Mentalist venyttely

Pump tunnin ohjaaja ehdotti, että muutaman tunnin kuluttua pumpin loppumisesta olisi hyvä hetki venytellä. Mikäpä siinä, kun muutenkin olen yrittänyt asennoitua niin, että venyttelisin illalla. Sopivasti eilen illalla televisiosta tuli The Mentalist (jos pidät sarjasta, niin kannatta kurkata tuota linkkiä). Sitä pystyi hyvin katsomaan ja samalla venyttelemään kaikessa rauhassa.

Aloitin Lasienkulin vinkistä viisastuneena venyttämällä vatsalihaksia asettumalla lattialle mahalleen ja nostamalla ylävartalon käsien varaan ylös. Siinä vaiheessa olin suorastaan huolestunut siitä, että pystyykö tänään edes kävelemään suoraselkäisesti, kun jossain syvällä ylävatsassakin tuntui erikoisen kiristävää tunnetta. Ei tunne varsinaisesti mihinkään hävinnyt, mutta tänään kyllä huomaa, miten paljon venytys helpotti.

Sitten venyttelin ylävartaloa, etenkin olkapäiden paikkeilta. Seison ja nojasin vuoron perään kummallakin kädellä vaatekaapin oveen ja käänsin itseäni poispäin. Tein sitä sekä käsi suorana, että käsi koukussa niin, että kyynärpää nojasi siihen kaapinoveen. Tätä tein aika paljon molempiin suuntiin, koska kireyttä todella oli. Kiristys johtui jo siitäkin, että sitä oli jäljellä myös tiistain kuntasalikäynnistä johtuen. Muutakin tein käsiin, mutta noita siis eniten.

Sitten istuin lattialle leveään haara-asentoon ja venyttelin oikein perusteellisesti molempiin suuntiin ja keskelle, useampaan kertaan siis. Venytin siinä myös kylkiä.

Ja tuli siinä muutakin tehtyä, etureisiä, kylkiä seisoen jne. Unohtuu aika nopeasti mitä tuli tehtyä, mutta kun venyttelyja loitellessani mietin kovasti, että mitä nyt oikein tekisin, niin nyt olen tehnyt aika paljon niin, että venyttelen niitä kohtia mitkä tuntuu. Välillä tietysti tulee etsittyä jotain kuvia ja ohjeita. Niin ja täällähän on niitä jo valmiiksi etsittynä.

Tuleeko teidän venyteltyä riittävästi? Tai miten ja missä yleensä venyttelette?

Hei illalla on zumba tunti!

Tässä muuten zumba maistiaisia zumba ohjaajamme Petran tapaan. Eiköhän kuva kerro enemmän kuin tuhat sanaa siitä miksi meillä on zumbassa niin hauskaa. :)

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Mentalist venyttely”

 1. Tiia says:

  Mä oon niiin surkea venyttelemään. Tein sitä liian paljon voimistelu -ja tanssiaikoina, jotta enää jaksaisin. :D Venyttelytunnit on siitä hyviä, että joku kertoo aina mitä pitää tehdä eikä sieltä kehtaa lähteä kesken poiskaan. Ainoa vain että oon vuoden aikana käynyt ehkä neljä kertaa venyttelemässä… Yleensä suihkussa (jep…) venytän reisiä ja ylävartaloa pikkusen, mutta yleensä menee hermot enkä jaksa kovin kauaa. :D

 2. Outi says:

  Tiia, jos et venyttelisikään paljon, niin takuulla osaat venytellä tuolla taustalla. Sitten saa vähemmälläkin enemmän aikaan kuin tavallinen tallaaja. Ja eihän se venyttely ole paikasta kiinni. :)

 3. Pinkki Pingu says:

  Sama täällä, olen laiska venyttelemään. Teen yleensä ne lyhyet palautteluvenytykset, mutta siihen se sitten jää. Kotosalla on liian mukava istua sohvalla kuin lattialla venyttelemässä. Mutta ehkä tänään voisin venytellä samaan aikaan, kun katselen Mean Girlsiä… En tykkää Londsay Lihanista, mutta sitäkin enemmän Lacey Chabertista, joka on ihan tajuttoman upea ilmestys! ;)

 4. Teveronika says:

  Hej Outi.
  Kiitos kommentista sivullani. :)
  Joo, tuohon gymin vuosikorttiin sisältyy kaksi ohjauskertaa. Täytynee tässä varata aika semmoiseen, että pääsen vauhtiin silläkin puolella. Olen toki gymmaillut aika paljon vuosia sitten hoikempina aikoina, joten jotain hajua on toki jo nyt..
  Se venettely on kyllä kannattavaa. Tulee lihaksista kauniimmat ja pitemmät, ja ei tule paikat niin kipeiksi seuraavana päivänä.
  Mä venyttelen kyllä. Semmoinen tapa on jäänyt jo nuoruudesta, että liikunnan jälkeen venyttelen. Ongelmana on nyt se, että mun pitää päästä taas liikunnan makuun..erityisesti juoksemisen. Ja antaa myös näille pahuksen kiloille kyytiä..

 5. Outi says:

  Nämä pahuksen kilothan ne pistää liikkumaan. Tulin itse juuri zumbasta ja on aivan ihana olo. :) Kyllä eilisen venyttely kannatti, kun ei juurikaan vauhti kärsinyt. Taas näytti sykemittari 700 kcal kulutusta.

  Ja ei kun venyttelyt tälle illalle myöskin, niin huomenna on kiva mennä juhlimaan mielummin hieman notkeana kuin täysin jäykistyneenä.

 6. Pinkki Pingu says:

  Huomisen kuvia siis odotellessa!!

Leave a Reply

See also: