Feels like lifting :)

Se on kuulkaa sellainen juttu, että tahdon taas nostaa kuulaa. Johan tässä on monta päivää laiskoteltukin! No, siis sunnuntai ja maanantai, tänään on tiistai ja jos ei tänään, niin huomenna on otettava kiinni rautaan.

SM-kisoissa oli sellainen erinomainen puoli, että hinku nostaa on entistä kovempi, mutta siinä on sellainen pieni twist. Katselin paljon muiden nostamista ja haluaisin nyt erityisesti poistaa omasta tekniikasta joitakin piirteitä, jotka on iskostunut selkäytimeen koko sinä aikana, kun olen kuulaa nostanut eli alkaen syksystä 2010.

Tässä video OAJ erästä, jossa nostin. :) Siitä näkee jo kaksi asiaa, joista pitää opetella pois, mutta ei tuo varsinkaan oikealla kädellä kovin “painavalta” näytä.

On paljonkin mitä toki osaan ja siihen olen tyytyväinen. Erityisen tyytyväinen olen, että asennot ovat hyviä niin, että en ainakaan kuulan nostamisella itseäni kipeytä vaan lähinnä sillä, jos jään lepäämään laakereilleni eli istumaan liian suuren osan päivistä.

Mutta se mikä kahvakuulan nostamisessa on koukuttanut alusta lähtien on tekniikka, josta täytyy koko ajan oppia lisää. Se, että tempauksen osaaminen tai osaamattomuus näkyy kämmenissä ja että tekniikan osaaminen näkyy tottakai suoraan tuloksessa. Jos et osaa, ei väkisin tekemällä hyvää jälkeä saa aikaan vaan lopulta rikkoo itsensä.

Onhan tuo aika mustavalkoinenkin näkemys, mutta olisin helposti saanut rikottua vasemman käteni pahastikin viimeisen parin kuukauden aikana, jos olisin väkisin vääntänyt tempausta silloinkin, kun selvästi sattui. Ei, silloin piti aina ottaa askel takaisinpäin. Lopputulos asteittaisesta etenemisestä oli itse kisassa ehjät kämmenet, eikä kiputiloista tietoakaan. Kertaakaan ei vasemmalla kädellä kuula tullut asentoon, jossa se olisi satuttanut, ei edes väsyneimmillään lopussa.

Tekniikka on liian rakas aihe, mutta siis, aion nyt tehdä ajan kanssa tekniikan hiomista niin, että saan siitä tiettyjä vaaranpaikkoja tai voimaa vieviä turhia asioita pois. Ne täytyy iskostaa pois selkäytimestä samoin kuin ne on tulleetkin: toistoilla ja hyvillä toistoilla.

Nyt ei ole tavoitteena parantaa kisatulosta lyhyellä tähtäimellä ja treenata kovaan tavoitteeseen vaan tämä on back to basics (and beyond). :)

Haluaisikohan joku kuulla minkälaisella ohjelmalla kisaan treenasin? Omasta mielestäni se toimi hyvin sen lyhyen ajan puitteissa, mitä aktiivisesti ohjelmalla treenasin. Tottakai ohjelma oli tehty tutulla menetelmällä, itseni tuntien ja omiin tavoitteisiin pyrkien.

Itse asiassa, jos joku (ehkäpä täältä Vaasa – Seinäjoki seudulta) haluaisi treenata oman ohjelman mukaan jotain sopivaa tavoitetta kohti, niin voisin hyvin auttaa. Aika olisi sille kypsä.

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Feels like lifting :)”

 1. Titta says:

  Minua kiinnostaa ainakin sun treeniohjelma! :)
  Hienot suoritukset kisoissa! Onnea! \o/

 2. Kaisa says:

  Sama homma, ehdottomasti haluan kuulla mikä oli lähtötilanne ja miten pääsit noihin tuloksiin. Kisoilla on jännä vaikutus: nostohammas käy kolottamaan myös niillä, jotka ei lavalle nouse. Vai onko se nostohammas vai nostohimo? ;)

 3. Outi says:

  :) Kyllä minä siitä lähiaikoina kirjoittelen, sen verran on ajatuksia päässä pyörinyt. On tullut mietiskeltyä puolelta ja toiselta ja kunhan flunssasta selviän ja iskee kirjoitusinto…

Leave a Reply

See also: