Reilu viikko tekniikkapanostusta huovalla ja sekös jo kannatti!

Olen ollut ihan pihalla sen minkä vain olen ehtinyt. Hyvät kelit oli käytettävä hyväksi ja sen olen tehnyt erityisesti minigolfradoilla. Suurimmaksi osaksi olen pelannut Kalliojärvellä huovalla ja huopatreeni nyt onkin pääosassa. Huopa on ainoa ratkaisu siihen, että saa lyönnin kunnolla kulkemaan ja tekniikan tiukkaan pakettiin.

Talvi ja se tauko kahvakuulaa nostaen vei parhaan terän minigolf tekniikasta ja se mitä jossain menettää ei todellakaan tule ilmaiseksi takaisin.

Lyönti on ollut väkinäistä, kädet ei ole ymmärtäneet olla työntämättä ja kiskomatta ja takaheilautus lipsui vaarallisen pitkäksi ja rentous oli hukassa. Tunneside :) tai no siis tuntuma pallon ja mailan välissä katosi aika tehokkaasti. Kokonaisuus oli suorastaan tuskallinen ja vaati parannusta, koska muuten olisi hävinnyt koko ilo minigolfista. Tosiasia on, että kun se tuntuma ja rentous on kohdallaan, niin pelaaminen on silkkaa riemua ja silloin pystyy toteuttamaan sen mitä pää haluaa lyönnissä tapahtuvan.

Selvästi oli aika tarttua tilanteeseen ja yrittää samalla parantaa asioita, jotka omassa tekniikassa on muutenkin heikkouksien puolella. Se kannatti jo nyt, vaikka työ on aivan kesken!

Tänään ylitin itseni hyvin samalla tavalla kuin viime vuonna voittaessani E3 luokan Raholan eterniitillä ja varmaan hopea SM betonikisassa kuuluu samaan kategoriaan. Tänään nimittäin voitin Lotlaxissa naisten sarjan, mutta en ihan millä tahansa tuloksella vaan löin reilusti miehetkin. :D Tuli “pari” ihan komeaa päänahkaa alkaen miesten huovan suomenmestarista. ;)

Jestas mikä tuloslappu… Lipsahti sinne yksi nelonen kakkosrataan, mutta muuten on kaikki ihan luvallisella tasolla.

Tuo kahden ensimmäisen kierroksen 48 jäi vaan pisteen päähän yleisestä Lotlaxin ennätyksestä ja kolmen kierroksen ennätys tämä 73 oli ja siis on ylivoimaisesti. Kuka olisi uskonut?

Oli jotenkin sellainen rauha alusta lähtien, nautinto pitää mailaa kädessä ja kiva pelata. Yksi asia mikä kertoo, että minulla homma on kasassa on se, että hyräilen ja nyt hyräilin hiljaa mielessäni ja joskus ehkä vähän ääneenkin koko kolmen kierroksen ajan. Vain finaalikierroksen ensimmäisellä kiekalla en hyräillyt ja se lipsahti kahteenkymmeneen. No, toisen kierroksen vedin taas 12 lyönnillä, joten en liikoja suutu itselleni. :)

Hyräily on varmaan osa sitä, että vetäydyn omaan olotilaani ympäristöstä huolimatta ja keskityn juuri siihen mitä nenän edessä on eli palloon jota olen lyömässä. Hyräily on niin luonteva ja aina läsnäoleva osa minua, että se ei ole mistään pois. Hyräily ikäänkuin häivyttää keskustelut, eikä anna ajatusten “ottaa kiinni” johonkin mitä kuulen. Minigolfissa yksi kaikkein tärkeimmistä asioista on, ettei ala ajattelemaan puuta heinää tai vaikka jonkun toisen tekemisiä.

Tottakai tunnen Lotlaxin radat, mutta ei ne turhan helpot ole. Jos lyöntiin ei olisi jo löytynyt rentoutta, joka antoi ensimmäiset viitteet edellisenä päivänä Kalliojärvellä, niin näin ei olisi mitenkään voinut tapahtua. Kyllä, tätä tosiaan voi verrata siihen eterniittivoittoon, koska silloinkin sain keskittyä lyöntitekniikkaan naistenleirillä kisaa edeltävänä viikonloppuna. Niin ja se betonin SM-kisa oli sama juttu. Keskityin lähes pari päivää ennen kisaa täysin pelaamiseen ja joka kerralla näistä kolmesta kuviossa on ollut tiukkakin kritiikki ja kommentointi siitä, mitä tekniikassa pitää parantaa. Tekniikka kunnossa = hyvät tulokset.

Eilen tosiaan pelattiin Kalliojärvellä ensimmäinen viikkokisa. :)

Tulos ei ole hääppöinen, mutta siellä en pystynyt keskittymään omaan suoritukseeni. Häiriötekijät oli liian suuret monella tavalla ja toisaalta Kalliojärvi on tällä hetkellä erityisesti tekniikkaharjoittelupaikka. Tämä on siis lähtökohta, josta voi nyt edetä.

Oikeastaan tuolla toisella kierroksella aloin siellä täällä löytämään sen tunteen, miten lyönti tulee vaivattomasti ja tuntuu “kauniilta”. En osaa selittää sitä, mutta kyse on rentoudesta, tietää mitä tekee ja kaikki tapahtuu niin kuin pitää. Ei se vielä lauantaina täysin päässyt pintaan, mutta sain kiinni ideasta.

Joka sitten palkitsi täydellisesti tänään. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: