ja kyynärnoja lattialla. Siinä sitten askellettiin vaakatasossa vasen jalka laudan sivuun, oikea jalka laudan sivuun, molemmat jalat takaisin steppilaudalle ja taas alusta jne. Huh. No ei mitään, sitten sen jälkeen pidettiin jalat steppilaudalla, vartalo edelleen vaakatasossa ja kyynärnojassa keikuttiin eteen ja taakse. Kuulemma tehokasta syville vatsalihaksille. Joo’o. Tajunnanräjäyttävän järkyttävä kokemus. :D

Kertokaas muuten, että miten niitä vatsalihaksia saa venytettyä. Yritän juuri miettiä miten, etten aivan kuole huomenna.

Musiikki oli hyvää, ohjaaja osasi asiansa ja tsemppasi jatkuvasti. Siitä plussat. Plussaa myös siitä, että takuulla kroppani kehittyäkseen tarvitsee juuri tuollaista rääkkiä. Ehdottomasti en enää edes harkitse niihin Evergreeneihin sun muihin perus aerobic tunteihin sekaantumista, koska tuo nyt oli parempaa. Jos annan pisteitä 10-4 tähänastisille liikuntajutuille, niin se voisi mennä seuraavalla tavalla.

 • 10+ Zumba
 • 9 Kuntosali
 • 9- Pump
 • 7,5 Evergreen
 • 7,5 Reisi-vatsa-pakara

Zumba voisi kyllä saada enemmänkin pisteitä, mutta ehkä 10+ on nyt asteikon yläraja. :) Yllättäen pidän seuraavaksi eniten kuntosalista. Yllätän tuolla lukemalla itseni ihan totaalisesti. Pump saa 9- siitä syystä, että vaikka se on aika rääkkiä, niin se on tarpeellista rääkkiä. Se on tarpeellista, jos oikeasti teen tätä kunnon takia. Ilo siitä puuttui ainakin ensimmäisellä kerralla niin paljon, että luku voisi olla paljon alempanakin, mutta toisaalta se on radikaalisti parempaa kuin perus aerobic askellus. RVP sai myös 7,5 ehkä väärin perustein, mutta se ei ensimmäisenä kokeiluna vaan ollut kivaa, eikä toisaalta niin tehokasta kuin pump. Saatan kyllä kokeilla sitä vielä joskus uudestaan ja katsoa sitten, jos mieli muuttuu. Aerobic tunteihin en sekaannu, koska zumba on niin totaalisesti hauskempaa ja tehokkaampaa ja vie siis aerobicilta kaiken syyn mennä niille tunneille.

Voisin muuten pisteyttää samalla kertaa kuntosalin ulkopuolella tapahtuvaakin liikuntaa.

 • Kotizumba 10-
 • Hiihto 9,5
 • Venyttely 9,5

Olenko minä oikeasti noin positiivisella mielellä liikunnasta? Kyllä minä olen löytänyt siitä kovasti positiivisiä piirteitä ja venyttelyynkin oppii.

Ja silti sain äsken syyn miettiä, että miksi rääkkään itseäni. Siinä höpätessäni vapisevin käsin teemukista näin Xtravaganza mainoksen, jossa oli järjettömän hoikka laihtunut nainen suuressa kuvassa. Mietin, että mitä saan rääkkitavalla aikaan ja mitä se nainen on saanut. Minä saan kuntoa ja hitaasti hoikkuutta, mutta syön melko tavallisesti, kuten koko perhe. Hän on saanut minuun nähden järkyttävän nopeasti hoikkuuden, mutta on syönyt todella sidotusti sen laihdutussysteemin mukaan.

Kyllä minä valitsen tämän tavan, mutta silti – olen hetken kateellinen. Olen kateellinen nopeasta hoikistumisesta ja siitä, että sen mainoksen naisen ei tarvitse nähdä sitä näkyä kuntosalin peilistä, joka taas sai hetkittäin todella murheelliseksi. Minkäs teet, mutta minä olin aika eri kaliiberia niihin hoikkiin pumpissa olleisiin naisiin verrattuna. Tai, nyt pyydän jo etukäteen ystäviltäni anteeksi, ehkä me kolme poikkesimme siitä muusta joukosta. Mutta silti, me oltiin siellä tunnilla ja me tehtiin se kaikki läpi ja ensi viikolla ollaan siellä uudestaan. ;)

Taidanpa ottaa pieneksi verryttelyksi vähän zumbaa, jos se vaikka helpottaisi huomista. Ja ne vatsalihasten venytysneuvot otan kiitollisena vastaan!

Did you like this? Share it:

18 Responses to “Onko itsensä rääkkäämisessä järkeä?”

 1. lasienkuli says:

  no hyvinhän se meni. :D ja kyllä se siitä pikkuhiljaa paranee. ite en aluks noita vatsalihaksia jaksanu, mutta pikkuhiljaa jaksaa ja pystyy tekemään. :) vatsalihaksia saat venyteltyä ku meet mahalleen maate ja ja nostat yläkropan ylös käsien avulla. joogassa se on nimellä kobra, mutta venytät oikein kunnolla taaksepäin. tai sitten makaat selälläsi ja kädet pään yläpuolella ja jalat suorana. venytät käsiä pois jaloista ja toisinpäin. se kans vähän auttaa. mutta tuo kobra on kyllä paras. :) tässä jonkinlaista vinkkiä. ;)

 2. Outi says:

  Kobra siis heti käyttöön! Miten minä en tuota muistanut… :) Kiitos!

 3. Pomppula says:

  Kiva että tykkäsit pumpista… Ehkä tosiaan tuo 3,5kg suurimpina painoina oli fiksumpaa kun pistää ne vitskat, tosiaan niin mäkin taisin alussa tehdä. Mutta kun sitä on tehnyt jonkin aikaa, isommat painot ehkä helpottaa tekniikkaa. :)

  Tuo sun kuvailema asento on varmaankin Hoover http://www.pirkka.fi/files/pirkka.fi/tab/node_2650_tab_8.jpg steppilaudalla. En mäkään pysty sitä tekemään. Yritän pitää asennon niin kauan kuin pystyn ja sit siirryn polvien varaan.

  Mun rupes kanssa mieli pumppaamaan niin menin nykäseen combat tunnin ensin ja siihen perään pumpin. Teki muuten aikasta tiukkaa, oon tehnyt pumpin joulun jälkeen vissiin kerran, ja tein samoilla painoilla kuin sillon. Vähän sai rintalihaksessa ja kyykyissä puhista ja ähistä.

  Mä oon muuten lähestulkoon aina suurin tuolla kaikilla tunneilla, vielä on semmonen 20kg ylipainoa, mutta tungen silti aina eturiviin, oon ottanut semmosen asenteen että mä teen tätä itelleni ja mulle on aivan sama mitä muut musta tai mun läskeistä ajattelee. Ehkä ne ajattelee että onpas sisukas noin isoksi tytöksi. :) Hihi mä kyllä arvasin että tykkäät pumpista…

 4. Teea says:

  Vatsalihasliikkeet kuulostaa ns.lankkuvatsoilta, joita voi tehdä kotioloissakin ilman steppilautaa…uskomatonta, mutta ne tuntuu aivan älyttömän hyvin tuolla syvissä (=todella syvällä olevissa :-D ) vatsalihaksissa :-) Ja huomenna zumbaan!!! :-D

 5. Sotanorsu says:

  Pumppi oli itsellenikin ensimmäisellä kerralla melkoinen tajunnanräjäytys. Järkyttävän rankkaa lihaksille. Sittemmin olen jopa oppinut nauttimaan pumppituntien kivun ja nautinnon rajamailla liikkuvasta rasituksesta. Lihakset huutaa hoosiannaa, mutta se voimaannuttava tunne kun yrittää viimeisensäkin, on mahtava.

  Alkoi kyllä tehdä mieli pumppitunnille. :)

  Ja kyllä minäkin helposti tunnen kateutta niitä kohtaan jotka saavuttaa tuloksia nopeasti. Mutta ehkä meidän pitää ajatella, että radikaalilla kuurilla laihtuneet joutuu tekemään vielä extrasti työtä opetellessaan rankan laihduttamisen lisäksi uudet elintavat säilyttääkseen painonsa, kun taas elämäntapojen muutos kun on tehty, niin se on tehty, ja senkun elää vain elämäänsä eteenpäin?

 6. Outi says:

  Pomppula: Just tuo asento, mutta jalat steppilaudan päällä ja siitä sivulle askeltaen + sitten se versio, että jalat on steppilaudan päällä ja kyynärpäiden varassa keinutaan eteen ja taaksi. Auts, tuntuu mahassa pelkkä ajatuskin. :D

  Teea: Minä muuten kokeilin varmaan viikko sitten (?) ihan tuota kuva asentoa, olikohan se Napa2 blogin vinkistä. Silloin jo totesin, että ei tuu kauppoja tai että ei oikein onnistu.

  Taisin muuten sivulauseella kuulla, että sinne kuntosalille on tulossa myös combat. Joutuu pian kokeilemaan taas uutta juttua!

  Ne peilit on kyllä melkoinen juttu, mutta kyllä me kavennutaan kaikki koko ajan. Sillä hetkellä kun sen peilikuvansa näkee, niin mikään ei vaan lohduta.

  Sotanorsu: Minusta tuntuu, että on vaan hyvä tunteä vähän kateutta. Vaikka kateus on negatiivinen tunne, niin toisaalta se saa myös sisuuntumaan. Näytin sitä mainoksen kuvaa illalla miehelleni ja juteltiin vähän. Kyselin taas, että mitä se tuumii mun nykyisestä menosta ja eihän se pahaa tykkää. Totesi oikeastaan vaan, että meneehän sitä moni muukin useampana iltana viikossa kuntosalille, kun ei yhdestä käymisestä mitään hyötyä olisikaan. Ja me tiedetään kyllä molemmat, että tämä elämäntapamuutos tulee tarpeeseen, onhan siinä kyse minun terveydestänikin ja siis koko perheen parhaasta.

  Taas minä lipsuin höpisemään mitä sattuu. :) Kyllä, meillä on sitten muutos tehty ja uudet tavat opittu!

 7. Fantti says:

  Kiva, että pumpista jäi positiiviset fiilikset :)

 8. Outi says:

  Positiiviselta kokemukselta se tuntuu vielä seuraavanakin päivänä. Onneksi tuli illalla venyteltyä!

 9. Teea says:

  Mun mielestä se combat alkaa monitoimitalolla, mut tuon salin “alaisuudessa”…sinne pitää ehdottomasti mennä! Muistaakseni se oli sunnuntaisin?

 10. Outi says:

  Onko siitä jossain jo tietoa?

  Sunnuntai on liikuntapäivä eli onnistuisi. Tosin olin ajatellut, että käyn silloin kuntosalilla, vaikka tiistaista taitaa minulle muodostua myös kuntosalipäiväksi.

 11. Pomppula says:

  Outi, joo näin mä arvelinkin, että hooveri steppilaudalla oli kyseessä. Jos teillä on ihan se virallinen Les Mills pumppi (monilla saleillahan on ihan vastaavia ohjelmia) niin silloin tehdään samaa ohjelmaa. Eli BodyPump 72 on kyseessä. Mä kävin myös BodyAttack-tunneilla, mutta ne taidan jättää nyt toistaiseksi, se tunti vastaa 10km lenkkiä ja on liian rankka huonoille polville ja nilkoille. Mut yleisesti ottaen oon tykästynyt noihin Les Mills jumppiin. Se jakaa vähän porukoita kahtia. Toiset tykkää, toiset tykkää. Minä tykkään!! Kaikki noi tunnit on eri tavalla haastavia. Pumpissa on jotenkin kauhean keskittynyt niihin eri lihasryhmiin ja tekniikkaan ja siihen tekemiseen, sit taas combat on tavallaan semmoinen pään ja kropan totaalinollaus, jossa revitään itseään äärirajoille ihan toisenlaisella tavalla. Pumpissa rääkätään lihaksia ja combatissa vaan revitään kaikki mehut irti :)

 12. Outi says:

  Se kulkee CMS Pumppi 60′ nimellä. Muuta en nyt osaa sanoa, enkä osaa Les Millsiin verrata.

  Combat ei todennäköisesti ole ihan sellainen, mitä tulen harrastamaan, mutta testatahan sekin pitää! :)

 13. Pomppula says:

  Outi, mä vannoin etten tule ikinä harrastamaan combatia. Ja IHAN koukussa <3

 14. Outi says:

  Vannomatta paras. :D

 15. Teea says:

  Muistaakseni paikallislehdessä oli jokin ilmoitus, en ole varma oliko siinä, mut lähimmän Halpa-Hallin ilmoitustaululla ainakin oli mainos.

 16. Teea says:

  No niinh, löytyihän sitä lisätietoja…eli tiistaisin klo 20-21 ja sunnuntaisin klo 18-19, ovat monitoimitalolla (siellä missä oli näyttelytkin). Hinta 6e/kerta tai 50e/10kertaa ja tunnit alkaa 16.2.

 17. Outi says:

  Sunnuntai tietysti onnistuisi, mutta minä luulin, että se on Fysiokipinän juttu. Tuo maksaa erikseen ja voi olla, että koitan nyt toistaiseksi pysyä Fysiokipinän + Petran liikunnoissa.

 18. Teea says:

  Toinen niistä ohjaajista on ainakin Fysiokipinän palkkalistoilla, et en sitten tiedä miten se menee :-O Mut se jumppasali ainakin on liian pieni combatille.

Leave a Reply

See also: