Hinku raikasta ja makeaa

Kun mielihalu iskee, niin mitä teet?

ostoskori hedelmiä

Ananas oli aivan makuhalujen ytimessä ja onneksi sitä löytyi. Tulihan tuossa melkoinen määrä sokeria ostettua hedelmäisessä muodossa, mutta vitamiineja myös ja iloista mieltä.

Hedelmiä

Ei kerta kaikkiaan olisi voinut paremmin haluilleen antaa periksi. :) Lautaselle päätyi sitä ananasta, banaania, päärynää ja appelsiinia.

Minkähän takia en ole ostanut appelsiinia ehkä vuoteen (paitsi valmiissa hedelmäsalaatissa)? Mandariineja olen popsinut kausittain paljon, varsinkin työpaikalla, kun lopetin karkin syömisen pitkäksi aikaa, mutta kyllä appelsiini puollustaa paikkaansa hyvien hedelmien joukossa. Onkohan se tuntunut mandariiniin verrattuna liian työläältä kuoria? Pöh, mikä syy jättää syömättä…

Päärynä on niin nopeasti pilalla, että siksi sitä ei tule usein ostettua. Opin muuten juuri, että se sisältää etyleeniä ja appelsiini taas ei kestä etyleeniä oikein ollenkaan. Kappas. Kuituja niistä saa yllättävän hyvin. Yhdessä päärynässä on yli kaksinkertaisesti se määrä kuitua kuin appelsiinissa. Appelsiinissa taas puolitoista kertaa sen mitä olisi omenassa. Tuon olisin luullut toisin päin.

Päärynässä kuitua 5,3 g

Appelsiinissa kuitua 2,5 g

Omenassa kuitua 1,8 g

Välillä jätin banaanit pitkäksi aikaa rauhaan. Tänä kesänä niitä on tullut ostettua useammin, kun kuumalla kelillä ei välillä oikein mikään ruoka maistunut, mutta banaanin nappaa helposti.

ps: Onneksi on jemmassa vielä ainekset ainakin toiseen lautaselliseen JA onneksi poikien koulukuviot on nyt syksyksi tai siis reilun viikon päähän kunnossa. Jälkimmäinen on suorastaan suuri helpotus. :)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Hinku raikasta ja makeaa”

  1. Outi says:

    Michelle, tuo on aivan mainio lista. :)

Leave a Reply

See also: