Sokeriseurantaa ja sitä kautta oppia ihan käytännössä

Sokerirasituskoe eilen sen sitten kertoi, että arvot eivät olleet hallinnassa. Siispä elämäni ensimmäinen kuuden päivän sokeriarvojen omaseuranta alkoi tänään aamulla.

Oli jotenkin hurjaa tuoda kotiin hirmuinen pussillinen noita alimpana kuvassa olevia tökkäysvälineitä, että saa tuikata sormenpäähän reiän monta kertaa päivässä. Helppoa se on ja aamun kaksi mittausta on jo takana, joten ei siinä mitään.

Itse asiassa tämä on melkoinen mahdollisuus selvittää, että mitkä ruoka-aineet tekevät itselle hyvää ja mitkä hallaa. Olen utelias! Miten kukaan meistä tietää miten oma kroppa johonkin ruoka-aineeseen reagoi? Tämä tutkimus ei tietysti kerro kuin sokeritasojen pysymisestä, mutta siinä onkin melkoinen osa ihmisen elämää, jos sokeritasapaino ei ole aivan itsestään selvä juttu.

Aion käyttää tilaisuuden hyväkseni ja testata erityisesti erilaisten hedelmien vaikutuksen välipaloina, kaurapuuron ja erilaisten aamupalojen vaikutuksen ja yleensäkin perus ruokien toimimisen itselläni. Miten paljon sokeriarvot jollakin ruoka-aineella nousee ja siis millä nousee liikaa ja mikä toimii hyvin.

On hyvä lähtökohta, että ruokavalio on jo varsin terveellinen, ainakin miten sen itse arvioisin. Vuosien mittaan on tullut tehtyä muutoksia askelittain ja paljon niin moneen asiaan. Nyt ne tulee vaan vielä arvioitua ja testattua.

Siispä epäilemättä tästä ensi torstaihin asti on varsin sokeripitoista asiaa blogissakin. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: